fbpx Skip to content

Valljuk be, az infláció, az energia- és persze az üzemanyagszektor is egyre drágább manapság, és ez nem is fog idén vagy esetleg jövőre megváltozni. Ezért egyre több magánszemély, de már cég is elindult afelé, hogy kivonják az autókat a forgalomból. Bringákat, rollereket adnak az alkalmazottaik számára, hogy azzal gyorsabban és könnyebben közlekedhessenek rövid távon.

2022-ben a cégek számára adómentes az elektromos kerékpár juttatás a dolgozók részére, akár magáncélból is! Tehát extra juttatásként, munkába járáshoz, ingázáshoz, lóti-futi munkához, kikapcsolódásra, ideális ajándék a csapatnak, és nem mellesleg csökkenthetjük az autózásból vagy tömegközlekedésből fakadó stresszt is a munkavállaló számára. Ezt sok helyen tapasztaltam már, és minden ismerősöm, aki bringázik vagy rollerezik, pont a stressz elkerülése miatt teszi azt, hogy végre 10-20 percre kiszakad a világból és csak élvezi a suhanást. Ezzel el is érkezünk az elektromos MATE City-hez, ami talán a városi bringázás csúcsa!

A biciklizés manapság egyre biztonságosabb, sőt, egész Magyarországon egyre több bringa útvonallal találkozunk. Én most Pécsett jártam pár hete és meglepően sok útvonal lett abban a városban is. Tehát nem csak Budapest és környékén érdemes bringára váltani, mert gyorsabb és könnyebb vele a várost átszelni, hanem vidéken is.

A MATE-ről már írtunk korábban cikket itt a Szifon.com-on, ahol bemutattuk őket, és már akkor felkeltette az érdeklődésemet a márka. Idén úgy gondoltuk, tovább visszük az együttműködést. Viszonylag hosszabb ideje használok egyet városi cirkálásra, és közel sem összehasonlítható az átlagos, például Decathlonos elektromos kerékpárral.

A MATE City szerintem pont az, amit elvársz egy városi elektromos bringától. Nem szakadsz meg, konkrétan bárkit elvisz a “hátán” probléma nélkül. Egy átlagos elektromos bringa 30-50%-ban segít a tekerésben. Ez persze megkönnyíti azt, de ehhez képest a MATE City 90%-ban rásegít, tehát nem hogy nem izzadsz, még külön élvezed is az egész tekerést: olyan, mintha sétálnál 25km/h-s sebességgel. Elképesztő, hogy mennyire könnyedén tudjuk tekerni és persze ezzel együtt haladni is vele. Átlagosan 15 perc alatt  olyan 5km tesz meg vele az ember, tehát könnyedén át lehet szelni egy kerületet negyedóra alatt!

A MATE City 50km-s hatótávjával nem hiszem, hogy bármilyen probléma ütköznénk, és a 25km/h-s sebesség pedig bőven elengedő bárki számára.

Ha pedig autóval kombinálnánk, akkor pár másodperc alatt összehajtható, és így a csomagtartóban is elfér.

Miért jó egy elektromos kerékpár egy vállalkozás számára?

 • Stressz levezetés alkalmazottak számára
 • Nem kell parkolást fizetni és várni a dugóban
 • Nincs tömegközlekedés és a tömegből fakadó vírusok
 • A munkáltató számára nincs többlet benzinköltség

Mely kerékpárokat lehet így megvásárolni?

A bemutatóteremben természetesen ingyenes kipróbálási lehetőség is van!

Mit kell tudni még erről?

 • A vállalatok leírhatják a társasági adóból a dolgozók számára vásárolt kerékpárokat, valamint azok fenntartási költségeit is.
 • Motiválhatják dolgozóikat a gépkocsik használatának nélkülözésére a munkába járáshoz.
 • NEM szükséges, hogy a kerékpár használata a cég alaptevékenységével szoros összefüggésben legyen.

Bővebben erről.

Szerintem nem volt még olyan az elmúlt hónapokban, akinek odaadtam a MATE-et, és nem kérdezett rá, hogy ez honnan van? Annyira könnyen veszünk vele minden emelkedőt, akadályt, várost, hogy csak a jóval drágább bringák tudják ezt, és azokhoz képest a MATE City kiváló ár/értékkel rendelkezik.

Vállalkozó vagy munkavállaló vagy? Teljesen mindegy – menj el és nézd meg, próbáld ki a városi közlekedésre szánt MATE City-t! Küldd körbe el ezt a cikket a cégnél és fedezzétek fel együtt, hogy mennyire kényelmes egy elektromos bringán bejárni a várost és intézni a cég ügyeit a még stresszmentesebb és zöldebb jövőért. ?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for aw123 aw123 says:

  A cikkben 50 kmes hatotavot irtok, de azt itt szereplo linkeken a modellek leirasban mar 80 km szerepel. Akkor az 50 az eliras lenne, vagy valamin atsiklottam? Mert a 80 az mar jelentosen csabitobb! :slight_smile:
  Meg egy kerdes, mivel egyaltalan nem vagyok otthon a temaban, a rasegites merteke az szabalyozhato?

 2. Szia!

  Nyilván súlytól és helytől függően eltér ez. Természetesen a rásegítés mértékét állíthatod. Sztem már 30km is sok egyhuzamban :slight_smile: nem hogy 50 vagy 80 esetleg 120. Egyébként alattam 50 mások alatt ez bőven 100+ fölött lehet, attól függően hogy mész vele.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for aw123 Avatar for Szifon Avatar for SzifonAdmin