Videón egy AirPower prototípus működés közben

Az Apple eredetileg 2018-ban tervezte az AirPower nevű vezeték nélküli töltője piacra dobását. Az eszköz fejlesztése során azonban problémák merültek fel, többek közt a túlmelegedés, így Cupertinóban végül elkaszálták a projektet.

A netes szóbeszéd szerint az Apple nem tett le a terve megvalósításáról, és hamarosan újraéleszti az AirPower projektet. Hogy a várakozás mindenki számára könnyebb legyen, a napokban közzétett videón egy AirPower prototípust láthattok az alábbiakban működés közben.

Az Apple eredeti célja az volt, hogy egy olyan vezeték nélküli töltővel örvendeztesse meg a felhasználókat, amelyen mindegy, hova helyezzük a kompatibilis eszközeinket, hogy azok az “éltető” energiához jussanak. Talán a cég maximalista hozzáállása, vagy a “sok bába közt elvész a gyermek” mondás befolyásolta a projektet, és végül a töltő a mai napig nem látott napvilágot. Különböző fórumokon persze láthattunk már kiszivárgott képeket.

 

Mozgóképen azonban most csodálhatjuk meg először az AirPower működését. A videó forrása Giulio Zompetti Twitter csatornája. A milánói úriember fanatikusan gyűjt minden, az Apple által készített dolgot, de főképp a prototípusok felkutatásával, és azok publikálásával szerzett magának hírnevet.

A felvételen jól látható, hogy az eszköz széle kissé durva – hiányzik róla a fehér külső borítás. Egyedi animációt láthatunk az iPhone-on, ha ráhelyezzük a vezeték nélküli töltőre, ami nagyon vagányul néz ki. Erre utaló jelek egyébként a korábbi Apple marketinganyagokban már felfedezhetőek voltak.

Egy biztos, ha egyszer mégis eljön az AirPower ideje, a megszokott magas minőségű kiegészítővel örvendeztet majd meg bennünket felhasználókat Cupertino.

Ti beszereznétek majd egyet?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Put2 says:

    Applet ismerve 300-400 dolláros cucc lesz, ha lesz… így inkább kihagyom… De ha csak 250 lesz, akkor sem éri meg az a luxus, hogy bárhová teszem tölt, mivel vannak más gyártoktól beszerezhető termékek, aminél igaz, figyelni kell hová teszed, de az a figyelmesség nem olyan fárasztó, hogy ne lehessen napi szinten megoldani… :thinking::thinking::upside_down_face:

  2. nem kell. Én még az első töltőt megvettem amit az X iPhone megjelenésekor adtak ki. Belkin. Hét és fél wattos ami manapság már elavult nak tűnik de akkor még ez volt a gyorstöltő. Nekem tökéletesen elég mert reggelre kényelmesen föl tölti bármit is. Úgyis minden este töltöm, nekem tök mindegy mire rakom rá csak ne kelljen kábellal szöszmötölni. Most 12 pro van. Párt óra alatt téli veri. :battery::calling:

  3. Ezzel részben egyetértek, de semelyik töltő nem képes az Apple Watch-ot tölteni random helyen, míg ez úgy lett tervezve hogy igen. Persze ezt nem láttuk :smiley:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!