fbpx Skip to content

Majdnem kereken 1 hónappal az iOS 15.2 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 15.2.1-t, aminek az újdonságairól jelenleg sokat nem lehet tudni, mert a frissítés részletei konkrétan üresek.

Az Apple biztonsági frissítéseit felsoroló dokumentumba viszont már bekerült az iOS 15.2.1, és a cég azt írja, hogy ez a frissítés elsősorban a CVE-2022-22588-as azonosítójú HomeKit-sebezhetőséget orvosolja, amely miatt egy kártékony HomeKit-kiegészítő szolgáltatásmegtagadást eredményezhetett.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iOS 15.2.1 újdonságok

A hivatalos információk konkrétan teljesen üresek, erre talán még nem is volt példa korábban.

Az interneten időközben felbukkant információk alapján ugyanakkor elvileg azt a két hibát orvosolja, amikor az Üzenetek nem tölti be azokat a fotókat, amelyeket iCloud-link segítségével küldtek, illetve amikor a külső fejlesztők CarPlay-alkalmazásai nem reagálnak.

Végül ezt a hibát az Apple javította, és ezek már a frissítés részleteiben is látszanak azoknál, akik még nem frissítettek:

Az iOS 15.2.1 hibajavításokat tartalmaz az iPhone-jához, többek között:
  • Előfordulhatott, hogy az Üzenetek nem töltötte be az iCloud-link használatával küldött fotókat
  • Előfordulhatott, hogy a harmadik felek CarPlay appjai nem reagáltak a bemenetre

Az Apple biztonsági frissítéseit felsoroló oldala alapján ez a frissítés a CVE-2022-22588-as azonosítójú sebezhetőséget is javítja.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 15.2.1 buildje 19C63.

Ha valaki szeretné lementeni a 15.2.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Vagy töltse le innen:

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 15-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 15 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.