fbpx Skip to content

Az utóbbi években a recept viszonylag egyértelművé vált: az Apple nyáron a WWDC-n, a cég éves fejlesztői konferenciáján bejelent egy rakás új funkciót, aztán később a fejlesztési folyamat során rájönnek, hogy nem tudnak minden újítással elkészülni.

Ezért az Apple a szeptemberben megjelenő első kiadásból kiveszi azokat az változtatásokat, melyeknek az implementálása problémákat okozott és ezeket későbbi frissítésekkel teszi vissza. Nézzük meg, hogy most mi történt az iOS 15.1 és az iPadOS 15.1 első bétáival, amelyekből már a nyilvános béta is elérhető!

Augusztus végén összefoglaltuk, hogy mely iOS 15 funkciók késnek idén: Ezekre az iOS 15 funkciókra ne számíts szeptemberben.

  • SharePlay
  • Személyazonosító kártyák
  • Adatvédelmi jelentés
  • Egyedi email domain
  • Részletes 3D navigáció CarPlay-ben
  • Végrendeleti kontaktok
  • Univerzális irányítás

Ez egy egész hosszú lista. És akkor most vessünk egy pillantást arra, hogy a .1-es frissítés mit próbál elhozni számunkra a fenti listából:

  • SharePlay

Jó, hát ha így nézzük a dolgot, akkor az Apple nem vállalta túl magát azzal, hogy mit szeretnének összehozni ezzel a frissítéssel, de ez nem is akkora nagy baj. Ha az iOS 15 is megél majd 8 alverziót, mint ahogy az iOS 14 tette, akkor bőven lesz alkalmuk pótolni a csúszó feladatokat.

Ami azonban izgalmasabb, hogy a iOS 15.1-be került pár olyan újítás is, amiről az iOS 15 béta során nem volt szó.

Így például iOS 15.1 alatt egy új ikont kap a Hívások bejelentése (iOS 15.0 alatt egy szövegbuborékba tett telefon ikon).

Az iOS 15.1-hez tartozó újítás, hogy a HomePod 15.1 béta elhozza a veszteségmentes hangok és a Dolby Atmos térbeli hangzással rendelkező számok lejátszásának lehetőségét az eredeti HomePodra, és a veszteségmentes számok lejátszását pedig a HomePod mini számára is. Ez sokakat boldoggá fog tenni, az egyszer biztos.

Az iOS 15 lehetővé tette, hogy az ellenőrzött egészségügyi leleteidet és igazolásaidat az Egészség alkalmazásban tárold, de az iOS 15.1-gyel az Apple tovább megy és az oltásokról készült igazolásaidat innen átküldheted a Tárca alkalmazásba könnyebb elérésért. Így ha elő kell venned a bizonyítékot, hogy be vagy oltva például koronavírus ellen, akkor azt minden eddiginél könnyebben megteheted majd.

Egyelőre a tesztelők és fejlesztők nem találtak olyan újítást, ami iPadOS specifikus lenne, de ha lesz ilyen, akkor természetesen arról is be fogunk számolni.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.