fbpx Skip to content

Két héttel a watchOS 9.0.2 megjelenése után az Apple kiadta a watchOS 9.1-et, ami esetén az Apple három új fejlesztést és öt hiba javítását emelte ki.

Ez a frissítés hosszabb üzemidőt hoz az Apple Watch Series 8, Apple Watch SE (2. generáció) és Apple Watch Ultra modellek esetén a pulzusszám- és a GPS-mérések gyakoriságának lehetséges korlátozása révén a Kültéri gyaloglás, a Futás és a Túrázás edzések alatt. Ezen túl a Zene app már képes letöltést végezni Wi-Fi-n vagy mobilhálózaton akkor is, ha az óra nincs töltőn, illetve a többi frissítéshez hasonlóan itt is elérhető a Matter támogatás, illetve az Apple öt hiba javítását is külön kiemelte.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

watchOS 9.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés fejlesztéseket tartalmaz az Apple Watchához.

 • Hosszabb akkumulátoros üzemidő a Kültéri gyaloglás, a Futás és a Túrázás edzések alatt a pulzusszám- és a GPS-mérések gyakoriságának lehetséges korlátozása révén Apple Watch Series 8, Apple Watch SE (2. generáció) és Apple Watch Ultra modelleken
 • A Zene végezhet letöltést Wi-Fi- vagy mobilhálózaton keresztül, amikor az Apple Watch nincs töltőhöz csatlakoztatva
 • Támogatás a Matter számára, amely egy új, okosotthonokhoz való csatlakoztatásra szolgáló szabvány, és okosotthon-kiegészítők széles választékának ökoszisztémák közötti együttműködését teszi lehetővé

Ez a frissítés tartalmaz hibajavításokat is az Apple Watchához.

 • Előfordulhatott, hogy a Kültéri futás átlagos tempójának beszédhangos visszajelzései hibásak voltak
 • Előfordulhatott, hogy az Időjárás app eső valószínűségére vonatkozó becslései nem egyeztek meg az iPhone aktuális helyzetre vonatkozó becsléseivel
 • Előfordulhatott, hogy az Óránkénti előrejelzés komplikáció délutáni helyett délelőtti időt tüntetett fel
 • Előfordulhatott, hogy az erőnléti edzés alatt megjelenített időtartam egyes felhasználók esetében nem nőtt
 • Előfordulhatott, hogy a VoiceOver nem jelentette be az app nevét az értesítés felolvasása előtt, ha több értesítést kapott

Telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, amit már közvetlenül magán az órán is megtehetünk, nem csak az iPhone-on a Watch appban.

A watchOS 9.1 buildje 20S75, ami ugyanaz, mint az RC, így akinek már az van az óráján, nincs mire frissítenie.

Ha nincs iOS 16-ra képes készülékünk, frissíthető az óra a watchOS 9-re?

Gyakorlatilag nem. Amennyiben nem rendelkezünk legalább iPhone 8-cal, de maga az óránk egyébként frissíthető lenne a watchOS 9-re, az iPhone eleve fel sem fogja ajánlani nekünk a frissítést, mert a watchOS 9 használatához iOS 16-ot futtató iPhone szükséges.

Attól is óva intenénk mindenkit, hogy például egy ismerőse iOS 16-os telefonjával párosítsa az óráját, majd úgy frissítse watchOS 9-re, ebben az esetben ugyanis a frissítés után az óra nem lesz párosítható a saját, nem iOS 16-ot futtató iPhone-jával.

Ha már bárki is elkövette volna ezt a hibát, akkor az új iPhone vásárlásán kívül a másik lehetőség az, hogy egy hivatalos szervizpartnerhez fordul, és kéri az Apple-t, hogy iOS 16-ra képes készüléke hiányában tegyék vissza az órájára a készüléke iOS-verziójával kompatibilis watchOS-verziót. Ez több napot is igénybe fog venni, mert a hazai szervizpartnereknek külföldre kell kiküldeniük ehhez az érintett órát.

Lehetséges hibák

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Linkgyűjtemény

A watchOS 9-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 9 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for b-cyc b-cyc says:

  Ez egyébként ingyenes lehet, ha kérek hivatalos szerviztől Watch Os downgrade-et?

 2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  muszáj, hogy ingyenes legyen, mert az nem a te hibád, hogy nem tudod magad megcsinálni.

 3. Avatar for b-cyc b-cyc says:

  Jelenleg a Legizmo Kincaid-et használom, de lehet nekifutok akkor a dolognak…

 4. Már két frissítés óta nem lehet magyarul diktálni a karórára. Mindig automatikusan németre állítja és a visszaállítom magyarra akkor minden magyar lesz de a diktálás csak németül hajlandó csinálni.  Watch SE legújabb (S8 proci). Már kétszer frissített és ugyan az. Help!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for b-cyc Avatar for Jadeye