fbpx Skip to content

Sajnos én a családomban közelről is láthattam, hogy mekkora károkat tud okozni a diabétesz, a nagymamám napi szinten harcolt a betegséggel. Magyarországon közel 750 ezer beteg él, de sajnos még többen nem is tudják, hogy hajlamosak erre, vagy már kezelésre is szorulnak.

OneTouch okos vércukorszintmérő iPhone-hoz

A cukorbetegségre oda kell figyelni, sőt, minél előbb kell tudunk róla, mert akkor még könnyedén kezelhető. Magyarországon a 2-es típusú az elterjedt, a tünetek sokszor évekig, évtizedekig nem érzékelhetőek, a végeredmény pedig akár az erek romlása, súlyosabb esetben stroke, infarktus, veseelégtelenség és akár végtag amputáció is történhet. Manapság már bárhol és bármikor ellenőrizhetjük a vércukorszintünket, és ezt akár otthon is megtehetjük úgy, hogy az iPhone-nal is szinkronizáljuk. Pár hete Developer kolléga hívta fel rá a figyelmemet, hogy a OneTouch vércukorszintmérőt próbáljam ki, mert neki rendkívül bevált, és nem látott még ilyen olcsó, okos vércukorszintmérőt.

OneTouch: iPhone-nal szinkronizáló vércukorszintmérő

A kiegészítő elsősorban tájékozódásra alkalmas, megtudhatjuk vele a vércukorszintünket, illetve ezt természetesen szinkronizálhatjuk egy iOS alkalmazásba, és az Apple Egészség alkalmazásába is. Tehát szépen, időközönként nyomon követhetjük a szervezetünk változását, időben észrevehetjük a problémát.

A dobozban mindent megtalálunk, tulajdonképpen egy all-in-one szettet kapunk rögtön. Elsősorban benne van a mérő, egy kis eszköz, ami majd megböki az ujjunkat, teszt csíkok, és még néhány tű. Rengeteg leírást is találunk a csomagban, információkat kapunk a diabétesszel kapcsolatban, így elemezhetjük a kapott adatokat is. Persze ha kérdéseink merülnének fel a mért adatokkal kapcsolatban, akkor az öndiagnózis helyett sok esetben érdemes közvetlenül diabetológus orvoshoz fordulni.

Vércukorszintmérés

A mérés rendkívül egyszerű, a magyar leírás segítségével bekapcsoljuk az eszközt, aminél beállítjuk a dátumot, majd pedig letöltjük a hozzá való alkalmazást. Ez sajnos csak az amerikai App Store-ban érhető el, így ha nincs ilyen felhasználónk, akkor létre kell hoznunk, hogy az alkalmazást le tudjuk tölteni – nagyon fontos, hogy a régiónál ilyenkor az USA-t válasszuk ki, és ne Magyarországot (címnek meg adjuk meg egy kinti ismerős vagy egy hotel címét például): Gyakori kérdések: iTunes Store account-ok (Apple ID).

[appstore id=”651293599″ store=”US”]

Ezután az alkalmazásban hozzunk létre egy fiókot majd pedig kövessük az utasításokat a OneTouch párosításához, ami ahhoz kell, hogy az eredmények automatikusan szinkronizálódjanak az alkalmazásba, illetve az Apple Egészségbe. Az alkalmazás rendelkezik Touch ID, illetve ezzel együtt Face ID támogatással is.

OneTouch vércukorszint mérés – iPhone OneTouch vércukorszint mérés – iPhone

Kezdődhet a mérés: először helyezzük be a tűt a szúróeszközbe, ami állítható érzékenységű, így azoknak is ideális, akik nem szeretik szurkálni magukat. Egytől egészen hétig állíthatjuk a szúrás erősségét, amitől egyáltalán nem kell félni, egy macska karmolás adott esetben mélyebb, mint ez. Ezután tegyük be a teszt csíkot, cseppentsük rá a tesztcsík végére a vért, majd pedig várjuk meg a mérés eredményét.

Pár másodperc alatt megkapjuk az eredményt, ami azonnal átkerült a telefonra. Ott nyugtázhatjuk és hozzáírhatjuk, hogy előtte éppen ettünk, vagy ittunk, vagy a reggeli éhgyomorra végeztük el a mérést. Az alkalmazásban beállíthatjuk az időszakonkénti mérést, illetve azt, hogy figyelje a testsúlyunkat (Egészség alkalmazásból szinkronizál) és akár adhat tippeket, trükköket is.

Konklúzió

Azoknak kifejezetten ajánjuk, akiknek már volt családjukban ilyen betegség, illetve rendszertelenül étkeznek, adott esetben túlsúlyosak. Néhány hetente nem árt megmérni a vércukor szintünket reggel, figyelemmel követni önmagunkat.

A OneTouch-ot ide kattintva megvásárolhatjátok 3.990Ft-ért, 50db tesztcsík pedig 2.706Ft.

Olvasd el a hozzászólásokat is

25 Comments

  1. ????!!!

  2. Sosem értettem, itt meg különösen nem értem, hogy egy Magyarországon is kapható eszközhöz miért nincs a magyarországi appstoreban hozzáférés? A fejlesztőnek pénzbe kerül, ha más országokban is elérhető? Komolyan nem értem, ezért kérdezem?

  3. @rXc: nem kerül külön pénzbe, hogy melyik Store-okban elérhető. elképzelhető, hogy valami jogi oka van.

  4. Nagyon jó áron van a kütyü ez igazán pozitív!

  5. Én azt várom hogy az Apple Watch-al lehessen mérni a vércukorszintet. Létezik már termék ami állandó szúrkálás nélkül mérni tudja a vércukorszintet. Igaz hogy itt a szenzort 2 hetente kell cserélni kb. és nem olcsópénz. http://www.freestylelibre.ch/de_CH/. Ezt kellene az Applenek is valahogyan megoldania és akkor más kontextusba helyezné az óráját is véleményem szerint.

  6. Ők a vércukor mérését nem oldották meg, de sok minden mást igen. Legalább is azt állítják.
    Másik ágon szó volt a vérnyomás-mérés lehetőségéről, karórán.
    Ők a pulzusingadozásból (HRV) és az EKG adatokból számítják ki.
    Magyar fejlesztés (SOTE, Szegedi egyetem,…) így talán nem minősül nagyon reklámnak.
    https://maphealthwatch.com/hu/
    Tud valaki valamit erről a fejlesztésről? Esetleg van aki tesztelte a fejlesztés során? Apple health-hoz van valami köze?

  7. Nofene…..
    2 éve használok ilyen vércukormérőt (iPhone-t meg a 3GS óta), de eszembe sem jutott a telefonnal párosítani.
    Kösssz a tippet!
    A legjobb az egészben, hogy ez az eszköz koránstem olyan drága mint a szokásos (50-60 ezres) okos kiegészítők. már nem emlékszem, de 5000 Ft alatt vettem a kütyüt.

    Annyi kiegészítést tennék, hogy a “cseppentsük rá a tesztcsík végére a vért” nem a legjobb módszer.
    A szúrás (és kis nyomkodás után) a bőrön létrejövő vércsepphez kell érinteni a teszcsík végét és az szépen felszívja (kapilláris elv).
    Ha admin kolléga is így értette, akkor bocs, hogy bele vau-vau 🙂

  8. Ezt a típusú teszt csíkot fel lehet íratni az orvossal? TB tamogatott?

  9. @earny: Igen igen, kell azért vér hozzá, elsőre nem is volt elég nálam. 🙂 Legalább most már tudod szinkronizálni.

  10. Én is ezt a vércukormérőt használom és megörültem az alkalmazás javaslatnak. Sikerült is telepítenem, de a mértékegység eltérés miatt (a program mg/dl használ, az eszköz mmol/L) nem sikerül párosítani az mérőmet az applikációval. Át lehet állítani a programban a mértékegységet? A képeken is mmol/L van, de nekem a programban nem.
    Köszönöm a segítséget.

  11. @tanciba: UK-be helyezd át magad az alkalmazáson belül 🙂

  12. Most még azt mondja meg valaki, hogy miért jó ha szonkronizalom, mert hat lemérem ès kész,… ha baj van, úgyis emlékszem, meg hat időnként a kórházi vérvétel nyomon követi több hónapon át az eredményt.. vagy?

  13. @admin: Köszönöm a választ. Ez volt a megoldás.

  14. @admin: elárulod hol kell átállítani UK-re?
    Végignyálaztam az összes menüpontot, de nem találtam sehol.

  15. A készülék 50%-os támogatással is vásárolható: https://onetouch.hu/onetouch-select-plus-flex/
    A fenti oldalon egy magyar accountról is letölthető alkalmazást (sidiary) ajánlanak. Próbálta valaki?

  16. A magyar dcont vercukormero csaladhoz is tartozik app, amellyel feltolthetoek az adatok a felhobe. A nemere keszulekuk pedik bluetooth-on keresztul is megy. Mobil appjuk sajnos csak androidra van. Viszont a felhoben lévő adatokhoz az orvosnak is adhatunk hozzaferest.

  17. Meg egy, a dconttal nincsen mertekegyseg problema. Nem is ertem, h miert nem ismerik az emberek szeles korben. Minden erintettnek csak ajanlani tudom.

  18. Hogyan lehet telepíteni az alkalmazást,mert lehetetlen regisztrálin az USA app storeba.

  19. @coltnorbi: nem lehetetlen regisztrálni, egyszerűen kövesd a cikkben linkelt Gyakori Kérdések cikkben leírt lépéseket.

  20. @Jadeye: Köszönöm a választ, próbálom már két napja ,még a kódót is küldi és után vége és kész: a válasz következő: próbál újra!

  21. @Jadeye: @tanciba: Hali. légy szíves privát leírod,hogy sikerült letölteni. [email protected] segítségedet előre is köszönöm.

  22. @admin:
    A programon belül, hol kell UK-ra állítani, mert sehol nem találom.

  23. Sziasztok!

    Nekem is beállítási problémám van. Hol tudom beállítani a UK országkódot?

    Köszi!

  24. Alkalmazás telepítésekor tudod állítani az országot. Szóval ha már telepítetted, töröld és rakd fel újra. Az account-al nincs összefüggésben.


Add a Comment