fbpx Skip to content

Azt hiszem, ki merem mondani, hogy azok, akik hozzászoktak a robotporszívókhoz az évek során, mára már elképzelni sem tudják az életüket nélkülük. Ez kisállatos tulajdonosokra fokozottan igaz, ahogy ránk is, mert egy macskával élünk együtt.

Én viszonylag későn csatlakoztam a robotporszívót használók közé, mert csak 2019-ben került hozzám az első. Azóta számtalan példányt teszteltem, csak itt a Szifon.com-on legalább négy cikket találtok ezekről. Mindegyik eltérő márka és típus, valamint különböző tulajdonságokkal rendelkezik, így ennek a cikknek az első fele rögtön egy kis leírással kezdődik, hogy hova milyen típusú robotporszívót érdemes vásárolni, mert 50.000Ft-tól egészen 500.000Ft-ig tudunk választani. A mostani cikk a Xiaomi jelenlegi zászlóshajójáról fog szólni, ami nem más, mint a Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra!

A robotporszívók ára leginkább a tulajdonságaiktól függ. Itt több dologról is beszélhetünk, de kezdjük az elején, az érzékelőkkel.

 

  1. Az olcsóbb változatok kizárólag ütközés szenzorral rendelkeznek Ez azt jelenti, hogy bizony nem álnak meg addig, ameddig neki nem mennek valaminek. Ezzel önmagában nincs baj, csak idővel szerencsétlen porszívó tiszta karc lesz, és azért nem szép látvány. Ezek rendelkeznek még mágnescsík-érzékelővel: ha valahová keresztben lerakunk egy ilyen fizikai sávot, akkor oda nem mennek be. Ők a 30-50.000Ft-os kategória.
  2. Ezután jönnek azok az olcsó porszívók, amiknek az elején van egy szenzor rész, tehát előre látnak és adott esetben ezekkel a szenzorokkal térképet is tudnak készíteni. Ezeket már azért okosabb porszívóknak is nevezzük, mert beállíthatunk nekik adott szobákat, kikerülendő helyeket, és kevésbé mennek neki az egyes terepakadályoknak is. Ők a 80.000Ft környéki kategória.
  3. A harmadik típus a 360 fokos lézerrel, avagy LiDAR-ral rendelkező termékek, amik lényegében már egészen fejlett térképet képesek alkotni és megfelelő tereptárgy érzékeléssel is rendelkeznek. Ők még így is nekimennek itt-ott a tárgyaknak, de már viszonylag sok szenzorral rendelkeznek, elöl, oldalt, és persze a porszívó tetején. Egy ilyen látható a fenti képen is. Lényegében a 360 fokos LiDAR érzékelővel rendelkező porszívók azok, amik felé érdemes elindulni. Ők a 130.000Ft fölötti kategória
  4. Végezetül a néhány éve megjelent, előlapi 3D-s kamerával rendelkező porszívók. Ők képesek felismerni a tereptárgyakat, például a földön lévő játékokat, vagy kábelt, és ezeket ki is kerülik. A fenti szenzorokkal mind-mind rendelkeznek, plusz van egy 3D-s kamerájuk is, amivel tényleg felismerik, hogy mi van előttük, és nagy valószínűséggel ki is kerülik. Ők milliméter pontosan képesek kikerülni a tereptárgyakat, tehát ha sok törékeny dolog van a lakásban, akkor érdemes ezt választani. Ők a 180.000Ft fölötti kategória.

Természetesen a szenzorokon kívül még számos kategória van, amit érdemes megnézni. Ilyen például a szívóerő, itt minimum 2000 Pa-ra van szükségünk, hogy azért valamennyire használható is legyen a porszívó egy szőnyeg esetén. Aztán beszélhetünk még a portartály méretéről, ami ahány porszívó, annyiféle méret. Ezen felül arra is érdemes kitérni, hogy tud-e felmosni, és ha igen, akkor a felmosó tartály milyen méretű, és végezetül, de egyáltalán nem utolsó sorban, hogy rendelkezik-e azzal, vagy vásárolható-e hozzá önürítős portartály.

A fentieket akkor tudjuk a legkönnyebben eldönteni, ha körülnézünk otthon. Milyen magas a kanapé, elfér-e alatta a porszívó. Milyen a szőnyeg, vajon képes-e átmenni rajta. Felismerje-e a szőnyeget? Fel akarunk-e vele mosni, vagy az nem számít? Van-e emelet? Van-e állat otthon, mert akkor nagyobb portartály kell, vagy pedig önürítős portartály. Szóval nézzünk körül, és mérjük fel a terepet, hogy hol is kellene mennie a porszívónak és ehhez képest már könnyebben tudunk választani.

Ha csak a saját példámat veszem alapul, nekünk van egy hosszúszálú szőnyegünk, tehát azon is át kell mennie, valamint a lehető legerősebb porszívó kellett a macska miatt, valamit az önürítős portartály sem árt. Szóval számunkra a kisebb típusok nem is voltak opciók, de például egy kamerás példány már adott esetben nem életbevágó, viszont az önürítős portartály annál inkább. ?

Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra

Néhány hete került a kezembe a 4. szekcióba tartozó a Xiaomi zászlóshajója, a Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra. Ő lényegében egy 3D-s kamerával és LiDAR-ral felszerelt, felmosásra is képes robotporszívó. Rendelkezik külön megvásárolható, önürítős portartállyal és brutális, 4000 Pa-os szívóerővel. Ez egy normál porszívó szívóerejének felel meg, ami rendkívül erős – erősebb, mint amit mi használunk jelenleg, a Roborock S7. Erről már írtam korábban, így érdemes elolvasni.

Ez porszívó, ahogy már említettem, képes felismerni a tereptárgyakat, mivel egy 3D-s kamerával is rendelkezik. Ez egyébként rendkívül hatékony, sok esetben pontosan képes körbeporszívózni az adott széklábat, asztallábat és így tovább… Menjünk is mélyebben bele, hogy mire képes.

A Xiaomi zászlóshajóját egyértelműen a nagyobb lakásokhoz, házakhoz tervezték. A brutális szívóerő és hatalmas akkumulátor miatt könnyedén kitakarít egy 200 négyzetméteres lakást is. Természetesen, ahogy a legtöbb robotporszívó, lemerülés esetén hazamegy, majd később automatikusan folytatja a porszívózást ott, ahol korábban abbahagyta. A Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra rendelkezik egy hatalmas, 550 mL-es portartállyal is, ami akár 2-3 takarítást is “kibír”. Ez azért is fontos, mert ha valaki nem akar önürítős portartályra költeni pluszban, ez a portartály elég lehet több takarításhoz is, szemben a más márkák kapacitásával.

A víztartály a felmosó részbe van beépítve, így az sem veszi el effektíve a helyet magától a portól. Ettől függetlenül szerintem a víztartály viszonylag kevés vizet képes tartani, így azt egy nagyobb lakás esetén útközben fel kell tölteni. Tehát összességében elmondható, hogy ugyan tud felmosni a Xiaomi terméke és ezt jól csinálja, de leginkább porszívózásra lett tervezve, ez látható is a szívóerőből.

Mókás szóbahozni a processzor szót egy robotporszívó esetén, mert hát miért kéne erős processzor egy robotporszívó esetén? Ő csak végigmegy és takarít! Ez egyáltalán nem igaz, ahogy a TV-knél, úgy a robotporszívónál is számít a számítási teljesítmény. A TV esetén például akadozhat a lejátszás, ha nem megfelelő erősségű a processzor benne. A robotporszívó esetén pedig az AI-hoz és a 3D-s térképezéshez szükséges a processzor. Azért szomorúan állnánk a porszívó fölött, ha percekig csak forgolódna, hogy hol van, vagy éppen nem találna rendesen haza.

Ebben a készülékben Cortex™-A53 quad-core processzor van, amivel valós időben képes újra feltérképezni a helységet, új útvonalat készíteni, sokkal gyorsabban és jobban porszívózni. Például, ha útközben elhagyunk egy zoknit a mosáskor, azt neki útközben érzékelnie kell és új útvonalat kell kiszámolnia. Megfelelő számítási teljesítmény nélkül ez ha nem is lenne lehetetlen, de jelentősen lelassítaná a munkáját. Tehát nem véletlen, hogy van olcsóbb és drágább porszívó is. ?

3D-s érzékelő, ami felismeri a tereptárgyakat

Ezzel el is érkeztünk a kamerás 3D-s érzékelőhöz, ami a Xiaomi esetén egy rendkívül precíz kiegészítője lett a robotporszívónak. Itthon jelenleg egy Roborock S7 teljesít, 100%-os megelégedettséggel, de azért ez a Xiaomi 3D-s érzékelővel ellátott porszívó emelte a tétet. Néha olyan precízen körbement az asztal lábai körül, hogy azt élmény volt nézni. Az, hogy maga a robotporszívó kikerül néhány tereptárgyat, egy dolog, de hogy centiméter pontosan képes megállni, majd körbeporszívózni egy-egy bútort, teljesen más szintre emeli a robotporszívózást. Számomra ez sokkal többet ér, mint hogy kikerüli a lent hagyott cipőt, amit egyébként másik porszívó pedig odébb tol. 🙂

Ettől függetlenül, mivel rendelkezik a megfelelő szenzorral és számítási teljesítménnyel, egész ügyesen kerüli ki a nem oda való tereptárgyakat porszívózás közben, ez látható lent is néhány rövid videóban.

A páromnak karácsonyra adott zoknit is kikerülte a robot porszívó, de látható, hogy azért egy bizonyos súllyal rendelkeznie kell magának a kikerülendő dolognak is. Azt is érdemes megjegyezni, hogy legalább akkora tárgynak kell lennie, mint a zokni vagy a fenti patkány, hogy kikerülje azt. Ennél kisebbnél ugyan megáll majd előtte, de nem fogja tudni kikerülni rendesen.

Összességében elmondható, hogy rendkívül precíz lett a 3D-s szenzor a robotporszívó elején, nem igazán tudtam belekötni, és azt gondolom, hogy egy olyan lakásba, ahol a bútorok védelme az egyik legfontosabb dolog, kamera nélküli porszívót nem érdemes vásárolni.

Alkalmazás

Alapjában véve teljesen elégedett vagyok a Xiaomi alkalmazásával, mivel jól lehet látni a térképet, felosztottam a szobákat is, illetve kijelölhető, hogy bizonyos részt vagy szobát takarítson. Természetesen vannak virtuális falak, illetve virtuális no-go, no-mop zónák, amiknek köszönhetően a porszívó egy adott helyre nem megy be, vagy ahol éppen nem mos fel.

Összességében picit fapadosnak éreztem az alkalmazást, lehetne olyan funkció, hogy többszöri felporszívózás vagy felmosás, illetve nem találtam sehol benne az emelet opciót, ettől függetlenül létre lehet hozni több térképet és választani köztük, tehát picit körülményesebben, de több emeletre is képes lehet a porszívó. Ezt emelet hiányában nem tudtam tesztelni.

Ami viszont kifejezetten tetszett, az az előre beállítható porszívózás. Napra, órára, munkanapra, akár szobára pontosan. Ez szerintem kifejezetten kelendő lehet az átlagfelhasználó számára. Összeségében egy teljesen átlagos alkalmazást kapunk hozzá.

Konklúzió

Egyértelműen pozitív véleménnyel vagyok a Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultra robotporszívóról. Rendkívül precízen porszívózik, hibátlanul működnek a szenzorai és a nagy portartálya miatt egy nagyobb lakásban is simán helytáll. Úgy gondolom, a Xiaomi ismét egy jó ár/értékkel rendelkező robotporszívót rakott le az asztalra (vagyis padlóra), és bátran ajánlom megvételre is.

Megvásárolható a Xiaomishop.hu oldalról ide kattintva!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Xiaomi Home app egy nagy rakás xar, ezer változtatást lehetne eszközölni az app-ben, hogy jó legyen.
    ui: Hol tudom megváltoztatni a jelszót itt? állandóan jön az email, hogy “Login Verification Required”, de valahogy sehol nem találom hol lehet megváltoztatni.

  2. A Szifon.com-on tudod megváltoztatni, loginolj ki és kérj egy jelszó emlékeztetőt :slight_smile:

  3. Jó lett a cikk, köszi! Főleg, hogy nekünk igencsak aktuális a téma.

    Viszont számomra továbbra is maradt pár nyitott pont, amire remélem tudtok választ adni:

    • Első és legfontosabb: most akkor Roborock S7-et vagy inkább ezt a Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultrat ajánlanád?

    • Amúgy mi a különbség a Xiaomi márka és a Roborock között (ami elvileg szintén Xiaomi)?

    • A cikk végén linkelt oldalon a felmosási tulajdonságokról (pl víztartály mérete) egyáltalán nem esik szó, bár a cikkből az jön le számomra, hogy kisebb, mint az S7 esetén. Összehasonlítva a felmosási tulajdonságukat, melyiket érzed jobbnak a valóságban? Illetve jól olvastam valahol, hogy ebben a Xiaomiban nincs szónikus felmosás?

    • A Xiaomiban is van szőnyegérzékelős no-mop mód?

    • Ez a Xiaomi is azzal a speciális kiképzésű kefével van szerelve, mint a Roborock?

    • Ugyanazzal az alkalmazással lehet vezérelni mindkét eszközt?

    • A Xiaomi dokkolóját is próbáltátok? Mert, ahogy látom az porzsákos, illetve nincs benne HEPA szűrő. (Ez nekem pl. negatívum az S7-tel szemben.)

    • Tényleg annyival jobb továbbra is az S7, amennyivel drágább?

    • Ha most kellene vásárolnod, melyiket választanád?

    Előre is köszi a válaszokat, kicsit hosszúra nyúlt. :blush:

  4. Ezek engem is érdekeltek. Mindig részletesek a beszámolók, amit nagyon köszi, de a felmosás lenne itt a legérdekesebb, amiről kevés szó esik. :slight_smile: Köszi, szép napot!

  5. Avatar for stei stei says:

    Melyik alkalmazást használjátok? Nekem mindig megváltoztatja a falak helyét. Roidmi eve plus -t porszívó van

  6. Szia!

    A cikkben direkt leírtam, vagy csak sugalltam, hogy ez a porszívó nem a felmosásáról híres, tudja, de inkább magára a porszívózásra lett kihegyezve. A cikkben direkt nem akartam kitérni az S7 vs Xiaomi-ra, mert a cikk célja ennek a porszívónak a bemutatása volt. Az már egy másik cikk lenne, ha össze kéne hasonlítani. Ettől függetlenül válaszolok akkor a kérdésekre.

    1. Nem lehet pontosan megmondani mit ajánlok. Ezt akkor ajánlom, ha inkább a porszívózás a fontosabb, mint a felmosás. Az S7 jelenleg nem tudja a kamerát, tehát ha fontos a precizitás akkor is inkább ezt ajánlom. DE. Akkor jön a többi kérdésre a válasz.

    2. A Roborock egy külön cég, csak a Xiaomi felvásárolta, de ettől még megtartották külön cégként. Mindkét márka egyformán jó, szerintem a Roborock előrébb jár újdonságok terén + az alkalmazás is jobb. De ez csak az én véleményem.

    3. Remélem elolvastad a Roborock S7 cikket :slight_smile: :slight_smile: . Abban kiderül mennyivel jobb a felmosása annak a készüléknek. Felemeli a felmosó fejet, vibráltatja felmosás közben és persze nagyobb a tartály is. Önmagában az felmosásra fényévekkel jobb.

    4. Nincs szőnyeg érzékelés.

    5. Nem, gondolom az le van védve. :slight_smile: Szóval klasszikus kefét kapott, ezzel amúgy nekem nincs bajom.

    6. Mivel nincs a cikkben így nem próbáltuk a dokkolót. :slight_smile: Lesz majd dokkoló is. Az EU miatt lehetséges, hogy porzsák nélküli lesz a Xiaomi dokkolója is, ezt nem tudni még. Nyilván azért nem írtam róla mert nincs tapasztalat.

    7. Részemről Roborock párti vagyok, mivel nálunk sok a szőnyeg, cica is van stb… A Roborock többet tud (+ a dokkoló) és emiatt nekem az jobban bejött. De valakinek ezek a funkciók nem számítanak, így ezt sem jelenthető ki kategorikusan, hogy az jobban megéri, mert valahol meg nem mosnak fel.

    Ha most kellene választani már megvárnám a Roborock S7 MAX V-t :slight_smile: Arra fogok cserélni, mert abban már a felmosást is cseréli a dokkoló. Cserébe a végár félmillió lesz. 190k vs 500k. Na megéri? :slight_smile:

  7. Annak van saját appja. Azt hiszem az más appal nem megy. Amúgy Mi Home appot használunk.

  8. Köszi a részletes válaszokat!

    Ez alapján nekem továbbra is az S7 a megfelelő.
    Az S7 Max V meg tényleg elég pro cucc, de az ára brutális, annyit biztos nem költenék rá.

  9. Szia!
    Nekem is Évám van (Roidmi EVE Plus, porgyűjtős dokkolóval), de soha nem tapasztaltam a falak arrébb mászkálását. :thinking: Ugyan van neki a saját Roidmi appja, de mi nem azt használjuk, hanem a Xiaomi Home-ot, mivel abban van a többi okosvacakunk is, mint szobánként egy légtisztító vagy az air fryer sütő. Ráadásul nálam csak megosztott otthonként szerepel, férjem vitte fel először az ő telefonján, majd aztán megosztotta, így mindketten tudjuk kezelni az eszközöket, habár időzítéseket csak neki van joga beállítani.
    Mikor ideiglenesen áthelyeztük a dokkolót a karácsonyfa miatt, Éva akkor is hamar összeszedte magát, kóricált pár percet, rájött, hol van és gond nélkül dolgozott tovább.
    Te melyik appot használod, ahol ezt a falelmászkálást tapasztalod?

  10. Koszi a reszletes valaszokat. :pray: Igy mar teljes a cikk. :grin:

  11. Tetszik az ÉVA :sweat_smile: :slight_smile:

    Adok pár tippet nektek a légtisztítóval kapcsolatban! :slight_smile:

    A Xiaomi légtisztító önmagában nem rossz termék egyáltalán, sőt. A szűrője olyan mint minden más több 100.000FT-os terméknél. Viszont a szoftveres része borzasztó és a szenzorai sem tökéletesek. Röviden van egy légtisztítód, ami képes kiszűrni nagyon nagyon sok mindent, különböző gázokat, különböző szemcséket, akár vírusokat baktériumokat. De ezt nem csinálja meg.

    Miért?

    Azért mert nincs megfelelő szenzor benne = olcsóbb mint a többi típus. Másrészt ahhoz, hogy ezeket kiszűrje valóban meg kell keringtetnie a levegőt. Sokan nem tudják, de ha automatikus módban van maga a xiaomi akkor effektíve alig indul el a szenzor problémák miatt. Tehát ugyan szar a levegő, és kitudná tisztítani, de nem teszi meg, mert ő nem érzékeli rendesen.

    Ezeket a légtisztítókat manuálisan kell használni.

    Tehát, ha elmentek otthonról, vagy főzöl vagy olyan dolgot csinálsz, amiről tudod hogy nem éppen baráti a tüdőnek, takarítás, porszívózás. TEDD manuálisan maximumra az összeset. Egyrészt ha nem vagytok otthon nem számít, hogy milyen hangos, ha pedig otthon vagy akkor meg rövid időre tényleg keringtesse meg a levegőt ne csak barátkozzon vele.

    Ez az egyik.

    A másik.

    A xiaomi a lehető legjobb szűrőket használja, többet között azért mert nem sokkal olcsóbb egy rosszabb szűrő, másrészt ezekben a szűrőkben HEPA H13 van, ami a lehető legjobb mikroszemcse szűrő, és szénszűrő van benne. Utóbbi szűri meg a gázokat, vírusokat, egyéb olyan anyagokat, amik annyira aprók hogy a HEPA szűrő nem tudja kiszűrni. Ez amúgy tök jól hangzik, DE, a Xiaomi nem rendelkezek ezeknek a gázoknak a mérésével, TEHÁT ugyan te mondjuk főzöl, és jönnek ilyen gázok (VOC), maga a termék ki tudná szűrni, de nem fogja, mert nem látja! Szóval ilyenkor ahogy fent említettem tedd manuálisan feljebb ventillátorát és nyugodtan menjen maxon.

    Nem tudom a fentit tudtad-e, de gondoltam leírom hátha neked, vagy másnak is hasznos lehet. :slight_smile:

    Végül de nem utolsó sorban, hamarosan lesz cikk erről, mert már tesztelés alatt van. :slight_smile:

  12. Van egy másik szempont is, legalábbis nekem, hogy lehet-e hozzá kiegészítőket kapni, pl. szűrő, kefe stb.

    Nekem pont egy korábbi cikk alapján az Eufy készüléke van meg, de alig lehet már hozzájutni bárhol is a kellékekhez. Én sajnos nem vagyok a " rendelek fél dollárért alibabáról" ember, inkább megvenném valami hazai webshopban, ne adj’ Isten, egy nagy műszaki áruházból a polcról.

  13. Őszinte leszek, teljesen igazad van. Tönkrement az aksi a korábbi cikkben említett Eufy-ban és nem tudtam cseréltetni, nagyjából kuka volt. Végül megoldottam, de kínkeserves volt.

    Nyilván tapasztalatból építkezik az ember. Nagyon sok ismerősömnek Eufy van otthon probléma nélkül működik, de valóban nincs kiegészítő hozzá, amit csak úgy leveszel a polcról. Én sem vagyok alis ember, én is szívesebben rendelek itthonról.

    Köszi a tippet, legközelebb ezt is beleírom majd a tesztbe. :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szabolcs1977 Avatar for Szifon Avatar for fap_fap_fap Avatar for stei Avatar for Maminti Avatar for Vari_Gery Avatar for farkas63 Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Xiaomi Home app egy nagy rakás xar, ezer változtatást lehetne eszközölni az app-ben, hogy jó legyen.
    ui: Hol tudom megváltoztatni a jelszót itt? állandóan jön az email, hogy “Login Verification Required”, de valahogy sehol nem találom hol lehet megváltoztatni.

  2. A Szifon.com-on tudod megváltoztatni, loginolj ki és kérj egy jelszó emlékeztetőt :slight_smile:

  3. Jó lett a cikk, köszi! Főleg, hogy nekünk igencsak aktuális a téma.

    Viszont számomra továbbra is maradt pár nyitott pont, amire remélem tudtok választ adni:

    • Első és legfontosabb: most akkor Roborock S7-et vagy inkább ezt a Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Ultrat ajánlanád?

    • Amúgy mi a különbség a Xiaomi márka és a Roborock között (ami elvileg szintén Xiaomi)?

    • A cikk végén linkelt oldalon a felmosási tulajdonságokról (pl víztartály mérete) egyáltalán nem esik szó, bár a cikkből az jön le számomra, hogy kisebb, mint az S7 esetén. Összehasonlítva a felmosási tulajdonságukat, melyiket érzed jobbnak a valóságban? Illetve jól olvastam valahol, hogy ebben a Xiaomiban nincs szónikus felmosás?

    • A Xiaomiban is van szőnyegérzékelős no-mop mód?

    • Ez a Xiaomi is azzal a speciális kiképzésű kefével van szerelve, mint a Roborock?

    • Ugyanazzal az alkalmazással lehet vezérelni mindkét eszközt?

    • A Xiaomi dokkolóját is próbáltátok? Mert, ahogy látom az porzsákos, illetve nincs benne HEPA szűrő. (Ez nekem pl. negatívum az S7-tel szemben.)

    • Tényleg annyival jobb továbbra is az S7, amennyivel drágább?

    • Ha most kellene vásárolnod, melyiket választanád?

    Előre is köszi a válaszokat, kicsit hosszúra nyúlt. :blush:

  4. Ezek engem is érdekeltek. Mindig részletesek a beszámolók, amit nagyon köszi, de a felmosás lenne itt a legérdekesebb, amiről kevés szó esik. :slight_smile: Köszi, szép napot!

  5. Avatar for stei stei says:

    Melyik alkalmazást használjátok? Nekem mindig megváltoztatja a falak helyét. Roidmi eve plus -t porszívó van

  6. Szia!

    A cikkben direkt leírtam, vagy csak sugalltam, hogy ez a porszívó nem a felmosásáról híres, tudja, de inkább magára a porszívózásra lett kihegyezve. A cikkben direkt nem akartam kitérni az S7 vs Xiaomi-ra, mert a cikk célja ennek a porszívónak a bemutatása volt. Az már egy másik cikk lenne, ha össze kéne hasonlítani. Ettől függetlenül válaszolok akkor a kérdésekre.

    1. Nem lehet pontosan megmondani mit ajánlok. Ezt akkor ajánlom, ha inkább a porszívózás a fontosabb, mint a felmosás. Az S7 jelenleg nem tudja a kamerát, tehát ha fontos a precizitás akkor is inkább ezt ajánlom. DE. Akkor jön a többi kérdésre a válasz.

    2. A Roborock egy külön cég, csak a Xiaomi felvásárolta, de ettől még megtartották külön cégként. Mindkét márka egyformán jó, szerintem a Roborock előrébb jár újdonságok terén + az alkalmazás is jobb. De ez csak az én véleményem.

    3. Remélem elolvastad a Roborock S7 cikket :slight_smile: :slight_smile: . Abban kiderül mennyivel jobb a felmosása annak a készüléknek. Felemeli a felmosó fejet, vibráltatja felmosás közben és persze nagyobb a tartály is. Önmagában az felmosásra fényévekkel jobb.

    4. Nincs szőnyeg érzékelés.

    5. Nem, gondolom az le van védve. :slight_smile: Szóval klasszikus kefét kapott, ezzel amúgy nekem nincs bajom.

    6. Mivel nincs a cikkben így nem próbáltuk a dokkolót. :slight_smile: Lesz majd dokkoló is. Az EU miatt lehetséges, hogy porzsák nélküli lesz a Xiaomi dokkolója is, ezt nem tudni még. Nyilván azért nem írtam róla mert nincs tapasztalat.

    7. Részemről Roborock párti vagyok, mivel nálunk sok a szőnyeg, cica is van stb… A Roborock többet tud (+ a dokkoló) és emiatt nekem az jobban bejött. De valakinek ezek a funkciók nem számítanak, így ezt sem jelenthető ki kategorikusan, hogy az jobban megéri, mert valahol meg nem mosnak fel.

    Ha most kellene választani már megvárnám a Roborock S7 MAX V-t :slight_smile: Arra fogok cserélni, mert abban már a felmosást is cseréli a dokkoló. Cserébe a végár félmillió lesz. 190k vs 500k. Na megéri? :slight_smile:

  7. Annak van saját appja. Azt hiszem az más appal nem megy. Amúgy Mi Home appot használunk.

  8. Köszi a részletes válaszokat!

    Ez alapján nekem továbbra is az S7 a megfelelő.
    Az S7 Max V meg tényleg elég pro cucc, de az ára brutális, annyit biztos nem költenék rá.

  9. Szia!
    Nekem is Évám van (Roidmi EVE Plus, porgyűjtős dokkolóval), de soha nem tapasztaltam a falak arrébb mászkálását. :thinking: Ugyan van neki a saját Roidmi appja, de mi nem azt használjuk, hanem a Xiaomi Home-ot, mivel abban van a többi okosvacakunk is, mint szobánként egy légtisztító vagy az air fryer sütő. Ráadásul nálam csak megosztott otthonként szerepel, férjem vitte fel először az ő telefonján, majd aztán megosztotta, így mindketten tudjuk kezelni az eszközöket, habár időzítéseket csak neki van joga beállítani.
    Mikor ideiglenesen áthelyeztük a dokkolót a karácsonyfa miatt, Éva akkor is hamar összeszedte magát, kóricált pár percet, rájött, hol van és gond nélkül dolgozott tovább.
    Te melyik appot használod, ahol ezt a falelmászkálást tapasztalod?

  10. Koszi a reszletes valaszokat. :pray: Igy mar teljes a cikk. :grin:

  11. Tetszik az ÉVA :sweat_smile: :slight_smile:

    Adok pár tippet nektek a légtisztítóval kapcsolatban! :slight_smile:

    A Xiaomi légtisztító önmagában nem rossz termék egyáltalán, sőt. A szűrője olyan mint minden más több 100.000FT-os terméknél. Viszont a szoftveres része borzasztó és a szenzorai sem tökéletesek. Röviden van egy légtisztítód, ami képes kiszűrni nagyon nagyon sok mindent, különböző gázokat, különböző szemcséket, akár vírusokat baktériumokat. De ezt nem csinálja meg.

    Miért?

    Azért mert nincs megfelelő szenzor benne = olcsóbb mint a többi típus. Másrészt ahhoz, hogy ezeket kiszűrje valóban meg kell keringtetnie a levegőt. Sokan nem tudják, de ha automatikus módban van maga a xiaomi akkor effektíve alig indul el a szenzor problémák miatt. Tehát ugyan szar a levegő, és kitudná tisztítani, de nem teszi meg, mert ő nem érzékeli rendesen.

    Ezeket a légtisztítókat manuálisan kell használni.

    Tehát, ha elmentek otthonról, vagy főzöl vagy olyan dolgot csinálsz, amiről tudod hogy nem éppen baráti a tüdőnek, takarítás, porszívózás. TEDD manuálisan maximumra az összeset. Egyrészt ha nem vagytok otthon nem számít, hogy milyen hangos, ha pedig otthon vagy akkor meg rövid időre tényleg keringtesse meg a levegőt ne csak barátkozzon vele.

    Ez az egyik.

    A másik.

    A xiaomi a lehető legjobb szűrőket használja, többet között azért mert nem sokkal olcsóbb egy rosszabb szűrő, másrészt ezekben a szűrőkben HEPA H13 van, ami a lehető legjobb mikroszemcse szűrő, és szénszűrő van benne. Utóbbi szűri meg a gázokat, vírusokat, egyéb olyan anyagokat, amik annyira aprók hogy a HEPA szűrő nem tudja kiszűrni. Ez amúgy tök jól hangzik, DE, a Xiaomi nem rendelkezek ezeknek a gázoknak a mérésével, TEHÁT ugyan te mondjuk főzöl, és jönnek ilyen gázok (VOC), maga a termék ki tudná szűrni, de nem fogja, mert nem látja! Szóval ilyenkor ahogy fent említettem tedd manuálisan feljebb ventillátorát és nyugodtan menjen maxon.

    Nem tudom a fentit tudtad-e, de gondoltam leírom hátha neked, vagy másnak is hasznos lehet. :slight_smile:

    Végül de nem utolsó sorban, hamarosan lesz cikk erről, mert már tesztelés alatt van. :slight_smile:

  12. Van egy másik szempont is, legalábbis nekem, hogy lehet-e hozzá kiegészítőket kapni, pl. szűrő, kefe stb.

    Nekem pont egy korábbi cikk alapján az Eufy készüléke van meg, de alig lehet már hozzájutni bárhol is a kellékekhez. Én sajnos nem vagyok a " rendelek fél dollárért alibabáról" ember, inkább megvenném valami hazai webshopban, ne adj’ Isten, egy nagy műszaki áruházból a polcról.

  13. Őszinte leszek, teljesen igazad van. Tönkrement az aksi a korábbi cikkben említett Eufy-ban és nem tudtam cseréltetni, nagyjából kuka volt. Végül megoldottam, de kínkeserves volt.

    Nyilván tapasztalatból építkezik az ember. Nagyon sok ismerősömnek Eufy van otthon probléma nélkül működik, de valóban nincs kiegészítő hozzá, amit csak úgy leveszel a polcról. Én sem vagyok alis ember, én is szívesebben rendelek itthonról.

    Köszi a tippet, legközelebb ezt is beleírom majd a tesztbe. :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szabolcs1977 Avatar for Szifon Avatar for fap_fap_fap Avatar for stei Avatar for Maminti Avatar for Vari_Gery Avatar for farkas63 Avatar for SzifonAdmin