A vércukorszint mérésére is alkalmas lehet a következő Apple Watch

Koreai források alapján egyre biztosabbnak tűnik, hogy az Apple Watch következő generációs változata képes lesz a vércukorszint mérésére is.

Régóta pletykálják már, hogy az Apple ilyesmin dolgozik, talán tényleg a Series 7-es óra hozza majd ezt el?

A koreai ET News szerint az idén megjelenő Apple Watch Series 7 és a Samsung Galaxy Watch 4 is képes lesz vércukorszint mérésre.

Ez egy óriási piac, az Egyesült Államokban a lakosság több mint 10%-a szenved valamilyen fajta cukorbetegségben és egyes becslések szerint 26 millióan még nem is tudják magukról, mert nem diagnosztizálták őket. És ha óriási piac, akkor az Apple valószínűleg mindent megtesz, hogy belépjen rá, hiszen az Apple Watch a kezdetek óta próbál egészségügyi eszközként is funkcionálni a fitnesz tudás mellett.

A Series 4 elhozta az EKG-t, a Series 6 pedig a véroxigénszint mérést, így logikus következő lépcső lenne a vércukorszint mérés is.

A klasszikus és leginkább pontos vércukorszint mérés szúrást igényel, de az Apple valószínűleg nem akarja azt az utat választani és inkább az optikai szenzor alapú mérés mellett voksolnak.

Édesanyámmal már 2 évvel ezelőtt, az akkori vércukorszint mérős pletykák kapcsán megbeszéltem, hogy ha megtanulja ezt a funkciót az Apple Watch, akkor azonnal váltani fog rá a Series 5-ös órájáról. És szerintem ezzel nagyon sokan lennének így.

Szerinted képes lesz az Apple pontos vércukorszint mérésre az idei Apple Watch-nál?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. mtomi95 says:

  Aztán itthon ezt sem lehet majd használni… Szemét európaiunió… :stuck_out_tongue:

 2. Van olyan dolog, amit nem lehet itthon használni az EU miatt? :slight_smile:

 3. Nyilván nem az EU miatt, de elég sok korlátozás van Magyarországon… pl a magyarországi iTunesban nem lehet sorozatokat venni csak filmeket. Ez nekem nagy bánatom…

 4. Csinálj egy külföldi accountot és tudsz már mindent is venni.

 5. Persze az megoldás, de Magyarországon élek, magyar vagyok, magyarra állítottam a régiót. :smiley: Nem szeretek ilyesmivel kavarni, hogy másra állítom csak azért, hogy elérjek ezt-azt. Amíg nem változtatnak maradnak a Blu-Ray vásárlások. :smiley:

 6. raczc73 says:

  Vajon mennyire lesz pontos ez a fajta vércukor mérés?

 7. raczc73 says:

  Teljesen megértelek. Én is így vagyok.

 8. Ezt Te tudod. Tv-n nem nagy dolog, nem kell nagyon állítgatni, még csak régiót se. Ott tudsz léptetni a fiókok közt nagyon egyszerűen. Nekem van 3 országban is fiókom mert így sokkal több film közül tudok válogatni.

 9. Itt találsz a technologiával kapcsolatban elég sok mindent. Nekem jobbnak tűnik mint a szenzoros ami a bör alatti folyadékból méri a vércukrot ami ugyan “pontos”, de nem teljesen mert a vérhez képest kb 10 perccel később tudja ebből a folyadékból kimutatni a glükóz szintjének változását.

 10. Én cukorbeteg vagyok. Ha megjelenik én azonnal megveszem. Watch Ötről váltok hétre. Az jó kis ugrás lesz. Havi több 1000 Ft-ot takarítanék meg vércukorteszt eszközök nem megvásárlásával.

 11. ngtv says:

  Cukorbeteg vagyok. Teljesen nem fogjuk tudni elengedni a hagyományos mérőket, hiszen a vérből tudod az aktuális és legpontosabb mérést elvégezni.

  Nemrég váltottam az új szenzoros mérésre, de mivel nem vérből mér, így 10-15 perccel korábbi eredményt mutat. Azonban nagyon hasznos tud lenni egy folyamatos monitorozás, ha jó a beállított rendszered (étrend, mozgás, inzulin) és egy inzulinpumpával összekombózva kb tökéletesre lehet csiszolni az összhangot.

  Viszont a szenzor 5-6 napnál tovább nem aktív, sokszor nem pontos és a szerelékek sem a legjobb minőségűek. Így mindig nálad kell lennie az eredeti, régi szettnek is (pen + hagyományos cukormérő).

  Valószínűleg az első cukormérős órák nem lesznek alkalmasak a sima szúrós verzió elhagyására. Szerintem még a szenzoros verziónál is pontatlanabb lesz, vagy későbbi cukrokat fog mutatni. Azt is el tudom képzelni, hogy csak havi, heti vagy napi átlagokat lehet majd levezetni vele. De már az is nagy előrelépés és így is INSTANT GET!

 12. Jadeye says:

  @ngtv erről tudsz egy kicsit bővebben is írni? mármint mit jelent az, hogy 5-6 napnál tovább nem aktív? illetve ez melyik gyártó melyik terméke?

 13. matevst says:

  @Jadeye 6 nap, de újraindítható, utána cserélni kell a szenzort. Pontos, mert napi 2x kalibráló-mérést kell végezni, tehát nem fog 10-15 percet “késni”. Jelez ha gyorsan emelkedik vagy csökken a cukorszint ill. ha eléri a beállított magas vagy alacsony értéket. Fél éve használom, de ha 20 éve 10x-es áron lehetett volna kapni, akkor is simán vettem volna. (nem enged hivatkozást berakni, ezért törölni kell a com elöl a space-t)
  medtronicdiabetes. com/products/guardian-sensor-3

 14. Jadeye says:

  azt jól értem, hogy ez valami mikrotűs szenzor?

 15. matevst says:

  Inkább úgy képzeld el, mint egy vékony “fémszál”. A tű csak bevezeti a testbe.
  A képen látszik a fémszál, az csatlakozik az átlátszó szenzorhoz és amit az ember fog, az a jeladó ami bt-n küldi az értéket a telefonnak. (a mellette lévő készülék egy inzulinpumpa, az nem kell hozzá)
  mobihealthnews. com/sites/default/files/Medtronic%20CGM.jpg

 16. ACCU-CHEK és iHealt. Mind a kettő jó márka és mind a kettő Bluetoothról szinkronizál és használja a Healt applikációt.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!