DigiTimes: vércukor mérésére is alkalmas lehet az Apple Watch Series 8

Még ki se csomagoltad az új Apple Watch Series 7-esed, de már a 2022-ben megjelenő új generációról szólnak a pletykák? Úgy tűnik!

A DigiTimes állítólag az Apple-nek is dolgozó beszállítóktól szerzett információkat, amikből kiderül, hogy vércukor mérésére alkalmas komponenseket keres a cupertinói vállalat.

Furcsa visszagondolni, hogy a 2014 végén bemutatott Apple Watch még csak a pulzusunkat tudta mérni, és most meg már arról beszélgetünk, hogy a vércukor sem teljesen kizárt, hiszen az elmúlt években befutott az EKG, a véroxigén mérés és még sok más.

Ha minden igaz, akkor az Apple egy új, infravörös fényt kibocsátó érzékelővel szeretné megoldani a vércukor mérést, ami örvendetes, hiszen azért az durva lenne, ha kedvenc okosórád időnként szurkálgatna.

Az iOS 15 már fel van készítve az Apple Watch Series 8-ra, ugyanis az Egészség alkalmazás már képes vércukor trendekre is figyelni. A funkció használatához persze most még egy külső eszköz kell, de nem nehéz elképzelni, hogy az Apple a saját, jövőbeli hardverére gondolva vezette be a funkciót.

Korábban is felmerült már, hogy az Apple Watch valamikor tudni fogja mérni a vércukor szinted, először 2 éve írtunk róla: A jövőben a vércukor szintet is “kiszagolhatja” majd az Apple Watch.

Az idei év elején pedig még azt rebesgették, hogy már a Series 7-be bekerül a funkció: A vércukorszint mérésére is alkalmas lehet a következő Apple Watch.

Mivel azonban ez nem valósult meg, itt az idő, hogy a következő Apple Watch-tól várjuk a vércukor mérését.

Neked instant get lenne egy vércukor mérésre is alkalmas Apple Watch?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. De jó lenne :blush::drop_of_blood: a hetest :watch: ez miatt akartam megvenni. Ötösről váltanék. Bár volt olyan cikk is valahol, hogy még évek kellenek az Applenek csak nem kommunikálja.

 2. Czo says:

  Azt se kommunikaljak, hogy lenne benne ilyen :smiley:

 3. totopad says:

  Izé, secunder szégyenérzetem van, a 7es watch pletykái után… miért_?..

 4. Czo says:

  Miert?

 5. totopad says:

  mert kb semmi sem jött be…

 6. Ezért hívják pletykának. Vagy bejön, vagy nem. :slight_smile:

 7. pergabb says:

  Én eskü örülök, hogy nem jött be a pletyka, pedig vártam az órát :smiley:
  Viszont valljuk be, vhol frusztráló, hogy mindig minden kiderül, az elején izgi volt, már nem az.
  A mostani eset lehet baki, lehet apple-nek nem sikerült vmi és ez volt a vészterv, az is lehet szándékosan hamis infót hintettek el. Én az ilyen Ming-Chi Kuo arcokat már rég máglyán égettem volna el :smiley:

 8. Jadeye says:

  ők csak a hírvivők. azokat kellene inkább megfogni, akik nekik kiszivárogtatják.

 9. GorTen says:

  Én is 7re gyúrtam, 4ről. De mive semmi egészségge kapcsolatos új funkció nem jött így várom még egy évet. Most már illene ezen a területen valami bővítés. Szóval ha ezen alap értelme bővítésre kerül akkor váltok 8ra. Ha ez vércukorszint mérés lenne az csak hab a tortán :wink:

 10. Én sem váltottam végül :confused: Pedig én is series 4-et használok.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!