fbpx Skip to content

Az Apple 15-én este kiadta az iOS 16.2 harmadik béta változatát, mely egy hasznos újítást hozott az iPhone 14 Pro felhasználók számára.

Lehetővé vált ugyanis a mindig bekapcsolt lezárt képernyő testreszabása, ami teljesen új magasságokba emeli a funkciót, de az iPad felhasználók is örülhetnek. Nézzük a változásokat!

A legnagyobb újítás, hogy a Beállítások alkalmazásban a Mindig bekapcsolt kijelző alatt állíthatod, hogy mutassa-e iPhone 14 Pro-d a háttérkép sötétített változatát és az értesítéseket is, vagy csak egy fekete képernyőt rajta órával, widgetekkel és az éppen aktív Fókusz mód nevével.

Az androidos telefonokban évek óta elérhető a mindig bekapcsolt kijelző és ott pont fekete háttérrel működik a funkció, azonban az Apple eredetileg egy sötétített háttérrel állt elő, most azonban elhozták a lehetőségét a még egyszerűbb kinézetnek.

Az értesítések elrejtése pedig az adatvédelem iránt elkötelezettek számára lehet hasznos, hiszen így véletlen sem láthat meg valaki egy nem kívánatos értesítést a kijelződön.

Az M1 és M2 chippel szerelt iPad tulajdonosok pedig annak örülhetnek, hogy a Porondmester (Stage Manager) esetén végre lehetővé válik a külső kijelzők használata és az iPadOS 16.2 beta 3 már arra is fel van készítve, hogy ablakokat húzz egyik kijelzőről a másikra.

Így az iPad képes még inkább úgy működni, mint egy Mac. Személy szerint úgy vélem, hogy ennek a kezdetek óta így kellett volna mennie, de mindenesetre jó, hogy az Apple végül előállt ezzel az újítással.

Siri is praktikusabb lett, a Kisegítő lehetőségek alatt a Beállítások alkalmazásban hamarosan beállíthatod azt, hogy hangos kérdésre némán válaszoljon a személyi asszisztens.

Korábban Siri csak akkor volt néma, ha gépeléssel kommunikáltál vele, de végre az is beállítható, hogy hangra írással feleljen.

A „Live Activities” szolgáltatás gyakoribb frissítési lehetőséggel bővült, így például az Apple TV alkalmazás pontosabban tudja jelezni a dinamikus szigeten és a lezárt képernyőn egy meccs állását.

Jelenleg úgy néz ki, hogy a gyakoribb frissítés külső fejlesztők alkalmazásaira nem lesz elérhető, de hát az Apple-nek kell újításokat hagynia iOS 17-re is.

Ezek mellett az iOS 16.2 előreláthatólag még több egyéb izgalmat is hordoz magában, amiket itt foglaltunk össze előző hónapban: Ezek az újítások kerültek az iOS/iPadOS 16.2 első bétájába.

Te várod az iOS/iPadOS 16.2-t?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok