fbpx Skip to content

Időnként előfordul, hogy az adott készülékünkön a mobil internet valami okból nem működik megfelelően, nem töltenek be oldalak, vagy egyáltalán semmi, noha mind a térerő, mind az előfizetés megfelelő. Az iOS 15 óta ráadásul az Apple új szolgáltatása, az iCloud privát átjátszó és az IP-cím-követés korlátozása is közrejátszhat, ami ráadásul egyes szolgáltatók esetén még a különféle korlátlansággal rendelkező csomagjainknál is okozhat problémákat.

Mivel egy ilyen esetben elég sok minden lehet az ok a háttérben, ezért most azokon a lehetőségeken mennénk végig, amelyek segítenek kideríteni, hogy az adott készülékkel, a SIM-kártyával, vagy az előfizetésünkkel illetve a szolgáltatónál van-e a probléma.

Tegyük át a SIM-kártyát egy másik készülékbe

Első lépésként tegyük át a SIM-kártyát egy olyan készülékbe, amin nem tapasztalható ez a hiba. Ennek a célja az, hogy lássuk, hogy a probléma a készülékünkkel illetve annak beállításaival van, vagy pedig az előfizetésünkkel van valami gond a szolgáltatói oldalon. (Ez eSIM használata esetén nem igazán kényelmes megoldás, ebben az esetben próbálkozzunk inkább az alább leírt, további lehetőségekkel.)

Ha a hiba ugyanúgy jelentkezik a másik készülékben is, akkor a probléma vagy magával a kártyával van, vagy pedig a szolgáltató oldalán. Ebben az esetben vegyük fel a kapcsolatot a szolgáltatónkkal.

Ha viszont a hiba a másik készülékben nem jelentkezik, akkor a problémát a saját készülékünkben kell keresni.

Az iCloud privát átjátszó kikapcsolása

Az iCloud privát átjátszó egy olyan, új szolgáltatás az iOS 15-ben, amivel egy sokkal biztonságosabb és privát módon gyakorlatilag bármilyen hálózatra csatlakozhatunk és böngészhetünk az interneten a Safariban. Biztosítja, hogy az adatok titkosítva és két különböző internetes átjárón keresztül hagyják el a készülékünket, hogy senki ne tudja az IP-címünket, helyzetünket és böngészési előzményeinket felhasználni és ezek alapján részletes profilt építeni rólunk.

Ennek ugyanakkor megvan az a hátránya is, hogy a mobilszolgáltatók egyes olyan díjcsomagjaival is összeütközésbe kerülhet, amelyek esetén például korlátlan forgalmat kapunk a közösségi oldalak használatára, vagy épp zenei szolgáltatásokra. Ezek esetén ugyanis a mobilszolgáltatók csak úgy tudják elkülöníteni és figyelmen kívül hagyni és nem felszámítani például a Facebook használata során generált adatforgalmunkat, ha az az ő szervereiken keresztül történik.

Az iCloud privát átjátszó viszont a Safariban generált forgalmunkat titkosítva küldi át a szolgáltatón, így ők semmit nem látnak belőle, ezért azt sem tudja a szerverük eldönteni, hogy az adott adatforgalom egyébként mondjuk épp a Facebook irányába menne, ami pedig benne lenne a díjcsomagunk által kínált korlátlanságban. Ezért az adott adatforgalom felszámításra kerülhet, ezzel csökkenhet a havi adatforgalmi keretünk, és a keret túllépése pedig még pénzbe is kerülhet.

Erre például a Vodafone külön fel is hívja az előfizetői figyelmét:

Az iCloud privát átjátszó globális kikapcsolásához először is lépjünk a Beállítások appban az Apple ID-nk alá, majd azon belül válasszuk az iCloud menüpontot. Ezen belül már látni is fogjuk a Privát átjátszó (béta) opciót, erre koppintsunk rá:

Az opción belül nincs más teendőnk, mint kikapcsolt állapotúra tenni az egyetlen kapcsolót:

Az iOS ezután még egy megerősítést kér, itt koppintsunk a pirossal szedett Privát átjátszó kikapcsolása opcióra:

Az IP-cím-követés korlátozása opció kikapcsolása

Ha nem szeretnénk globálisan kikapcsolni az iCloud privát átjátszót, hanem csak adott kapcsolatra vonatkozóan az IP-cím-követés korlátozása lehetőséget, azt megtehetjük a mobil internetünk esetén is.

Ehhez menjünk a Beállítások alatt a Mobilhálózat opcióba, és ott kapcsoljuk ki az IP-cím-követés korlátozása opciót:

Az IPv6 letiltása a mobilhálózat esetén

Adott esetben az IPv6 is okozhat problémát, ezért érdemes lehet megpróbálni ennek a letiltását. Ehhez az egyes szolgáltatók esetén a megfelelő konfigurációs profilt kell letölteni és telepíteni az érintett készülékre:

Ezek a konfigurációs profilok semmi egyebet nem tartalmaznak, csak az IPv6-ot tiltják le az adott mobilnetes APN-ek esetén. A profil természetesen bármikor törölhető.

A hálózati beállítások alaphelyzetbe állítása

Ha az iCloud privát átjátszó és az IP-cím-követés korlátozása opciók letiltása után sem működik a mobil internetünk, próbáljuk meg alaphelyzetbe állítani a hálózati beállításokat.

Ehhez lépjünk a Beállításokban az Általános menüpontba, majd ott legalulra görgetve válasszuk az iPhone átvitele vagy alaphelyz. áll. opciót, és azon belül lent koppintsunk az Alaphelyzetbe állítás lehetőségre. Erre a készülék feldobja a lehetőségeinket, amik közül válasszuk a Hálózati beállítások alaphelyzetbe állítása lehetőséget:

Ezt követően a készülék újraindul. Ezután még érdemes ellenőrizni, hogy az IP-cím-követés korlátozása kikapcsolt állapotú maradt-e.

A beállítások alaphelyzetbe állítása

Ha a hálózati beállítások alaphelyzetbe állítása nem segített, érdemes lehet megpróbálni a beállításokat is alaphelyzetbe állítani. Ez nem fogja letörölni a készüléken lévő adatainkat és alkalmazásainkat, sem az eSIM-e(ke)t. Ilyenkor minden beállítás – többek között a hálózati beállítások, a billentyűzet szótára, a Főképernyő elrendezése, a helyzettel kapcsolatos beállítások, az adatvédelmi beállítások és az Apple Pay-kártyák – eltávolításra kerül, vagy visszaáll az alapértelmezett beállításra.

Ehhez lépjünk a Beállításokban az Általános menüpontba, majd ott legalulra görgetve válasszuk az iPhone átvitele vagy alaphelyz. áll. opciót, és azon belül lent koppintsunk az Alaphelyzetbe állítás lehetőségre. Erre a készülék feldobja a lehetőségeinket, amik közül válasszuk a Beállítások alaphelyzetbe állítása lehetőséget:

Ezt követően meg kell adnunk még a jelkódunkat, majd a készülék újraindul. Ha ezután sem működik a mobil internetünk, akkor jöhet az “ágyúval verébre” módszer: a készülék teljes visszaállítása.

Az összes tartalom és beállítás törlése

Amennyiben semelyik fenti opció nem segített, érdemes lehet egy biztonsági mentés után teljesen visszaállítani a készüléket, amit megtehetünk vagy magán a készüléken, vagy pedig számítógép segítségével.

Ezt követően két opciónk van. Az első, hogy visszaállítjuk az adatainkat és beállításainkat a biztonsági mentésből, ami viszont adott esetben egy szoftveres vagy beállítási problémát is visszatehet. A második, hogy új iPhone-ként állítjuk be a készüléket, és így próbáljuk ki, hogy működik-e rendben a mobil internetünk.

Ha új iPhone-ként beállítva működik, akkor valami szoftveres vagy beállítási probléma volt mögötte, amit ezzel sikerült megoldani. Ebben az esetben nem feltétlenül érdemes visszaállítani a biztonsági mentést.

Ha viszont új iPhone-ként beállítva is problémát tapasztalunk, akkor nem igazán valószínű, hogy magával a készülékkel lenne probléma, sokkal inkább valami szolgáltatói hiba lehet mögötte. Ebben az esetben nyugodtan állítsuk vissza az adatainkat a biztonsági mentésből, és jelezzük a szolgáltató felé a problémát, részletesen felsorolva, hogy mi mindent próbáltunk már, ami nem oldotta meg ezt a gondot, ezzel is megelőzve azt, hogy olyasmit javasoljanak, amin már régen túl vagyunk.

A további lépéseket ebben az esetben a szolgáltató fogja megmondani számunkra.

Magát a készüléket szervizbe vinni csak akkor van értelme, ha a szolgáltató azt mondja, hogy náluk nincs semmiféle hiba.

Legutóbbi frissítés: 2022.03.11.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Ez nem csak az iCloud±nál van így?

  2. Avatar for novisz novisz says:

    Sziasztok!
    Köszi a cikket, pont aktuális nekem.
    iPhone 12 iOS 15.3
    Néha percekig egyáltalán nem találja a teló a mobilnetet, pedig kijelző, h 4G v. 5G.
    Újraindítás sem segít.
    De ha felépül a kapcsolat, akkor OK.
    Kérdésem:

    • a hálózati beállítások alaphelyzetben állítása törli a mentett wifi kapcs. kódokat?
    • más 5let, h mi lehet?
  3. Igen a hálózati beállítások törlése törli a WiFi jelszavakat.
    Párom mobilja (iPhone X, 15.3, Telekom) is ezt csinálja, egy darabig segít (tapasztalatok folyamatban :slight_smile: ) a hálózati beállítások törlése + IP cím követés korlátozása ki + privát átjátszó ki
    Miközben a saját mobilomnál semmi gond (iPhone12 Pro Max, 15.3, Telekom)

  4. Avatar for Folio Folio says:

    Sajnos törli . Ezt én is megszivtam. Nekem is kiírja hogy 4G de semmi mobil net.

  5. Szívás, 2 napig jó volt, most megint nem.
    Teszünk egy próbát a 15.3.1 telepítésével
    A remény hal meg utoljára.

  6. Kérlek írjátok meg, hogy melyik szolgáltatónál jelentkezik nálatok ez a hiba!

    Sajna 2 nap után a 15.3.1 alatt is elhagyja a mobil netet.
    Érdekesség, hogy web nincs, de néha megy pl a Facebook app.

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem vagyok benne biztos, hogy ebbe futottam bele szombaton, mert ahol voltam, ott alapból “ritkás” volt a térerő, de ha ez a hiba volt az, akkor nekem ez iPhone 12 Pro esetén, Telekommal (eSIM) jött elő.

    ez viszont akkor lehet például valami DNS-sel kapcsolatos hiba, mert ahogyan az Apple szolgáltatásai esetén, úgy a Facebooknál sem nagyon változnak az IP-címeik, aztán lehet emiatt ment, ha konkrétan az IP van beleírva a kódba az appban, és így nem kell DNS-től kérdezgetnie semmit, vagy már korábban cache-elte.

  8. Az a fura, hogy csak páromnál jön elő nálam nem, mindkettő telekom (az övé magán, az enyém céges előfizetés)

  9. Nekem amúgy az X-el nagyon sok problémám volt a hálózattal. Minden egyes frissítés után volt valami baja. Hol a net, hol a komplett hálózat eltűnt. Nekem akkor a 4G kikapcsolása ideiglenesen segített de a 3. kicserélt készülék után “megoldódott”, ha minden igaz, mert utána már lecseréltem.

  10. Igen talált, ez egy X, de korábban míg Vodafone volt nem volt gond, sőt miután át lett hozva a Telekomhoz sokáig minden rendben volt, aztán megmekkent időben valahol a 15.3 környékén. Kb azóta, hogy itt többen is jelezték vmi nem oké.

  11. Had kérdezzem meg, hogy aki tapasztalja ezt a Mobilnet hibát, ott van HomeKit? Van egy olyan tipp, hogy több ezer DNS kérést küld a telefon mobilneten a telefon IOS 15 óta és emiatt makkan meg a Mobilnet. Nekem ilyenkor direkt Ip-vel megy a browser, illetve azok az appok is ahol valószínű kód szinten van beégetve a túloldal, és nem kell DNS a feloldáshoz.

  12. Elgondolkodtató a felvetésed. Nálunk van HomeKit, de az egyik teloval semmi gond a másik meg vacakol, viszont bizonyos applikációkból megy a Safaribol meg nem.

  13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én erről továbbra is azt gondolom, hogy az adott appokban vagy hardcode-olva vannak az IP-címek, amiket el kell érjenek, vagy valahogy cache-elve vannak a DNS adatok bennük, és azért működnek ilyenkor.

  14. Ez logikusnak tűnik.
    Már csak az a kérdés, hogyan tovább.

  15. Avatar for Jadeye Jadeye says:
  16. Erre még sosem gondoltam, de jó tippnek tűnik! :slight_smile: Nekem egyébként nem sűrűn dob ilyen hibát, ilyen heti 1 alkalommal maximum.

  17. Mondjuk ettől még idegesítő probléma, bár a heti 1 nem vészes. Berakom airplane majd ki. Ezt egyébként javítani fogja az Apple csak jelezni kell. Volt már sokszor hasonló elbaszott probléma, amiket javított néhány hónapon belül a cég. Nyilván gáz, hogy ennyi időt kell várni, de hát ez van. Többet nem tehetünk.

    Esetleg olyan dns szerver kell ami nem tiltja le az ennyi lekérést? 1.1.1.1, google? Esetleg saját? :smiley:

  18. Avatar for Czo Czo says:

    Ez teljesen normalis mukodes, a Thread Network tamogatas resze. Ezek a keresek az Internetre nem jutnak ki. Mobilhalozaton sem szaladgalnak.

  19. De attól még a telefon belső resolver-ét meghülyítheti valami bug miatt… :slight_smile:

  20. Kb 4-5 hónapja szívunk ezzel. Iszonyú idegesítő. A cikkben felsoroltakon túl vagyok egy jó ideje, semmi nem segít. Ma 4x csinálta ezt, néha elkap az ideg, hogy kirepül az autóból mikor fontos értesítés nem érkezik meg.
    IPhone 13 pro max telekom

    Családban többi készüléken is, szintén telekom:
    Iphone 12 pro max
    Iphone 11 pro max
    Iphone X

    Sim csere volt, telekom üzleti, lakossági hibabejelentések megtörténtek, szerintük az Applenél van a hiba. Ennyi.

    Csak hard reset oldja meg minden esetben.
    Sokszor airplane sem oldja meg a problémát.

    Hazaéréskor is szívás mert nem tölt be a Home app… pláne mikor sietne az ember…

    :frowning:

  21. Avatar for Czo Czo says:

    Ha tenyleg a Thread okozza a bajt, akkor elvileg az IPv6 kikapcsolasa megoldja a problemat.

    Ezt a profilt toltsd le: https://szifon.com/wp-content/uploads/2022/02/iOS-network-fix.mobileconfig

    Figyelem!! Ez a profil CSAK Telekom eseten mukodik, ott is csak akkor, ha az “internet.telekom” APN-t hasznalhatja az adott elofizetes! (a telekomos elofizetesek nagyon-nagyon-nagyon-nagy resze ilyen).

  22. Hol tudom kikapcsolni?

  23. Avatar for Czo Czo says:

    Ha kiprobaltad, visszajelzel, hogy valtozott-e? (nalam ugyan telekom van, de nem jon elo a hiba, igy a javitas kapcsan is csak vaktaban kapalozik az ember)

  24. Nekem nagyon elvétve jön elő a hiba. Airplane mód ki-be és megy.

  25. Avatar for Czo Czo says:

    Lehet, hogy nekem eddig fel se tunt?

  26. Tökre lehet, nálam megy a net de rohadt lassan, vagy egyáltalán nem. Ilyenkor airplane ki/be és azonnal gyors lesz. Páromnál is van szintén iPhone 11 Pro és Telekom.

  27. Avatar for Czo Czo says:

    Olyan tapasztalatom van, hogy csak 1-2 megabittel megy a net, de ezt eddig annak tudtam, be, hogy a B20 tul van terhelve azon a helyen. Ilyenkor eloveszem a Huawei Mi-Fi-t, amin meghackeltem a firmwaret, es ki tudom kapcsolni a savokat. Kikapcsolva a B20-at, megjon a 40-50 megabit. De most megneztem, a Huawein en eleve tiltom az IPv6-ot, tehat akar az is lehet megoldas.

    Illetve, meg olyat is el tudok kepzelni, hogy van otthon valami eszkoz, ami Thread kepes, ezt regisztralja a keszulek, es ezekutan megprobalja ezt tavolrol is elerni. Pl a HomeKit az, ami ezt tamogatja. Nalam biztos, hogy nincs ilyen, mert elegge szigoru kontroll alatt vannak tartva a halozati eszkozok.

  28. Nálunk van egy Aqara G3 tisztán csak HomeKit-ként. Másnál esetleg?

  29. Avatar for eFPe eFPe says:

    Sziasztok!
    12 és 13 Prónk van Telekomos mindkettő és kb egy hónapja nincs mobilnet ha elmegyünk otthonról a wifi hatótávból. Repülőmód bekapcs. aztán vissza és működik. Ezt minden nap eljátszunk…

  30. Üdv a klubban :slight_smile:

  31. Nekem sincs Theard elvileg. Ha csak az Apple valami központot nem aktivált, fogalmam sincs.

  32. Avatar for Czo Czo says:

    Az iOS-ben van Thread support a HomeKit eszkozokhoz. Tehat ha van olyan HomeKit eszkozod, ami Thread kepes (pl. valszeg az Aqara cuccok azok), akkor lehet, hogy nalad is ezert van ezzel problema.

    Akit erint, telepitse fel ezt a profilt, itt ki van benne kapcsolva az IPv6 tamogatas a mobil interfacen. Tehat ha ez okoz bajt, akkor elvileg ezek utan nem tud. De ez csak sotetben tapogatozas, mert nalam nincs hiba ugye.

  33. Avatar for lepy18 lepy18 says:

    Nálunk is ez a gond pár hónapja. iPhone 11 pro és 13. Telekom. Hol működik hol nem. Díjcsomag váltás után vettem észre a problémát. Repülő mód néha segít.

  34. Avatar for Czo Czo says:

    Igaz, lehet, hogy adott dijcsomagban van olyan feature, ami miatt elojon, es adottban nincs, ezert nem jon elo.

    Ha nem vegezne a telekom karbantartast, akkor meg tudnam mondani, hogy nekem milyen csomagom van :smiley:

  35. Avatar for alali alali says:

    12 Pro Max, Telekom e-sim, iOS 15 óta ez a hiba, kb 1,5 hete a mobil adatforgalomnál kikapcsoltam az otthon használatát, azóta a hiba nem jött elő, egy próbát megér… Az otthonban nálam Apple TV 4k, valamint Homepod Mini az eszközök. Díjcsomag korlátlan hang és adat, nem tudom, számít-e valamit.

  36. Avatar for Czo Czo says:

    Semmi mas, HomeKit kepes eszkozod nincs (lampa, redony, homero, stb)? Esetlegesen megprobalhatod felrakni a profilt, hatha az segit valamit.

  37. Avatar for alali alali says:

    Nincs semmi más homekites eszköz, a profilt megpróbálom, ha megint előjön a hiba. Köszi a segítséget!

  38. Avatar for Czo Czo says:

    Van esetleg olyan, aki felrakta az IPv6-ot kikapcsolo Telekomos profilt, amit itt linkeltem? Valtozott azota valami? A feedback abbol a szempontbol lenne bazira ertekes, mert akkor ezt be lehetne csatolni a bugreportokhoz annak, aki kuldott es tapasztalja/tapasztalta a hibat.

    ui: igazabol, engem is erdekel, hogy segit-e valamit vagy nem :smiley:

  39. Nekem sajnos nem mindennapos a probléma. :confused:

  40. Avatar for lberes lberes says:

    Most tettem fel, nálam folyamatos a probléma, visszajelzek.

  41. Avatar for lberes lberes says:

    @Czo az elmúlt több, mint 24 órában egyszer sem jelentkezett a hiba, amióta feltettem a profilt! Teszteltem Budapest és Pest megye ugyanazon részein, ahol korábban naponta többször is megszakadt. Köszi!

  42. Köszi az érintettek nevében :slight_smile:
    Ha esetleg később kiderülne, hogy továbbra is rakoncátlankodik, akkor kérlek jelezd.
    Előre is köszi.

  43. Feltettem, köszönöm. Visszajelzek ha van már elég tapasztalatom

    (Azért nevetséges, hogy lassan 5 (?) éve még mindig komoly gondokat okoz a T-nek az ipv6…)

  44. Avatar for Czo Czo says:

    Ezt kicsit sarkos kijelenteni, mert nekem sem most, sem az elmult 5 evben nem volt problemam az v6 hasznalataval mobilneten.

  45. most feltettem én is egy 13 pro ra és 2 db 12- re mert nálunk ez folyamatos probléma ha teszteltem vissza jelzek én is,

  46. Nem tudom mit csinál ez a profil amit a telefonnak nem kellene alapból tudnia de amióta fent van ha kijövök a garázsból egyből nem csak jelzi hogy van net és elindítom a waze-t végre nem azt mondja hogy hálozatot keres hanem működik is rendesen. köszi. Már csak a feleségemét kell megoldani de ő telenort használ a cégnél és nem telekomot, így ezt oda nem tudom felrakni ha jól gondolom.

  47. Lehet erről lassan kéne külön cikket írni hogy megoldás lehet :slight_smile:

  48. Az imént telepítve párom iPhone X-jére. Csodavárás indul :sunglasses:

  49. Avatar for Czo Czo says:

    Vodafone eseten tapasztalt barki hibat?

  50. Köszi mindjárt felrakom és holnap tesztelésre is kerül.

  51. Avatar for denike denike says:

    Sziasztok!

    Én 3 hete tapasztaltam először a hibát. iPhone 11 pro, telekom. Azóta a családban is jelezték iPhone 12 pro max és iPhone 13 pro esetében, ugyancsak telekom. Ha ismét előjön én is teszek egy próbát. Esetleg aki már használja egy ideje @Czo által publikált profilt, jelentkezett nála azóta a probléma vagy ez egy működőképes workaround amíg bugfix nem jön?

    Köszönöm!

  52. Felrakod és kiderül :smiley: bajt nem okoz!

  53. Avatar for denike denike says:

    Világos! :slight_smile:

    Nekem sem jelentkezik minden nap, viszont gondoltam megosztjuk egymással a tapasztalatokat ha már egy hajóban evezünk… :slight_smile:

  54. Most már 5. napja használom és eddig egyszer se jelentkezett a hiba, ami előtte naponta többször. Nagyon köszönöm @Czo !

  55. Avatar for alali alali says:

    Kb 1 hete telepítettem a profilt, azóta a hiba nem jött elő, elötte naponta többször is elakadt a mobilnet, így biztosra vehető, hogy megoldja a hibát (12 ProMax, Telekom, e-sim, 15.4) Köszönettel @Czo! @denike tedd fel bátran, ha Telekomos vagy.

  56. az is felteheti a telenorost amit @SzifonAdmin linkelt mert a feleségemnek is működik telenor profil és köszi @Czo a Telekomot profilt tökéletesen megy.

  57. Avatar for Sipka Sipka says:

    @Czo nevét kérjük aranyba foglalni, hálásan köszönjük a profilokat, segítségével sikerült megoldani, amit nekünk és a szolgáltatónak sem sikerült.
    2 telekomos iPhoneunk rendetlenkedett hetek óta, visszaállítottuk már őket és mivel nem oldódott meg a mobilnet problémánk bejelenttük a Telekom felé, akik jól kivizsgálták és persze mindent rendben találtak…
    Tavaly november-december óta használunk homekit eszközöket (homepod mini és több kapcsoló, konnektor), akkor ez csinálta a cirkuszt vagy valamelyik iOS frissítés?
    Nagyon köszi @Czo még egyszer!!!

  58. Avatar for vagi78 vagi78 says:

    Szia, működik a patch. Köszönöm Lenne egy kérdésem is ha telepítem a 15.4-et akkor vajon fog működni a patch?

  59. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @vagi78 igen, mert ez egy konfigurációs profil, nem patch.

  60. Valaki kipróbálta a 15.4 alatt leszedni a konfigurációs profilt, hogy a nélkül a 15.4 esetleg önmagában megjavította a mobilnet problémát?
    Update: Most néztem, hogy a Telekom carier band 49-ről 50-re váltott. Önmagában ez is megoldhatja esetleg a problémát?

  61. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    próbáld ki. ha nem oldotta meg, akkor visszateszed a profilt.

  62. Köszi, világos volt ez a lehetőség, de gondoltam csak akkor kezdek bele, ha már másnak sikerült.
    Lehet, hogy lustának tűnök :wink: , de amikor én érdemben ki tudom próbálni (mozgásban vagyok), akkor nekem nagyon kell a mobilnet. Szóval gondoltam lesz vki nálam ez ügyben kaland vágyóbb :slight_smile:
    Ha nem, akkor persze kipróbálom és természetesen beszámolok a tapasztalatokról.

  63. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor letörlöd a profilt, majd újra letöltöd, de nem aktiválod, és ha nem menne a mobilnet, akkor meg aktiválod. nekem nem Telenor/Yettel a netem, így nem tudom kipróbálni.

  64. Leszedtem, pár nap múlva jelzem mit tapasztaltam, de ha valaki már próbálta kérem ne tartsa magában :wink:

  65. Avatar for hiper hiper says:

    Ha Li!

    DIGI Mobilnettel volt valakinek baja?

  66. Jó a mobil net már profil nélkül is, egy hét tapasztalata alapján.
    15.4, Telekom, iPhone X, iPhone 11 Pro Max

    Még egyszer köszönet profilért @Czo -nak. Az átmeneti időszakban életmentő volt.

  67. sziasztok! adott egy halozatra kotott NVR kamera rogzito. halozaton belul elerem, halozaton kivul csak 4g-n nem erem el. ha mar egy ismerosom wifi hotspotjara csatlakozok mar elerem. illetve akkor is ha a sajat halozatom hatosugaran kivul vagyok es masik halozaton vagyok akkor is elerheto es latom az elo kepet. csak a yettel 4G-n nem erem el. viszont ha ismeros megosztja hotspot formaban a yettelesen netet es azon vagyok, akkor is elerem a kamerat. csak a sajat 4g halozatomon nem erem el. mi lehet a baj?

  68. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hálózati beállítások törlése volt már?

  69. igen, privat atjatszo off, roaming off

  70. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és az ismerősöd készülékén magán egyébként elérnéd, vagy amúgy azon sem? mert ha azon sem, akkor talán valami NAT/DNS szólhat ebbe bele, azt meg akkor a szolgáltató felé lenne érdemes jelezni. ha viszont az ő készülékén működik, akkor biztosan a tiéden lesz valami gond.

    ezt egyébként appból éred el? mert akkor adott esetben még az app fejlesztői felé is lehet ezt jelezni.

  71. Én telepítek egy VPN-t otthonra, ha sehogy sem megy. Azzal fixen eléred.

  72. igen appbol erem el. masik keszulekre telepitettem, vodafone os halozattal rendelkezik a masik es eleri, viszont ha en hotspotomra csatlakozik ra akkorsem eri el az elo kepet. szoval az en mobilnetemmel vangubanc…

  73. meg annyi hogy kozben rajottem hogy 3G-n mukodik, 4G-n nem.

  74. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Nemes94 én jelezném a szolgáltató felé, szerintem náluk lesz a hiba. illetve a Yettel profilt feltelepítetted?

  75. Sziasztok!
    Vodafone-os vagyok, amióta 13 minim van, 2021 Decembere óta ez a bajom, hogy a mobilnet megszakad, nagyjából 24-26 óránként. Repülőgép üzemmódba helyezés pár másodpercig majd ki megoldja, de azért idegesítő, főleg ha üzenetet vár az ember.
    Volt sim kártya csere, nem segített, hálózati visszaállítás, a profil telepítése, de semmi nem segít. Kénytelen vagyok napi egyszer nyomkodni a repülőt. 5s készülékbe áthelyeztem a kártyát, közel 3 nap után sem jelent meg a hiba. Bárkinek bármi más ötlete? Köszi.

  76. Szolgaltato fele kellene jelezni.

  77. Avatar for gunar gunar says:

    A vodka már csak ilyen. Ha sokat iszol belöle árt az agynak. Én amióta T-s lettem, úgy 100 éve eléggé ritka a probléma, persze itt is akad néha, de rendszerint olyankor is kiderül, a másik fél netje volt a ludas, 10/8 . Tudom drágább és stb, de nem öli az agysejteket annyira az ideggel.

  78. @Burgatshow
    Köszi, megtettem. Cserélték is a sim-et, ami 5s-sel kiválóan működik, csak a 13 minivel szarakodik.
    @gunar
    Tudom, hogy egy fos a voda, de ebben az esetben kivételesen a 13 mini, ami eldobálja a mobilnetet. Egyébként minden más hálózati dolog működik, a 4g-t is írja, csak nem megy.

  79. Avatar for Czo Czo says:

    Akkor imho, a telefonod is lehet hibas.

  80. megoldodott, RESZBEN. kozbe kikoltoztem svajcba es itt is ugyanazt csinalja svajci sim kartyaval es total masik telefonnal is… otthon is at lett nezve minden halozati beallitas. nem tudunk rajonni mi okozza ezt. de mar ritkabban csinalja ezt a jelenseget :leftwards_arrow_with_hook: szoval en a szoftverre gondolok hogy azzal lehet valami problema… mert minden bevan allitva normalisan

  81. Ha még bárkit érdekel, annyiban van rá workaround - nem megoldás, hogy ha másnál is, mint nálam kb pont 24 óránként dobálja el a mobilnetet: megvártam, hogy dobja el a netet, de nem tettem egyből repülő üzemmódba és vissza, hanem parancsoknál létrehoztam egy automatizálást, hogy hajnal 2 és 3 között, amikor nem érkezik kb semmi, menjen repülőgép üzemmódba.
    Így nekem egy hete nem szakadt meg a mobilnet. Remélem ez másnak is megoldást jelenthet.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Sipka Avatar for alali Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for vagi78 Avatar for novisz Avatar for markoka Avatar for lberes Avatar for Szifon Avatar for lepy18 Avatar for eFPe Avatar for denike Avatar for andrasko Avatar for Nemes94 Avatar for hiper Avatar for Folio Avatar for Nem_Tom Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for yurupari Avatar for ef-dani

Népszerű hozzászólások

  1. Ez nem csak az iCloud±nál van így?

  2. Avatar for novisz novisz says:

    Sziasztok!
    Köszi a cikket, pont aktuális nekem.
    iPhone 12 iOS 15.3
    Néha percekig egyáltalán nem találja a teló a mobilnetet, pedig kijelző, h 4G v. 5G.
    Újraindítás sem segít.
    De ha felépül a kapcsolat, akkor OK.
    Kérdésem:

    • a hálózati beállítások alaphelyzetben állítása törli a mentett wifi kapcs. kódokat?
    • más 5let, h mi lehet?
  3. Igen a hálózati beállítások törlése törli a WiFi jelszavakat.
    Párom mobilja (iPhone X, 15.3, Telekom) is ezt csinálja, egy darabig segít (tapasztalatok folyamatban :slight_smile: ) a hálózati beállítások törlése + IP cím követés korlátozása ki + privát átjátszó ki
    Miközben a saját mobilomnál semmi gond (iPhone12 Pro Max, 15.3, Telekom)

  4. Avatar for Folio Folio says:

    Sajnos törli . Ezt én is megszivtam. Nekem is kiírja hogy 4G de semmi mobil net.

  5. Szívás, 2 napig jó volt, most megint nem.
    Teszünk egy próbát a 15.3.1 telepítésével
    A remény hal meg utoljára.

  6. Kérlek írjátok meg, hogy melyik szolgáltatónál jelentkezik nálatok ez a hiba!

    Sajna 2 nap után a 15.3.1 alatt is elhagyja a mobil netet.
    Érdekesség, hogy web nincs, de néha megy pl a Facebook app.

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem vagyok benne biztos, hogy ebbe futottam bele szombaton, mert ahol voltam, ott alapból “ritkás” volt a térerő, de ha ez a hiba volt az, akkor nekem ez iPhone 12 Pro esetén, Telekommal (eSIM) jött elő.

    ez viszont akkor lehet például valami DNS-sel kapcsolatos hiba, mert ahogyan az Apple szolgáltatásai esetén, úgy a Facebooknál sem nagyon változnak az IP-címeik, aztán lehet emiatt ment, ha konkrétan az IP van beleírva a kódba az appban, és így nem kell DNS-től kérdezgetnie semmit, vagy már korábban cache-elte.

  8. Az a fura, hogy csak páromnál jön elő nálam nem, mindkettő telekom (az övé magán, az enyém céges előfizetés)

  9. Nekem amúgy az X-el nagyon sok problémám volt a hálózattal. Minden egyes frissítés után volt valami baja. Hol a net, hol a komplett hálózat eltűnt. Nekem akkor a 4G kikapcsolása ideiglenesen segített de a 3. kicserélt készülék után “megoldódott”, ha minden igaz, mert utána már lecseréltem.

  10. Igen talált, ez egy X, de korábban míg Vodafone volt nem volt gond, sőt miután át lett hozva a Telekomhoz sokáig minden rendben volt, aztán megmekkent időben valahol a 15.3 környékén. Kb azóta, hogy itt többen is jelezték vmi nem oké.

  11. Had kérdezzem meg, hogy aki tapasztalja ezt a Mobilnet hibát, ott van HomeKit? Van egy olyan tipp, hogy több ezer DNS kérést küld a telefon mobilneten a telefon IOS 15 óta és emiatt makkan meg a Mobilnet. Nekem ilyenkor direkt Ip-vel megy a browser, illetve azok az appok is ahol valószínű kód szinten van beégetve a túloldal, és nem kell DNS a feloldáshoz.

  12. Elgondolkodtató a felvetésed. Nálunk van HomeKit, de az egyik teloval semmi gond a másik meg vacakol, viszont bizonyos applikációkból megy a Safaribol meg nem.

  13. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    én erről továbbra is azt gondolom, hogy az adott appokban vagy hardcode-olva vannak az IP-címek, amiket el kell érjenek, vagy valahogy cache-elve vannak a DNS adatok bennük, és azért működnek ilyenkor.

  14. Ez logikusnak tűnik.
    Már csak az a kérdés, hogyan tovább.

  15. Avatar for Jadeye Jadeye says:
  16. Erre még sosem gondoltam, de jó tippnek tűnik! :slight_smile: Nekem egyébként nem sűrűn dob ilyen hibát, ilyen heti 1 alkalommal maximum.

  17. Mondjuk ettől még idegesítő probléma, bár a heti 1 nem vészes. Berakom airplane majd ki. Ezt egyébként javítani fogja az Apple csak jelezni kell. Volt már sokszor hasonló elbaszott probléma, amiket javított néhány hónapon belül a cég. Nyilván gáz, hogy ennyi időt kell várni, de hát ez van. Többet nem tehetünk.

    Esetleg olyan dns szerver kell ami nem tiltja le az ennyi lekérést? 1.1.1.1, google? Esetleg saját? :smiley:

  18. Avatar for Czo Czo says:

    Ez teljesen normalis mukodes, a Thread Network tamogatas resze. Ezek a keresek az Internetre nem jutnak ki. Mobilhalozaton sem szaladgalnak.

  19. De attól még a telefon belső resolver-ét meghülyítheti valami bug miatt… :slight_smile:

  20. Kb 4-5 hónapja szívunk ezzel. Iszonyú idegesítő. A cikkben felsoroltakon túl vagyok egy jó ideje, semmi nem segít. Ma 4x csinálta ezt, néha elkap az ideg, hogy kirepül az autóból mikor fontos értesítés nem érkezik meg.
    IPhone 13 pro max telekom

    Családban többi készüléken is, szintén telekom:
    Iphone 12 pro max
    Iphone 11 pro max
    Iphone X

    Sim csere volt, telekom üzleti, lakossági hibabejelentések megtörténtek, szerintük az Applenél van a hiba. Ennyi.

    Csak hard reset oldja meg minden esetben.
    Sokszor airplane sem oldja meg a problémát.

    Hazaéréskor is szívás mert nem tölt be a Home app… pláne mikor sietne az ember…

    :frowning:

  21. Avatar for Czo Czo says:

    Ha tenyleg a Thread okozza a bajt, akkor elvileg az IPv6 kikapcsolasa megoldja a problemat.

    Ezt a profilt toltsd le: https://szifon.com/wp-content/uploads/2022/02/iOS-network-fix.mobileconfig

    Figyelem!! Ez a profil CSAK Telekom eseten mukodik, ott is csak akkor, ha az “internet.telekom” APN-t hasznalhatja az adott elofizetes! (a telekomos elofizetesek nagyon-nagyon-nagyon-nagy resze ilyen).

  22. Hol tudom kikapcsolni?

  23. Avatar for Czo Czo says:

    Ha kiprobaltad, visszajelzel, hogy valtozott-e? (nalam ugyan telekom van, de nem jon elo a hiba, igy a javitas kapcsan is csak vaktaban kapalozik az ember)

  24. Nekem nagyon elvétve jön elő a hiba. Airplane mód ki-be és megy.

  25. Avatar for Czo Czo says:

    Lehet, hogy nekem eddig fel se tunt?

  26. Tökre lehet, nálam megy a net de rohadt lassan, vagy egyáltalán nem. Ilyenkor airplane ki/be és azonnal gyors lesz. Páromnál is van szintén iPhone 11 Pro és Telekom.

  27. Avatar for Czo Czo says:

    Olyan tapasztalatom van, hogy csak 1-2 megabittel megy a net, de ezt eddig annak tudtam, be, hogy a B20 tul van terhelve azon a helyen. Ilyenkor eloveszem a Huawei Mi-Fi-t, amin meghackeltem a firmwaret, es ki tudom kapcsolni a savokat. Kikapcsolva a B20-at, megjon a 40-50 megabit. De most megneztem, a Huawein en eleve tiltom az IPv6-ot, tehat akar az is lehet megoldas.

    Illetve, meg olyat is el tudok kepzelni, hogy van otthon valami eszkoz, ami Thread kepes, ezt regisztralja a keszulek, es ezekutan megprobalja ezt tavolrol is elerni. Pl a HomeKit az, ami ezt tamogatja. Nalam biztos, hogy nincs ilyen, mert elegge szigoru kontroll alatt vannak tartva a halozati eszkozok.

  28. Nálunk van egy Aqara G3 tisztán csak HomeKit-ként. Másnál esetleg?

  29. Avatar for eFPe eFPe says:

    Sziasztok!
    12 és 13 Prónk van Telekomos mindkettő és kb egy hónapja nincs mobilnet ha elmegyünk otthonról a wifi hatótávból. Repülőmód bekapcs. aztán vissza és működik. Ezt minden nap eljátszunk…

  30. Üdv a klubban :slight_smile:

  31. Nekem sincs Theard elvileg. Ha csak az Apple valami központot nem aktivált, fogalmam sincs.

  32. Avatar for Czo Czo says:

    Az iOS-ben van Thread support a HomeKit eszkozokhoz. Tehat ha van olyan HomeKit eszkozod, ami Thread kepes (pl. valszeg az Aqara cuccok azok), akkor lehet, hogy nalad is ezert van ezzel problema.

    Akit erint, telepitse fel ezt a profilt, itt ki van benne kapcsolva az IPv6 tamogatas a mobil interfacen. Tehat ha ez okoz bajt, akkor elvileg ezek utan nem tud. De ez csak sotetben tapogatozas, mert nalam nincs hiba ugye.

  33. Avatar for lepy18 lepy18 says:

    Nálunk is ez a gond pár hónapja. iPhone 11 pro és 13. Telekom. Hol működik hol nem. Díjcsomag váltás után vettem észre a problémát. Repülő mód néha segít.

  34. Avatar for Czo Czo says:

    Igaz, lehet, hogy adott dijcsomagban van olyan feature, ami miatt elojon, es adottban nincs, ezert nem jon elo.

    Ha nem vegezne a telekom karbantartast, akkor meg tudnam mondani, hogy nekem milyen csomagom van :smiley:

  35. Avatar for alali alali says:

    12 Pro Max, Telekom e-sim, iOS 15 óta ez a hiba, kb 1,5 hete a mobil adatforgalomnál kikapcsoltam az otthon használatát, azóta a hiba nem jött elő, egy próbát megér… Az otthonban nálam Apple TV 4k, valamint Homepod Mini az eszközök. Díjcsomag korlátlan hang és adat, nem tudom, számít-e valamit.

  36. Avatar for Czo Czo says:

    Semmi mas, HomeKit kepes eszkozod nincs (lampa, redony, homero, stb)? Esetlegesen megprobalhatod felrakni a profilt, hatha az segit valamit.

  37. Avatar for alali alali says:

    Nincs semmi más homekites eszköz, a profilt megpróbálom, ha megint előjön a hiba. Köszi a segítséget!

  38. Avatar for Czo Czo says:

    Van esetleg olyan, aki felrakta az IPv6-ot kikapcsolo Telekomos profilt, amit itt linkeltem? Valtozott azota valami? A feedback abbol a szempontbol lenne bazira ertekes, mert akkor ezt be lehetne csatolni a bugreportokhoz annak, aki kuldott es tapasztalja/tapasztalta a hibat.

    ui: igazabol, engem is erdekel, hogy segit-e valamit vagy nem :smiley:

  39. Nekem sajnos nem mindennapos a probléma. :confused:

  40. Avatar for lberes lberes says:

    Most tettem fel, nálam folyamatos a probléma, visszajelzek.

  41. Avatar for lberes lberes says:

    @Czo az elmúlt több, mint 24 órában egyszer sem jelentkezett a hiba, amióta feltettem a profilt! Teszteltem Budapest és Pest megye ugyanazon részein, ahol korábban naponta többször is megszakadt. Köszi!

  42. Köszi az érintettek nevében :slight_smile:
    Ha esetleg később kiderülne, hogy továbbra is rakoncátlankodik, akkor kérlek jelezd.
    Előre is köszi.

  43. Feltettem, köszönöm. Visszajelzek ha van már elég tapasztalatom

    (Azért nevetséges, hogy lassan 5 (?) éve még mindig komoly gondokat okoz a T-nek az ipv6…)

  44. Avatar for Czo Czo says:

    Ezt kicsit sarkos kijelenteni, mert nekem sem most, sem az elmult 5 evben nem volt problemam az v6 hasznalataval mobilneten.

  45. most feltettem én is egy 13 pro ra és 2 db 12- re mert nálunk ez folyamatos probléma ha teszteltem vissza jelzek én is,

  46. Nem tudom mit csinál ez a profil amit a telefonnak nem kellene alapból tudnia de amióta fent van ha kijövök a garázsból egyből nem csak jelzi hogy van net és elindítom a waze-t végre nem azt mondja hogy hálozatot keres hanem működik is rendesen. köszi. Már csak a feleségemét kell megoldani de ő telenort használ a cégnél és nem telekomot, így ezt oda nem tudom felrakni ha jól gondolom.

  47. Lehet erről lassan kéne külön cikket írni hogy megoldás lehet :slight_smile:

  48. Az imént telepítve párom iPhone X-jére. Csodavárás indul :sunglasses:

  49. Avatar for Czo Czo says:

    Vodafone eseten tapasztalt barki hibat?

  50. Köszi mindjárt felrakom és holnap tesztelésre is kerül.

  51. Avatar for denike denike says:

    Sziasztok!

    Én 3 hete tapasztaltam először a hibát. iPhone 11 pro, telekom. Azóta a családban is jelezték iPhone 12 pro max és iPhone 13 pro esetében, ugyancsak telekom. Ha ismét előjön én is teszek egy próbát. Esetleg aki már használja egy ideje @Czo által publikált profilt, jelentkezett nála azóta a probléma vagy ez egy működőképes workaround amíg bugfix nem jön?

    Köszönöm!

  52. Felrakod és kiderül :smiley: bajt nem okoz!

  53. Avatar for denike denike says:

    Világos! :slight_smile:

    Nekem sem jelentkezik minden nap, viszont gondoltam megosztjuk egymással a tapasztalatokat ha már egy hajóban evezünk… :slight_smile:

  54. Most már 5. napja használom és eddig egyszer se jelentkezett a hiba, ami előtte naponta többször. Nagyon köszönöm @Czo !

  55. Avatar for alali alali says:

    Kb 1 hete telepítettem a profilt, azóta a hiba nem jött elő, elötte naponta többször is elakadt a mobilnet, így biztosra vehető, hogy megoldja a hibát (12 ProMax, Telekom, e-sim, 15.4) Köszönettel @Czo! @denike tedd fel bátran, ha Telekomos vagy.

  56. az is felteheti a telenorost amit @SzifonAdmin linkelt mert a feleségemnek is működik telenor profil és köszi @Czo a Telekomot profilt tökéletesen megy.

  57. Avatar for Sipka Sipka says:

    @Czo nevét kérjük aranyba foglalni, hálásan köszönjük a profilokat, segítségével sikerült megoldani, amit nekünk és a szolgáltatónak sem sikerült.
    2 telekomos iPhoneunk rendetlenkedett hetek óta, visszaállítottuk már őket és mivel nem oldódott meg a mobilnet problémánk bejelenttük a Telekom felé, akik jól kivizsgálták és persze mindent rendben találtak…
    Tavaly november-december óta használunk homekit eszközöket (homepod mini és több kapcsoló, konnektor), akkor ez csinálta a cirkuszt vagy valamelyik iOS frissítés?
    Nagyon köszi @Czo még egyszer!!!

  58. Avatar for vagi78 vagi78 says:

    Szia, működik a patch. Köszönöm Lenne egy kérdésem is ha telepítem a 15.4-et akkor vajon fog működni a patch?

  59. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @vagi78 igen, mert ez egy konfigurációs profil, nem patch.

  60. Valaki kipróbálta a 15.4 alatt leszedni a konfigurációs profilt, hogy a nélkül a 15.4 esetleg önmagában megjavította a mobilnet problémát?
    Update: Most néztem, hogy a Telekom carier band 49-ről 50-re váltott. Önmagában ez is megoldhatja esetleg a problémát?

  61. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    próbáld ki. ha nem oldotta meg, akkor visszateszed a profilt.

  62. Köszi, világos volt ez a lehetőség, de gondoltam csak akkor kezdek bele, ha már másnak sikerült.
    Lehet, hogy lustának tűnök :wink: , de amikor én érdemben ki tudom próbálni (mozgásban vagyok), akkor nekem nagyon kell a mobilnet. Szóval gondoltam lesz vki nálam ez ügyben kaland vágyóbb :slight_smile:
    Ha nem, akkor persze kipróbálom és természetesen beszámolok a tapasztalatokról.

  63. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    akkor letörlöd a profilt, majd újra letöltöd, de nem aktiválod, és ha nem menne a mobilnet, akkor meg aktiválod. nekem nem Telenor/Yettel a netem, így nem tudom kipróbálni.

  64. Leszedtem, pár nap múlva jelzem mit tapasztaltam, de ha valaki már próbálta kérem ne tartsa magában :wink:

  65. Avatar for hiper hiper says:

    Ha Li!

    DIGI Mobilnettel volt valakinek baja?

  66. Jó a mobil net már profil nélkül is, egy hét tapasztalata alapján.
    15.4, Telekom, iPhone X, iPhone 11 Pro Max

    Még egyszer köszönet profilért @Czo -nak. Az átmeneti időszakban életmentő volt.

  67. sziasztok! adott egy halozatra kotott NVR kamera rogzito. halozaton belul elerem, halozaton kivul csak 4g-n nem erem el. ha mar egy ismerosom wifi hotspotjara csatlakozok mar elerem. illetve akkor is ha a sajat halozatom hatosugaran kivul vagyok es masik halozaton vagyok akkor is elerheto es latom az elo kepet. csak a yettel 4G-n nem erem el. viszont ha ismeros megosztja hotspot formaban a yettelesen netet es azon vagyok, akkor is elerem a kamerat. csak a sajat 4g halozatomon nem erem el. mi lehet a baj?

  68. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    hálózati beállítások törlése volt már?

  69. igen, privat atjatszo off, roaming off

  70. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és az ismerősöd készülékén magán egyébként elérnéd, vagy amúgy azon sem? mert ha azon sem, akkor talán valami NAT/DNS szólhat ebbe bele, azt meg akkor a szolgáltató felé lenne érdemes jelezni. ha viszont az ő készülékén működik, akkor biztosan a tiéden lesz valami gond.

    ezt egyébként appból éred el? mert akkor adott esetben még az app fejlesztői felé is lehet ezt jelezni.

  71. Én telepítek egy VPN-t otthonra, ha sehogy sem megy. Azzal fixen eléred.

  72. igen appbol erem el. masik keszulekre telepitettem, vodafone os halozattal rendelkezik a masik es eleri, viszont ha en hotspotomra csatlakozik ra akkorsem eri el az elo kepet. szoval az en mobilnetemmel vangubanc…

  73. meg annyi hogy kozben rajottem hogy 3G-n mukodik, 4G-n nem.

  74. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Nemes94 én jelezném a szolgáltató felé, szerintem náluk lesz a hiba. illetve a Yettel profilt feltelepítetted?

  75. Sziasztok!
    Vodafone-os vagyok, amióta 13 minim van, 2021 Decembere óta ez a bajom, hogy a mobilnet megszakad, nagyjából 24-26 óránként. Repülőgép üzemmódba helyezés pár másodpercig majd ki megoldja, de azért idegesítő, főleg ha üzenetet vár az ember.
    Volt sim kártya csere, nem segített, hálózati visszaállítás, a profil telepítése, de semmi nem segít. Kénytelen vagyok napi egyszer nyomkodni a repülőt. 5s készülékbe áthelyeztem a kártyát, közel 3 nap után sem jelent meg a hiba. Bárkinek bármi más ötlete? Köszi.

  76. Szolgaltato fele kellene jelezni.

  77. Avatar for gunar gunar says:

    A vodka már csak ilyen. Ha sokat iszol belöle árt az agynak. Én amióta T-s lettem, úgy 100 éve eléggé ritka a probléma, persze itt is akad néha, de rendszerint olyankor is kiderül, a másik fél netje volt a ludas, 10/8 . Tudom drágább és stb, de nem öli az agysejteket annyira az ideggel.

  78. @Burgatshow
    Köszi, megtettem. Cserélték is a sim-et, ami 5s-sel kiválóan működik, csak a 13 minivel szarakodik.
    @gunar
    Tudom, hogy egy fos a voda, de ebben az esetben kivételesen a 13 mini, ami eldobálja a mobilnetet. Egyébként minden más hálózati dolog működik, a 4g-t is írja, csak nem megy.

  79. Avatar for Czo Czo says:

    Akkor imho, a telefonod is lehet hibas.

  80. megoldodott, RESZBEN. kozbe kikoltoztem svajcba es itt is ugyanazt csinalja svajci sim kartyaval es total masik telefonnal is… otthon is at lett nezve minden halozati beallitas. nem tudunk rajonni mi okozza ezt. de mar ritkabban csinalja ezt a jelenseget :leftwards_arrow_with_hook: szoval en a szoftverre gondolok hogy azzal lehet valami problema… mert minden bevan allitva normalisan

  81. Ha még bárkit érdekel, annyiban van rá workaround - nem megoldás, hogy ha másnál is, mint nálam kb pont 24 óránként dobálja el a mobilnetet: megvártam, hogy dobja el a netet, de nem tettem egyből repülő üzemmódba és vissza, hanem parancsoknál létrehoztam egy automatizálást, hogy hajnal 2 és 3 között, amikor nem érkezik kb semmi, menjen repülőgép üzemmódba.
    Így nekem egy hete nem szakadt meg a mobilnet. Remélem ez másnak is megoldást jelenthet.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Sipka Avatar for alali Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for vagi78 Avatar for novisz Avatar for markoka Avatar for lberes Avatar for Szifon Avatar for lepy18 Avatar for eFPe Avatar for denike Avatar for andrasko Avatar for Nemes94 Avatar for hiper Avatar for Folio Avatar for Nem_Tom Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for gunar Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin Avatar for yurupari Avatar for ef-dani