fbpx Skip to content

Annak ellenére, hogy az Apple tesztelte és dolgozott a technológián, a hírek szerint a cég mégis úgy döntött, hogy nem lesz kijelző mögötti Touch ID érzékelő a hamarosan érkező iPhone 13 modellekben. A biometrikus azonosítás egyetlen lehetősége a felhasználók számára továbbra is a Face ID marad.

Az Apple komolyan veszi a Touch ID technológia kijelző felülete mögé való integrálását iPhone készülékeinél, mely a gyakorlatban azt jelentené, hogy egyszerűen csak a telefon képernyőjére tesszük az ujjunkat és az azonosítás/feloldás már meg is történt. Az év eleji beszámolók azt sugallták, hogy a vállalat jó úton halad és a 2021-es modellek már megkapják ezt a sokak által várt funkciót.

Most azonban az Apple tervei drámaian megváltoztak, ahogyan a Bloombergnél Mark Gurman beszámol legújabb “Power On” hírlevelében, miszerint a kijelző mögötti ‌Touch ID‌ szenzort nem kapja meg az iPhone 13. Gurman azt is kijelenti, hogy az Apple végső célja a Face ID kijelző mögé való illesztése.

A második generációs iPhone SE jelenleg az egyetlen készülék az Apple kínálatában, amely Touch ID funkcióval rendelkezik. Nemrégiben azonban újra megjelent a legújabb generációs iPad Air eszközben, amely esetében az Apple mérnökei a Touch ID-t a bekapcsoló gombba építették be. Persze az Apple dönthet úgy is, hogy ugyanezt a technológiát majd elérhetővé teszi az alsóbb kategóriájú iPhone modelleknél, miközben a Face ID a Pro termékvonal kiváltsága lesz.

Az okok, amelyek miatt az Apple úgy döntött, hogy törli eredeti tervét, továbbra sem ismertek világosan. Sokak szerint azonban a dolgok hátterében a cupertinói cég tökéletességre való törekvése áll, és egyszerűen nem érezték úgy, hogy a jelenlegi technológia elég érett lenne ahhoz, hogy 2021-es zászlóshajójukban ez megjelenjen. Alternatív megoldásként az iOS 14.5 bevezetése után vált elérhetővé a felhasználók számára, hogy feloldják iPhone készülékük zárolását az Apple Watch-ukkal.

Míg a kijelző alatti Touch ID kimaradása egyesek számára csalódást okoz, azért azt ne felejtsük el, hogy jelentős fejlesztések fognak érkezni az iPhone 13 modellekkel. Az Apple nagy hangsúlyt fektet a kamera képességek továbbfejlesztésére, ideértve a ProRes felvételi formátumot és a videók portré módját. Az új készülékek emellett kisebb előlapi szenzorszigetet illetve nagyobb akkumulátort kapnak, és az új A15 chip segítségével még nagyobb teljesítményre lesznek képesek.

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én már nagyon várom a bemutatót! 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.