fbpx Skip to content

Csaknem egy éve adta ki az Apple az M1 chippel szerelt MacBook Air gépeit. Ahogy már arról olvashattatok, az ARM architektúrára épülő M1 chip alaposan felkavarta az állóvizet a processzorgyártók háza táján.
Szintén ez a chip lett a MacBook Air “szíve”, amely számítógép rendkívül elismerő fogadtatásban részesült mind a felhasználók, mind a tech szakma oldaláról. Némely elborult alakok még 4K videók vágására is kipróbálták a lehelet vékony, aktív hűtéssel nem is rendelkező kis masinát, de nem tudtak keresztbe tenni neki. A laptop hősiesen állta a megpróbáltatásokat!

Az eddigi érvelésekben a MacBook Air esetében jobbára csak a hordozhatóságát hozták fel előnyként, az M1 chippel felvértezve azonban már teljesítmény tekintetében sem jön zavarba. Ming-Chi Kuo elemző szerint – az általa 2022 nyarára prognosztizált – modellfrissítésre (talán már M2 chippel?) valószínűleg 2022 negyedik negyedévéig várnunk kell.

Az okokat több dologban látja. A pandémia okozta alkatrészhiány még egy jó darabig ki fog hatni számos iparágra és cégre. A tömeggyártás óvatos becslések szerint is csak a második negyedév végén, vagy harmadik elején kezdődhet meg. Az Apple emellett a 2022-es MacBook Air modelleknél designváltást is tervez, mely kinézetre az idén kiadott, M1 chippel szerelt iMac gépekhez fog igazodni, szögletesebb ház kialakításával.

Kuo csökkenő eladási számokat is előrevetít számítástechnikai területen, hiszen reméljük, hogy a világ lassan végre visszazökken a régi kerékvágásába, és már nem lesz akkora kereslet az otthoni munkavégzés miatt a gépekre.

Előreláthatólag az Apple még ebben az évben frissíteni fogja a Pro vonalas laptopjait, melyeknél az új chip mellett (talán M1X?) növekedés is érkezik majd a kijelző tekintetében. Mi már nagyon várjuk! 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok