fbpx Skip to content

A zene mindenki életében jelen van, itt a Szifon.com-on pedig külön figyelmet fordítunk a minőségi zenehallgatásra és persze a különböző kiegészítőkre.

A Muzix szó szerint globális megoldást kínál azok számára, akik audiofilek, rengeteg fül- és fejhallgató, DAC, asztali lejátszó és számtalan más kiegészítő áll rendelkezésre, ha minőségbeli javulást szeretnénk hozni az életünkbe. Én szerintem lassan 5 éve Muzix termékeket használok zene hallgatásra. Összeválogattak 3 ajánlatot nektek, amik kiváló ajándékok lehetnek Karácsonyra szeretteinknek, vagy saját magunknak!

Innen van a hibátlan ár/értékű fejhallgatóm is, de kérdés nélkül ajánlom a Comply™ termékeit az AirPods Pro 1 és 2 felhasználóknak is. Kezdjük is a Comply™-jal.

Még ősszel írtunk egy részletes tesztet az AirPods Pro 2-ről. Én azonnal lecseréltem a gumihangokat is Comply™ termékeire, mert sokkal biztonságosabban tartja őket a fülemben és persze jobb minőségben is hallom a zenét tőlük. A Comply™ lényegében egy több éves fejlesztés eredménye. Kutatások, számítások, különböző tesztek segítségével tökéletesítették ezeket a fülillesztékeket, és nem csak egy, hanem több tucat márkára érhetőek el.

A Comply™ szinte bármely hallójárathoz egyedi és tökéletes illeszkedést biztosít, nem csúszik ki. A habanyag képes a folyamatos átmérő változás kompenzálására és a porózus külső felülete finoman “belekapaszkodik” a hallójáratunkba. Az AirPods Pro esetén hasonló az eredeti Apple fülillesztékhez, könnyedén rápattintható a Comply™ és ezzel együtt illeszkedik a töltőtokba is, tehát egyszerűen cserélhető és használható! Karácsonyra ? a lehető legjobb vétel az AirPods Pro tulajdonosoknak. Ne feledd a megfelelő méretet, vagy érdemes a vegyes méreteket rejtő csomagok közül választani!

Nagyot futott a nyáron a Lightning-csatlakozóval szerelt (azaz 24bites DAC-os) UiiSii I8-as vezetékes fülhallgató, mely annak ellenére nagyon komoly hangzást hoz ki minden iPhone-ból, hogy kedvenc márkánk Bluetooth kapcsolata még mindig nincs csúcsra járatva, de vezeték nélkül már részben kihasználható az Apple Music Hi-Res tartalmainak minősége is! 

Mivel a nyáron rengetegszer hallgattam zenét leginkább cikkíráskor, illetve utazáskor, ez a füles konkrétan utazáshoz lett tervezve. Az, hogy ennyire könnyű és észrevehetetlen a fülemben, számomra elképesztő. Valahogy a gyártó pont eltalálta azt kialakítást, és méretet, valamint súlyt, ami számomra tökéletes.

Az in-ear kialakításnak köszönhetően ki lehet zárni a külső zajokat, és a dupla 2-2 db dinamikus hangszóró pedig a mai trendeknek megfelelő mély, mély-középet szórja szépen, tehát abból sincs hiány. Én általában drum & bass-t hallgatok utazás alatt, így ez a fülhallgató kifejezetten a szívemhez nőt, mert ezzel az árral nem is annyira féltem és jóformán minden szám elképesztően jól szól vele. Megvásárolható a Muzix.hu-n ide kattintva.

Végül pedig a Mac és PC felhasználóknak van különleges ajánlatuk, az amerikai AudioEngine hangszórógyártótól, akinek a tesztelt A2+BT sztereó hangszórója akár Bluetooth-on keresztül, akár egy USB-kábellel csatlakoztatva képes olyan sztereó hangzásra, amilyet nem hallasz mindennap, hacsak nincs egy komoly Hi-Fi rendszered. Ez már persze nem „filléres” darab, de ha egy kicsit több pénzt szánnál Karácsonyra magadnak, vagy szeretteidnek, ezzel boldoggá tehetsz bárkit! 

Az AudioEngine-nel nem először találkozom, már évekkel ezelőtt teszteltem itt a Szifon.com-on. A saját erősítővel felszerelt sztereó hangfalszett brutálisan jól szól. Őszintén, nem nagyon lehet szebb szavakkal illetni, egyszerűen tudtam előre, hogy ha lerakom az asztalomra, nem akarom onnan visszaadni. Így is lett. ??‍♂️

Az AudioEngine lényegében a prémium kategória, ők arra lettek hivatottak, hogy első körben egy sztereó párt tegyenek le az asztalra, majd persze fejlődött a cég, de számomra mindig az asztali prémium zenehallgatás jut eszembe róluk. Ha egyszer meghalljuk a hangját, tudjuk, hogy kell egy ilyen a dolgozószobánkba!

Az AudioEngine A2+ belépő szintű, ennek fényében a Qualcomm CSR8670 DAC 16-bit/48kHz-ig támogatja a veszteségmentes zenehallgatást, de ez már több, mint ha jack-ről hallgatunk zenét. Tehát részben, valójában az Apple Music legtöbb számát támogatja és biztosan állíthatom, hogy kiválóan is fog szólni. Jelenleg is ColdPlay-t hallgatok a cikk írása alatt és legalább nyolcszor lettem libabőrös, ami mérvadója annak, hogy bizony ez a hangszóró meg tud szólalni.

Az AudioEngine A2+ megvásárolható a Muzix.hu kínálatában ide kattintva.

Mivel sok olvasónk nem Magyarországról olvas bennünket, így most először mondhatjuk, hogy bárhol is élj / legyél éppen Európában, tudunk arra is megoldást! A MUZIX csapat megnyitotta az új áruházait és minden, a cikkben lévő termék elérhető Európában is. Mit jelent ez? Van egy kifejezetten a román piacot ellátó áruház a www.muzix.ro domainen. Itt román Lei-jel lehet fizetni, így kedves erdélyi olvasóink, ez nagyon jó hír! Mindazoknak pedig, aki Európa más országaiban lenne kényelmesebb rendelniük, ott a www.muzix.eu, amely 29 további országba szállítja a Muzix termékeket EUR-ban. Céged van külföldön? Akkor akár nettóban is…

Boldog Karácsonyt kíván a Muzix csapat és…May the Muzix be with you!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok