Már a Visa kártyák is hozzáadhatók az Apple Pay-hez az OTP-nél

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Amikor 2019 májusában végre hazánkban is elindult az Apple Pay, és az OTP elsőként vezette be a szolgáltatást az ügyfelei számára, akkor még csak a MasterCard és Maestro kártyákkal rendelkezők tudták azokat hozzáadni a Tárcához, és használni a telefonjukkal vagy Apple Watch-ukkal az érintéses fizetéshez. Ez végül bő két évig nem is változott, noha más bankoknál pedig mindez pont fordítva történt, sok esetben pont a Visa kártyák voltak támogatottak, a MasterCard és Maestro nem, de volt olyan bank is, ahol nem volt ilyen kivételezés.

Ennek az oka valószínűleg az volt, hogy az OTP többségében MasterCard és Maestro kártyákat használó ügyfelekkel rendelkezik, így ezek támogatása volt a prioritás. Végül néhány nappal ezelőtt az OTP hírlevélben arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy most már a Visa kártyákkal rendelkezők is hozzáadhatják azt a Tárcához, és használhatják az Apple Pay-jel!

A bank az alábbiakat írta a levelében:

Fizess gyorsan Visa bankkártyáddal!
Fedezd fel az Apple Pay összes előnyét, próbáld ki a még biztonságosabb fizetést!

Tisztelt Ügyfelünk!

Az OTP Bank ügyfeleként immár Visa bankkártyájával is használhatja az Apple Pay gyors és biztonságos fizetési szolgáltatását.

Így az arra alkalmas Apple-eszközével bárhol fizethet, ahol elérhető az érintéses fizetési szolgáltatás.

Többet akarok tudni az Apple Pay-ről

Hogyan kezdheti el használni az Apple Payt?
Nézze meg, hogyan tudja néhány egyszerű lépésben digitalizálni a bankkártyáját, és élvezze az Apple Pay összes előnyét!

Az új OTP Bank Mobilalkalmazásban egyszerűsítheti a bankkártya digitalizációját. Indítsa el a folyamatot a Kártyáim menüpontban.

Biztonságos?
Igen, mert a kártyaadatokat sem a mobileszköz, sem az Apple szervere nem tárolja. A vásárlásokat pedig Face ID-vel vagy Touch ID-vel is jóváhagyhatja.

Itt egyébként vicces, hogy míg a szöveg eleje tegező, a közepén magázóra vált, majd a végén megint tegezőre; hogy egyszer kötőjellel írják, hogy “Apple Pay-ről”, aztán pedig anélkül, hogy “Apple Payt”; vagy hogy a Face ID és Touch ID mellé a “-vel” ragot tették, tehát “ájdí” helyett “ídé” formában ragozták – de hát ez legyen a legnagyobb baj. 🤓

Az Apple Pay beállításáról és használatáról már részletesen írtunk korábbi cikkünkben: Mindent az Apple Pay-ről – avagy hogyan használd Magyarországon?

Te használod az Apple Pay-t?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Enjoy says:

  UniCredit-nél bezzeg nincs ilyen megkülönböztetés, se MasterCard se Visa kártyát nem adhatsz hozzá.
  Mivel még mindig nincs Apple Pay.
  Ami full érthetetlen, mivel a bolgár UniCredit-nél már 2éve van, csak Magyarországon nem…
  Magyarországon kb csak náluk nincs… #frustrate

 2. expa says:

  Használj CURVE-t és egyből hozzá adhatod az UniCredit kártyádat az Apple PAY-hez.

 3. gunar says:

  Na igen kb minden kártyát hozzáadhat ami a nevén van. Nálam pont az volt a gondjuk, hogy a párom nevén lévő kártyák voltak az én Curve kártyám alá rendelve. Igaz kb egy év után hozták ezt föl probléma gyanánt, majd miután nem tudtam velük az ügyben zöld ágra vergődni, dobtam a Curve-t a rugalmatlanságuk miatt.

 4. Jadeye says:

  nem lett volna egyszerűbb akkor a párod nevével használni egy Curve-fiókot?

 5. gunar says:

  De igen ha egy éven keresztül nem lett volna nekik jó ahogy volt, majd ezen kezdtek bohóckodni és a kérdésemre, hogy ha eddig nem volt probléma most mitől is lett hirtelen, nem adtak érdemi választ, csak hivatkoztak a szabályokra, mire én meg arra akkor miért is teszik lehetővé az appban hogy másik néven futó kártyát tudok alá regisztrálni, megint nem adtak igazán választ. Erre én elvből nem engedve az igazamból dobtam az egészet inkább. Elvagyok nélkülük is mivel már mindent tud az ApplePay is.
  Ja és az egész ott robbant ki, hogy kértem limit emelést mert kevésnek bizonyult ők meg ezzel megtagadták, hát erre én hogy bevehetik :slightly_smiling_face: Arról nem is beszélve, hogy black-ben voltam nem is a free-ben végig.

 6. evone says:

  tehát itt te voltál a hülye.

 7. gunar says:

  Ha te mondod biztosan, igaz az senkinek nem mérvadó, viszont a helyedben elgondolkodnék egy dislexia vizsgálaton, ha nem vágod a lényeget.

 8. evone says:

  vágom, bebuktál egy dologgal amit addig lehetett. aztán kiderült hogy egyébként nem lehet. ha nem lehet akkor kell csinálni a másik usernek egy külön accountot és lehet tovább használni tovább a szolgáltatást. te ehelyett sértődött hülye gyerekként viselkedtél. meg persze közben már nincs is szükséged a szolgáltatásra, de azért levágtál egy hisztit. vágom én.

 9. gunar says:

  Szó nem esett sértődésről, simán mikor azt közölték feltettem a kérdést akkor miért is lehetséges az applikációjukban ezt bármikor megcsinálni, amennyiben tilos és erre nem adtak semmi magyarázatot. Erre én megszüntettem a Corve előfizetésemet és mint írtam már nem is volt rá szükségem, ezért nem is lett másik. Főként mert a Revolutra bármikor áthúzok annyit amennyi kell (nem APay képes kártyáról) és semmi költsége nincsen, mert kártyás vásárlásnak minősül. Így okafogyottá vált a Curve számomra teljesen. Ez volt az a marha nagy “hiszti” ha ettől boldogabb vagy. (bibliai értelemben) :smiley:

 10. Nemes94 says:

  hali
  jelenleg fel van fuggesztve a magyar sim-em amire kuldi a megerosito smst a wallet amikor az OTP-s kartyat meg akarom erositeni az apple pay-ben. nos nekem csak svajci simem van meg egy honapig. hogyan tudom megoldani hogy azt a megerosito smst ne arra a szamra kuldje hanem egy ujra?

 11. Jadeye says:

  átíratod a bankodnál?

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!