fbpx Skip to content

Az Apple eredetileg 2018-ban tervezte az AirPower nevű vezeték nélküli töltője piacra dobását. Az eszköz fejlesztése során azonban problémák merültek fel, többek közt a túlmelegedés, így Cupertinóban végül elkaszálták a projektet.

A netes szóbeszéd szerint az Apple nem tett le a terve megvalósításáról, és hamarosan újraéleszti az AirPower projektet. Hogy a várakozás mindenki számára könnyebb legyen, a napokban közzétett videón egy AirPower prototípust láthattok az alábbiakban működés közben.

Az Apple eredeti célja az volt, hogy egy olyan vezeték nélküli töltővel örvendeztesse meg a felhasználókat, amelyen mindegy, hova helyezzük a kompatibilis eszközeinket, hogy azok az “éltető” energiához jussanak. Talán a cég maximalista hozzáállása, vagy a “sok bába közt elvész a gyermek” mondás befolyásolta a projektet, és végül a töltő a mai napig nem látott napvilágot. Különböző fórumokon persze láthattunk már kiszivárgott képeket.

 

Mozgóképen azonban most csodálhatjuk meg először az AirPower működését. A videó forrása Giulio Zompetti Twitter csatornája. A milánói úriember fanatikusan gyűjt minden, az Apple által készített dolgot, de főképp a prototípusok felkutatásával, és azok publikálásával szerzett magának hírnevet.

A felvételen jól látható, hogy az eszköz széle kissé durva – hiányzik róla a fehér külső borítás. Egyedi animációt láthatunk az iPhone-on, ha ráhelyezzük a vezeték nélküli töltőre, ami nagyon vagányul néz ki. Erre utaló jelek egyébként a korábbi Apple marketinganyagokban már felfedezhetőek voltak.

Egy biztos, ha egyszer mégis eljön az AirPower ideje, a megszokott magas minőségű kiegészítővel örvendeztet majd meg bennünket felhasználókat Cupertino.

Ti beszereznétek majd egyet?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.