fbpx Skip to content

Korábban már teszteltük a vezeték nélküli CarPlay-re képes fejegységet, de akkor nem volt lehetőségünk bemutatni egyéb képességeit, például, hogy tolatókamera is köthető rá. A tolatópláza.hu támogatásával most egy ilyet mutatunk be nektek.

A termék egy rendszámtábla méretű dobozban érkezik, a beszerelést akár otthon is elvégezhetjük. A kamera feje dönthető vízszintes illetve lefelé néző pozícióba.

A fejegység hátulján a nyíllal jelzett csatlakozót keressük meg.

Itt szükségünk lesz a megfelelő átalakítóra a fejegység és a kamera közé.

A fejegység kamera kimenetére (rear view camera in) kössük be a rendszámtábla kameráját és adjunk neki tápot a tolatólámpától.

Végül a fejegységen a menüben a beállítások alatt is aktiváljuk a tolatókamerát. A tesztre érkezett darab egy 120 fokos kamera, ami 4 LED-et tartalmaz és éjszaka is viszonylag jó képet ad. Ennél van nagyobb látószögű, illetve olyan is, ami több kamerát tartalmaz. Ízlés szerint válogassatok.

Ha mindent jó helyre kötöttünk, akkor pedig élvezhetjük is a hátrafelé látást. Akinek gyereke van, az biztos értékeli, hogy hátul is van szeme, mert a tolatóradar néha benézi az alacsony vagy vékony tárgyakat, például egy ottfelejtett rollert vagy ha szűk a garázs, akkor alapból sípolnak a szenzorok és esetleg elveszik az információ, hogy az autó mögött ott maradt egy értékes játék.

A felfestett jelek segítségével pedig könnyebben tájékozódhatunk szűk helyre való parkoláskor. A termékek megvásárolhatóak a tolatópláza.hu oldalán.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok