fbpx Skip to content

Immáron több hete, hogy az Apple Music-ban elérhetővé vált a Lossless avagy veszteségmentes magas felbontású zene. Erről írtunk is egy nagyon részletes cikket a Muzix támogatásával, és bizony egyértelművé vált, hogy az emberek szeretnék kihasználni veszteségmentes felbontást.

ddHiFi cover

A ddHiFi lényegében a hardveres irányból közelíti meg a problémát, tehát segítségével a szoftveres magas felbontást meghallgatjuk, tehát ez egy DAC avagy konyhanyelven lefordítva egy hangkártya. Jobb fül- avagy felhallgatója azért elég sok embernek van manapság. Az Apple felhasználók kifejezetten szeretik a jó minőséget, amit most már nem csak a TIDAL-lal, hanem az Apple Music-kal is kihasználhatunk. Ehhez persze nem árt a fent említett hardver, a DAC.

A ddHiFi egyes termékei

A ddHiFi DAC-jai viszonylag egyszerű termékek, kicsi, aranyos csomagolásban érkeznek, tulajdonképpen minimalista designnal. Egyszerű és szép termékek, amik rendelkeznek 1db LED-del, ami visszajelzést ad nekünk, hogy éppen milyen felbontással kapjuk a zenét az adott eszköztől, legyen az Mac, iPhone, iPad, bármi. Fontos megjegyezni, hogy a ddHiFi termékek támogatják az M1-es processzort is, tehát nem csak M1-es gépről hallgathatjuk meg a magas felbontást, hanem akár az új, vagy jövőbeni iPadekről is.

Többféle termék közül is választhatunk. Létezik dedikált USB-C és Lightning-csatlakozós DAC. Mindkettő asztroszürke bemenettel és kimenettel rendelkezik, középen egy kis kábellel, ami miatt tökéletesen használható.

Lényegében ugyanúgy néznek ki, csak a csatlakozó más. A nagyobb részen találjuk meg a LED-et, ami megmutatja a felbontást zenehallgatás közben. Jelenleg kétféle Lightning és kétféle USB-C DAC-kal találkozhatunk, amit így találtok meg a Muzixnál. Felbontásban, minőségben nincs különbség, így a kérdés csak az, hogy melyik tetszik nekünk!

USB-C:

Lightning:

Tetris verzió (személyes kedvenc):

Tetris verzió? Igen, olyan, mint egy Tetris játékelem, és úgy is viselkedik, mivel ha megvásároljuk hozzá a kétféle kábelt akkor Lightningra és USB-C-re is képes lesz, tehát egy DAC-kal megoldjuk mindkét platformot.

Ugyan a TC35B Pro (“Tetris”) alapjában véve drágább lehet, mert a két kábel megvásárlásával már drágább, mintha csak a másik kettőből vennénk 1-1-et, azonban ha mindkét platformra szükségünk van, tehát iOS és macOS, akkor jobban megéri egy DAC-ot és kábelt vásárolni. Persze a legjobb az egészben, hogy a ddHiFi megannyi lehetőséget ad, így csak azt kell megvásárolunk, amire szükségünk van.

Mi az az MQA?

Egy kimondottan streamingre kitalált, megfelelő hardverrel és szoftverrel egy jó hangú, sávszélesség barát formátum az angol Meridian cég “találmánya”. Azért hozták létre, hogy az átlagnál sokkal jobb minőségben, de elkerülve a magas mintavételezés hátrányát, a nagy sávszélesség igényt, lehessen élvezni a magas felbontást egy átlagos netsebességen is. Jelenleg a TIDAL használja ezt a formátumot – írja az av-online.hu.

Tehát ha az Apple Music mellett szívesen hallgatjuk a TIDAL-t is, ahol viszonylag több, magasabb felbontással rendelkező zene van, akkor érdemes MQA támogatással rendelkező DAC-ot vásárolni, amilyenek a ddHiFi megoldásai is!

Apple Music

Ugyan ebben a cikkben nem tértem ki részletesen az Apple Music magas felbontására, illetve arra, hogy mivel is hallgassátok őket, milyen fülhallgatókat ajánlok, ezeket mind-mind ebben a cikkben találjátok meg: Mindent az Apple Music Lossless-ről a Muzix támogatásával!

Tehát röviden összefoglalva a ddHiFi DAC-jai szükségesek ahhoz, hogy kihasználhassuk az Apple Music Lossless-t, és mellette természetesen a lánc többi részére is szükségünk van, amiről a fent említett cikkben írtam korábban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok