fbpx Skip to content

Sokan szeretik apróságokkal is feldobni a lakásukat, ami lehet egy növény, egy kislámpa, akár egy kép a falra, de ilyen lehet egy neonszerű világítás is, egy fényfüzér, vagy a méltán népszerű LED-sorok. Azért egy LED-sor nem olyan olcsó manapság, főleg, ha minőségit szeretnénk beépíteni, netalántán még HomeKit-képessé is tennénk. Könnyedén 30.000Ft fölé megy az árcédula, és valljuk be, annyiért már elgondolkozunk, hogy kell-e oda az az extra világítás.

Ezért is akadt meg a szemem a Forever márkán az iKiegészítőknél, mert mondom neon-szerű világítás 5.000Ft-ért? ? Aztán ahogy mentem tovább, láttam, hogy olcsó kültéri világítást, klasszikus gömb alakú fényfüzért is lehet kapni náluk, amivel fel lehet dobni egy teraszt vagy külső kertet. Persze ki más lenne, ha nem én, aki rögtön megkérdezi, hogy ezek neon-szerű világítások elemesek-e, vagy USB-sek, mert hát utóbbit azért lehet okosítani is egy konnektorral ?, de ettől függetlenül különösen örültem, hogy többféle megoldást is alkalmazott a cég. Ebben a cikkben a Forever márka világításait fogjuk bemutatni, illetve a Meross márka HomeKit-képes okos konnektorait.

Forever Neon LED világítás

A neon világítás szerintem sosem ment ki a divatból, inkább egyfajta kuriózum lett, amit sajnos kevesen engedhetnek meg maguknak. Rendkívül kényes és körülményes elkészíteni is, de aztán szerintem brutálisan jól néz ki. Ezért is szeretem a neon LED világításokat, mert azok biztonságosak és megbízhatóan működnek és igencsak neon-szerűek. Tehát ha elmegyünk mellettük, azért adnak egyfajta wow-érzést, és mivel LED, ezért nem is fogyasztanak sokat. Akár éjszakai fényként is használhatóak, de lényegében dekorációs világításnak minősülnek.

Sok ilyen LED fénnyel az a baj, hogy általában azt mondják, hajtogasd meg Te magad a fényt. Olyat, amilyet akarsz. Hát, őszintén, az olyan is lesz ?, nem egyszerű ezeket úgy hajlítani, hogy azok szépek is legyenek és egységesek. A Forever ezért fix alakzatban érkezik, de azért van bőven miből válogatni.

Az egész kialakítást egy masszív műanyag tartja, amit kényelmesen rögzíthetünk a falra, valamint átlátszó kábelt kapunk hozzá. A cél mindenképp az, hogy a kábelt eltüntessük, tehát valamihez, mondjuk egy polchoz közel rakjuk fel, úgy lehet elvezetni szépen a kábelt. Egyébként olyan könnyű az egész szerkezet, hogy simán kétoldalú ragasztóval is felrakható a falra, nem fog leesni.

Ahogy említettem, USB-ről és elemről is működik. Tehát nyugodtan berakhatjuk a gyerkőc szobájába is, vagy használhatjuk éjszakai LED fénynek is, de lényegében olyan helyre is mehet, ahol mondjuk nincs áram. Például WC, és akkor nem kell a nagylámpát éjjel használni hanem csak bekapcsoljuk a kicsit fentebbi képen látható ⚡️-ot (ami amúgy is piros, tehát ideális éjszakai fénynek). Nekünk egy Szaturnusz-jellegű ? vált be éjszakai fénynek a bejárathoz, ahol az okosotthont is irányítjuk, de ezt fent is láthatjátok. Ezt kötöttem rá egy Meross HomeKit-képes okos konnektorra, így már tudtam automatizálni, hogy ha otthon vagyunk és este 10 elmúlt, akkor automatikusan bekapcsoljon, majd pedig reggel 6-kor lekapcsoljon.

 

Ezen kívül ha akarom, nyilván mozgásra is fel tudom kapcsolni. Összességében tehát az éjszakai világításom durván 12.000Ft-ba került, és nem csak egy okos izzóról van szó, hanem külön-külön önmagukban is felhasználható termékekről. Egyedül egy USB-s adapterre volt szükségem, de hát manapság az kinek nincs otthon? ??‍♂️ A neon-szerű LED-eket itt találjátok meg, a Meross okos konnektorokat pedig itt.

Forever kültéri LED fényfüzérek

Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki szeretni a LED-sorokat mind beltéren, mind kültéren. Egy-egy ilyen világítás merőben feldobhatja a kertet, de akár az erkélyt is, ahova szívesebben ülünk ki így a barátokkal. A márka a klasszikus kerek fényfüzéreket hozta vissza LED-es formában, így energiát megtakarítva könnyedén “varázslatossá” tehetjük a kültéri helyiségünket.

Ezek természetesen már rendes konnektorral rendelkeznek, tehát elemről nem lehet őket működtetni. Ennek fényében (értitek ?) már jóval nagyobb fényt is kapunk. Egy fényfüzérben 10db LED-lámpa van és 3 különböző szín. Ebből összesen kétféle szett létezik és a szettek között kizárólag a szín tér el.

12 méter egyébként nem kevés, egy átlagos erkélyre bőven elég, azonban egy nagyobb kert részhez már ajánlott két szett. Természetesen ezt is tudjuk okosítani, és itt is képbe kerül a Meross márka, ami kültéri okos konnektorokkal is rendelkezik, aminek ráadásul két aljzata is van.

Tehát ha kettőt vásárolunk, akkor egyszerre, vagy akár külön külön is irányíthatjuk az égősorokat vele. Ahogy látható, ez a kültéri okos konnektor is HomeKit-képes, tehát automatizálhatjuk, sőt, Sirivel is irányíthatjuk a kültéri fényeinket, ami – valljuk be – menő lehet egy kint sütögetés alkalmával. A fényfüzéreket itt találjátok meg, a Meross okos konnektorokat pedig itt.

+1 Meross

A Meross márkáról már olvashattatok korábban is itt, a Szifon.com-on, többször írtunk már róluk. Érdemes megnézni a márka többi termékét is, főleg ha okos konnektort keresünk, mert megbízható termékcsaládról van szó. Szépen működik Wi-Fi-n keresztül és akár többféle felhasználási módra is lehetőséget adnak. A sima kültéri és beltéri konnektoron kívül rendelkeznek elosztóval is, illetve sima kapcsolóval is, amit meglévő kábelre tudunk kényelmesen rászerelni.

Röviden tehát bármit HomeKit-képessé tehetünk a márka kapcsolóival, és könnyedén használhatóak is. Mi itthon több Meross terméket is megelégedve használunk évek óta, probléma nélkül.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok