fbpx Skip to content

Az Apple nagy ígéreteket tett a kedd esti bemutató során, hogy az iPhone 13 és az iPhone 13 Pro sokkal jobb akkumulátor-üzemidőre képes.

1,5 és 2,5 órákról beszéltek, de ha ellátogatsz az Apple honlapjára, akkor nem ezeket a számokat fogod megtalálni. Nézzük is meg, hogy miről van szó!

iPhone 11 vs. iPhone 12 vs. iPhone 13

Az Apple szeret játszani az akkumulátor méretével évről-évre, így érdemes visszatekinteni nem csak az előző generációra, hanem az azelőttire is, ahol van értelme.

  • Videolejátszás: az iPhone 11-nél és az iPhone 12-nél is az Apple 17 óra videolejátszást ígér, míg állítólag az iPhone 13 akár 19 óráig is bírja majd a videók lejátszását
  • Streaming videónál kicsit más a helyzet, ott az iPhone 11-nél az Apple 10 órát ígért, az iPhone 12-nél 11 órát, idén pedig az iPhone 13-mal 15 órát
  • Hanglejátszás: itt is megegyezett az iPhone 11 és az iPhone 12, az Apple akár 65 órát ígér, de az iPhone 13-nál ez a szám már 75 óra

iPhone 11 Pro vs. iPhone 12 Pro vs. iPhone 13 Pro

  • Videolejátszás: az iPhone 11 Pro 18 óráig bírta a videolejátszást, az iPhone 12 Pro csak 17 óráig és most az iPhone 13 Pro már 22 órát ígér
  • Streaming videolejátszás: az iPhone 11 Pro és a 12 Pro is 11 óráig bírta, idén viszont az iPhone 13 Pro akár 20 óráig bírja majd
  • Hanglejátszás: az iPhone 11 Pro itt is kéz a kézben jár a 12 Pro-val, ugyanis mindketten 65 óra zenelejátszásra elegendő szuflával rendelkeztek, a 2021-es iPhone 13 Pro azonban 75 órát hoz, ha minden igaz

iPhone 11 Pro Max vs. iPhone 12 Pro Max vs. iPhone 13 Pro Max

A Max méret mindig nagyobb akkumulátort jelent, így itt találkozunk majd a legnagyobb számokkal.

  • Videolejátszás: iPhone 11 Pro Max és 12 Pro Max esetén 20 óra, míg az iPhone 13 Pro Max 28 órát ígér
  • Streaming videolejátszás: 12 óra az iPhone 11 Pro Max és 12 Pro Max esetén és 25 óra az iPhone 13 Pro Max-nál
  • Hanglejátszás: 80 óra az iPhone 11 Pro Max és 12 Pro Max esetén és 95 óra az iPhone 13 Pro Max esetén

Itt azért már bőven látni hihetetlen számokat. Az, hogy az Apple streaming videolejátszásnál több mint kétszeres akkumulátor-üzemidőt ígér, valami elképesztő.

iPhone 12 mini vs. iPhone 13 mini

És végül, de nem utolsó sorban nézzük meg a legkisebb iPhone-t, mely méretosztály csak tavaly jelent meg, így nem tudjuk összemérni korábbi iPhone-okkal.

  • Videolejátszás: az iPhone 13 mini 17 óráig bírja, összehasonlításképp az iPhone 12 mini csak 15 órát tudott összehozni
  • Streaming videolejátszás: az iPhone 12 mini mindössze 10 óra után bedobta a törölközőt, de most az iPhone 13 mini már 13 óráig is tartja a lépést
  • Hanglejátszás: az iPhone 12 mini 50 óra lejátszásához képest 5 extra órát kap az iPhone 13 mini, vagyis akár 55 óráig bírja majd a muzsikálást

Az Apple-t rengeteg kritika érte azért, hogy az iPhone 12 mini akkumulátor-üzemideje nem ér fel a nagyobb iPhone-okéhoz. És ez idén sincs másképp, de talán ilyen adatok mellett már nem fogja minden tesztelő lehúzni az aprócska telefont.

Én nagy rajongója vagyok a méretnek és iPhone X-ről váltva elmondhatom, hogy egyáltalán nem tragikus az iPhone 12 mini ebben a tekintetben, de minden bizonnyal jót tesznek majd az extra órák.

Összefoglaló

Amikor az Apple bejelentette, hogy az iPhone 13 mini és az iPhone 13 Pro átlagosan 1,5 órával és az iPhone 13 és az iPhone 13 Pro Max pedig 2,5 órával tovább bírja majd, mint elődeik, akkor természetesen az átlag használat melletti javulásról beszéltek.

Ahogy most már láthatod, vannak tevékenységek, ahol csak 1-2 óra javulást tapasztalnak majd az új telefonok tulajdonosai, de van, ahol duplázásról is beszélhetünk, ami azért bőven elismerendő teljesítmény.

Az idei iPhone frissítés talán unalmasnak tűnhet első ránézésre, de az akkumulátor-üzemidő egy olyan témakör, ahol minden javulásnak örülhetünk, és az Apple idén kitett magáért ebben a tekintetben.

Te elégedett vagy iPhone-od akkumulátorával?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Az amúgy mekkora szégyen, hogy az ugyanakkora házba - vagy még talán nagyobba is, a kamerák miatt (13, 13 Pro) - csak úgy szemétségből kisebb akksit raknak. :roll_eyes::nauseated_face::face_vomiting:

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mégis minél raknak kisebb akkut? pont, hogy nagyobb akku került mindegyik iPhone 13 modellbe.

  3. Hát én a cikketeket olvastam, aztán direkt csekkoltam az Apple-nél is.

    Abban nem értem a logikát, hogy, hogy lehet a sima 13-masnak kisebb az üzem ideje, mint a Pro-nak? Amikor elvileg ugyan akkora a házuk és a Pro még valamivel többet is tud (+1 mag)…

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a cikkben hol láttál olyat, hogy “csak úgy szemétségből kisebb akksit raknak”, és főleg mibe? egyébként majd amikor az iFixit szétszedi, akkor majd látszani fog minden.

  5. Akinek van egy csekély szövegértési képessége az ennyi kommentből már megérthette mi itt a probléma.

    Amúgy az iFixit-re én is kíváncsi vagyok, hogy kajak kisebb telepet raktak bele vagy szoftveresen oldották meg, hogy valahogy a 800 nit többet fogyasszon az 1000-nél… xD

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nincs azzal semmi baj, ha egy Pro készülék többet tud, akár akku terén is. az meg nagyjából valószínűtlen, hogy ott lenne benne az ugyanakkora kapacitású akku, mint a Pro-ban, csak valahogy lekorlátozzák, hogy kevesebb ideig bírja, ha egyszer pont a nagyobb akkumulátorhasználati időt emlegették.

  7. Nem szimpi nekem az ilyesfajta ügyeskedés… Ideje lett volna inkább a Bluetooth 5.1-re, meg Wi-Fi 6e-re frissíteni. :confused:

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mit akarsz a Bluetooth 5.1-gyel? mire kell? amire az iPhone-ban a Bluetooth-t használhatod, bőven elegendő az 5.0 is. ugyanígy a Wi-Fi 6e is: miért ennyire fontos?

  9. Pont annyi értelmük van, mint az 5G-nek. Jelentős technológiai ugrást jelentenek a kategóriájukon belül és megágyaznak a jövő megoldásainak. Amik igazán jöhetnének gyorsabban, ha nem a hülye akksikkal szórakoznának…

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és mire akarsz ennyire Bluetooth-t használni, amikor jóformán semmire sem lehet használni az iPhone-nal?

  11. Avatar for bcsi bcsi says:

    Én sem értem ezt a Bluetooth meg wifi dolgot. Működik és kész. Régebben tech újságírók amikor megjelent az új iPhone, mindig felhozták az FM rádió hiányát… Valamit írni kellett, mégha az sületlenség is. A biznisz ellenben pörög, a számok nem hazudnak. Majd ha itt lesz az ideje, jönnek az újítások. Ez van, ezt kell szeretni. :blush:

  12. Bemásolom ide is amit írtam a másik topikba

  13. Értek én mindent, csak valahogy, még mindig felhúz az ilyesmi…

    Azért ha konzumizmus ha nem, az idegesítő dolgokra fel lehet hívni a figyelmet. Ha többen látják hátha többen tesznek is érte, hogy jobb legyen. Elvileg így működne a demokrácia is. :smiley:

  14. Azért, mert csúcskategóriás telefon drágán nagyon drágán. Ennyiért meg igenis mindig kérem a legfrisebb technológiát… Ilyen alapon minek BT 5.0? Elég a 3.0 is. Nyilván nem szúrom le magam emiatt, de engem dühít hogy 500 ezer forintért nem kapom meg. Lehet hogy most egyik sem fontos, de ha mondjuk 3 évig használom a telefont, addigra már lehet az lesz. Olyan ez mint a csodás 12Mpx. Most oké, de ha 20 év mulva nézem majd vissza a képeimet, akkor elég nevetséges lesz.

  15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de ha egyszer semmire sem tudod használni az 5.2-es szabvány nyújtotta újdonságokat, akkor miért akarsz feleslegesen olyan chipet a készülékbe, amit nem tudsz sehogyan sem kihasználni?

  16. Pont azért, mert jövőre amikor veszek egy fülest mondjuk, akkor azzal már lehet hogy kitudnám :slight_smile: Ilyen alapon az 5G-t sem lehet kb sehol használni, akkor minek rakták bele?

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    pontosan milyen, kifejezetten a Bluetooth fülesekkel kapcsolatos olyan újdonság van a Bluetooth 5.0-nál nagyobb verziókban, amiket ki akarsz használni? nem kukacoskodásként, hanem komolyan kérdezem.

  18. Semmit nem látok hirtelen, de nem is ez a lényeg. Nem azért nem került bele, mert nincs nagy különbség. Hanem mert biztos hogy olcsóbb, így nagyobb a profit ennyi. Elvárom a legújabbat az AKTUÁLIS telefonban. De megértem ha valaki nem.

  19. Avatar for gunar gunar says:

    Az 5G-re csak halkan megjegyezném, hogy nem kis hazánkra tervezik a telókat és még itthon is lehet hamarabb elterjednek az 5G-s hálózatok mint a többi úri hívság 5.2 és wifi6e :slightly_smiling_face:

  20. Pont hogy nálunk nagyon gyorsan fog elterjedni, ezekben mindig is toplistások voltunk, de azért nem most lesz az látszik a fejlesztéseken. De ez a lényegen nem változat, aktuális csúcsmodellbe aktuális hardvert akarok látni. (5G-re gondoltam)

  21. Avatar for gunar gunar says:

    Melyikre is gondoltál most? A Bt5.2 , wifi6e , 5G ?

  22. Avatar for Czo Czo says:

    5.2-ben van BTle alapu szabvanyos audio atvitel! Viszont ketlem, hogy lenne ra tomeges atallas, mert nem jo a codec :smiley: Marmint az Apple sajat fulesei a sajat eszkozeikkel BTle atvitelen at kommunikal (sajat megoldas, mert ugye szabvany nem volt), AAC codecet hasznalva. Ertelemszeruen ugye csak akkor ha az OS verzioszamok megfeleloek es van BTle hw. Ha nem kompatibilis eszkozrol van szo, akkor a fules “downgradel” BT 1.2-ben alkalmazott technologiakra es az ott definialt A2DP-re, ahol mivel van szabad codec valasztas, megprobalja az AAC codecet, ami ha nem megy, akkor jon az alap, mindenkivel kotelezoen kompatibilis codec, az SBC. Mas gyartok fulesei eseten mas es mas lehet a handshake, de alapvetoen BT 1.2-t es A2DP-t mindenki ismeri. Most jon ez az uj ize, aminel nem hagytak helyet a codecekekre (legalabbis igy olvastam elsore), az uj kivalasztott alap kodek pedig nem biztos, hogy mindenkinek jo lesz :smiley:

  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tehát effektíve semmi értelme nincs jelenleg, és az 1.2-re való fallback miatt még ki tudja, meddig nem is lesz.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for SuperHelix Avatar for ahorvathkaroly Avatar for bcsi Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Az amúgy mekkora szégyen, hogy az ugyanakkora házba - vagy még talán nagyobba is, a kamerák miatt (13, 13 Pro) - csak úgy szemétségből kisebb akksit raknak. :roll_eyes::nauseated_face::face_vomiting:

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mégis minél raknak kisebb akkut? pont, hogy nagyobb akku került mindegyik iPhone 13 modellbe.

  3. Hát én a cikketeket olvastam, aztán direkt csekkoltam az Apple-nél is.

    Abban nem értem a logikát, hogy, hogy lehet a sima 13-masnak kisebb az üzem ideje, mint a Pro-nak? Amikor elvileg ugyan akkora a házuk és a Pro még valamivel többet is tud (+1 mag)…

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a cikkben hol láttál olyat, hogy “csak úgy szemétségből kisebb akksit raknak”, és főleg mibe? egyébként majd amikor az iFixit szétszedi, akkor majd látszani fog minden.

  5. Akinek van egy csekély szövegértési képessége az ennyi kommentből már megérthette mi itt a probléma.

    Amúgy az iFixit-re én is kíváncsi vagyok, hogy kajak kisebb telepet raktak bele vagy szoftveresen oldották meg, hogy valahogy a 800 nit többet fogyasszon az 1000-nél… xD

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nincs azzal semmi baj, ha egy Pro készülék többet tud, akár akku terén is. az meg nagyjából valószínűtlen, hogy ott lenne benne az ugyanakkora kapacitású akku, mint a Pro-ban, csak valahogy lekorlátozzák, hogy kevesebb ideig bírja, ha egyszer pont a nagyobb akkumulátorhasználati időt emlegették.

  7. Nem szimpi nekem az ilyesfajta ügyeskedés… Ideje lett volna inkább a Bluetooth 5.1-re, meg Wi-Fi 6e-re frissíteni. :confused:

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mit akarsz a Bluetooth 5.1-gyel? mire kell? amire az iPhone-ban a Bluetooth-t használhatod, bőven elegendő az 5.0 is. ugyanígy a Wi-Fi 6e is: miért ennyire fontos?

  9. Pont annyi értelmük van, mint az 5G-nek. Jelentős technológiai ugrást jelentenek a kategóriájukon belül és megágyaznak a jövő megoldásainak. Amik igazán jöhetnének gyorsabban, ha nem a hülye akksikkal szórakoznának…

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és mire akarsz ennyire Bluetooth-t használni, amikor jóformán semmire sem lehet használni az iPhone-nal?

  11. Avatar for bcsi bcsi says:

    Én sem értem ezt a Bluetooth meg wifi dolgot. Működik és kész. Régebben tech újságírók amikor megjelent az új iPhone, mindig felhozták az FM rádió hiányát… Valamit írni kellett, mégha az sületlenség is. A biznisz ellenben pörög, a számok nem hazudnak. Majd ha itt lesz az ideje, jönnek az újítások. Ez van, ezt kell szeretni. :blush:

  12. Bemásolom ide is amit írtam a másik topikba

  13. Értek én mindent, csak valahogy, még mindig felhúz az ilyesmi…

    Azért ha konzumizmus ha nem, az idegesítő dolgokra fel lehet hívni a figyelmet. Ha többen látják hátha többen tesznek is érte, hogy jobb legyen. Elvileg így működne a demokrácia is. :smiley:

  14. Azért, mert csúcskategóriás telefon drágán nagyon drágán. Ennyiért meg igenis mindig kérem a legfrisebb technológiát… Ilyen alapon minek BT 5.0? Elég a 3.0 is. Nyilván nem szúrom le magam emiatt, de engem dühít hogy 500 ezer forintért nem kapom meg. Lehet hogy most egyik sem fontos, de ha mondjuk 3 évig használom a telefont, addigra már lehet az lesz. Olyan ez mint a csodás 12Mpx. Most oké, de ha 20 év mulva nézem majd vissza a képeimet, akkor elég nevetséges lesz.

  15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de ha egyszer semmire sem tudod használni az 5.2-es szabvány nyújtotta újdonságokat, akkor miért akarsz feleslegesen olyan chipet a készülékbe, amit nem tudsz sehogyan sem kihasználni?

  16. Pont azért, mert jövőre amikor veszek egy fülest mondjuk, akkor azzal már lehet hogy kitudnám :slight_smile: Ilyen alapon az 5G-t sem lehet kb sehol használni, akkor minek rakták bele?

  17. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    pontosan milyen, kifejezetten a Bluetooth fülesekkel kapcsolatos olyan újdonság van a Bluetooth 5.0-nál nagyobb verziókban, amiket ki akarsz használni? nem kukacoskodásként, hanem komolyan kérdezem.

  18. Semmit nem látok hirtelen, de nem is ez a lényeg. Nem azért nem került bele, mert nincs nagy különbség. Hanem mert biztos hogy olcsóbb, így nagyobb a profit ennyi. Elvárom a legújabbat az AKTUÁLIS telefonban. De megértem ha valaki nem.

  19. Avatar for gunar gunar says:

    Az 5G-re csak halkan megjegyezném, hogy nem kis hazánkra tervezik a telókat és még itthon is lehet hamarabb elterjednek az 5G-s hálózatok mint a többi úri hívság 5.2 és wifi6e :slightly_smiling_face:

  20. Pont hogy nálunk nagyon gyorsan fog elterjedni, ezekben mindig is toplistások voltunk, de azért nem most lesz az látszik a fejlesztéseken. De ez a lényegen nem változat, aktuális csúcsmodellbe aktuális hardvert akarok látni. (5G-re gondoltam)

  21. Avatar for gunar gunar says:

    Melyikre is gondoltál most? A Bt5.2 , wifi6e , 5G ?

  22. Avatar for Czo Czo says:

    5.2-ben van BTle alapu szabvanyos audio atvitel! Viszont ketlem, hogy lenne ra tomeges atallas, mert nem jo a codec :smiley: Marmint az Apple sajat fulesei a sajat eszkozeikkel BTle atvitelen at kommunikal (sajat megoldas, mert ugye szabvany nem volt), AAC codecet hasznalva. Ertelemszeruen ugye csak akkor ha az OS verzioszamok megfeleloek es van BTle hw. Ha nem kompatibilis eszkozrol van szo, akkor a fules “downgradel” BT 1.2-ben alkalmazott technologiakra es az ott definialt A2DP-re, ahol mivel van szabad codec valasztas, megprobalja az AAC codecet, ami ha nem megy, akkor jon az alap, mindenkivel kotelezoen kompatibilis codec, az SBC. Mas gyartok fulesei eseten mas es mas lehet a handshake, de alapvetoen BT 1.2-t es A2DP-t mindenki ismeri. Most jon ez az uj ize, aminel nem hagytak helyet a codecekekre (legalabbis igy olvastam elsore), az uj kivalasztott alap kodek pedig nem biztos, hogy mindenkinek jo lesz :smiley:

  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tehát effektíve semmi értelme nincs jelenleg, és az 1.2-re való fallback miatt még ki tudja, meddig nem is lesz.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for SuperHelix Avatar for ahorvathkaroly Avatar for bcsi Avatar for Nem_Tom Avatar for Jadeye Avatar for gunar