fbpx Skip to content

Hazai idő szerint ma este 7-kor veszi kezdetét az Apple évente megrendezendő fejlesztői konferenciája, a WWDC. A koronavírusnak köszönhetően a tavalyi évhez hasonlóan az egész esemény, nemcsak a nyitó előadás online formában fog zajlani. Az egy hetes rendezvény során számos témában rengeteg előadáson vehetnek részt az érdeklődő fejlesztők, de ilyenkor kerül kiosztásra is az az Apple Design Award is, amelyen tavaly a magyar fejlesztésű Shapr 3D is kitüntetett lett.

Az Apple Design Award azon fejlesztők kreatív érzékét és szakmai teljesítményét ünnepli, akik az Apple platformjain a kivitelezés, az innováció és a technológia tekintetében a legjobbat alkották. Lehet, hogy magyar fejlesztők idén is a felállhatnak a virtuális színpadra, hiszen idén Dani kollégánk és csapata által készített Craft is az esélyesek közt szerepel.

Idén hat kategóriába sorolta az esélyeseket az Apple: Inkluzivitás (Inclusivity), Móka és kacagás (Delight and Fun), Interkació (Interaction), Közösségi hatás (Social Impact), Kép és grafika (Visuals and Graphics), és Innováció (Innovation). Ez az év azért különleges, mert ilyen még nem volt, hogy előre kiadta az Apple az esélyesek listáját, így ez már már olyan, mint az Oscar-díj, ahol tudjuk előre, hogy kik vagy melyik alkotások az esélyesek a díjra. Na de nézzük is azt a listát.

Inkluzivitás

Móka és kacagás

Interakció

Közösségi hatás

Kép és grafika

Innováció

Szerinted kik fognak nyerni június 10-én?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok