fbpx Skip to content

Alig több mint két héttel az iPadOS 16.1 megjelenése után az Apple kiadta az iPadOS 16.1.1-et, ami elsősorban hibajavításokkal szolgál.

Ezek esetén az Apple itt is elsősorban két, a libxml2-t érintő hiba javítását emelte ki, amelyek alkalmazás bezáródását vagy jogosulatlan kódfuttatást tehettek lehetővé távoli támadó számára.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iPadOS 16.1.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés hibajavításokat és biztonsági frissítéseket tartalmaz, és az összes felhasználó számára javasolt.

Ez a frissítés ezen kívül két sebezhetőséget is javít, amelyeknek az azonosítói a következők: CVE-2022-40303, CVE-2022-40304.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iPadOS 16.1.1 buildje 20B101.

Ha valaki szeretné lementeni a 16.1.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Vagy töltse le innen:

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Az iPadOS 16-ra frissíthető készülékek esetén az Apple még elvileg aláírja az iPadOS 15.7.1-et, így az még visszatehető.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iPadOS 16-ról szóló összes cikkünk megtalálható az iPadOS 16 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok