fbpx Skip to content

Kereken három héttel az iPadOS 16.3 megjelenése után az Apple kiadta az iPadOS 16.3.1-et, ami az iOS 16.3.1-hez hasonlóan elsősorban pár hiba és két sebezhetőség javítását tartalmazza, utóbbiak közül az egyiket aktívan ki is használhatják épp.

A hibák közül az Apple azokat emelte ki, amelyeknél előfordulhatott, hogy az iCloud-beállítások nem válaszoltak, vagy helytelenül jelentek meg, ha appok használták az iCloudot, illetve hogy a Lokátorra vonatkozó Siri-kérések nem működtek.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iPadOS 16.3.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés fontos hibajavításokat és biztonsági frissítéseket tartalmaz az iPadjéhez, többek között:

  • Előfordulhatott, hogy az iCloud-beállítások nem válaszoltak, vagy helytelenül jelentek meg, ha appok használták az iCloudot
  • Előfordulhatott, hogy a Lokátorra vonatkozó Siri-kérések nem működtek

A frissítés ezeken túl 2 sebezhetőséget is javít, amelyek azonosítói a következők: CVE-2023-23514, CVE-2023-23529.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iPadOS 16.3.1 buildje 20D67.

Ha valaki szeretné lementeni a 16.3.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Az iPadOS 16-ra frissíthető készülékek esetén az Apple már nem írja alá az iPadOS 15.7.1-et, így az már nem tehető vissza.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iPadOS 16-ról szóló összes cikkünk megtalálható az iPadOS 16 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok