fbpx Skip to content

A Wedbush elemzője, Daniel Ives úgy véli, hogy az Apple hétfőn este, a WWDC nyitóprezentációján le fogja rántani a leplet az új 14 és 16 colos MacBook Pro modellekről.

Ez persze csak egy elemző véleménye, ami önmagában csak „tealevelekből olvasás”, de van még bőven más is! Többek közt kínai forrásból kiderült, hogy milyen akkumulátor kerül két új Apple laptopba, ami már megerősíti Ives jóslatát.

Ives úgy véli, hogy ezekben az új MacBook Pro modellekben az Apple M1 chipje lesz megtalálható, ami azonnal egy bolondságnak tűnik, hiszen ha az Apple elég erősnek tartotta volna az M1-et, beletette volna a 16 colos MacBook Pro-ba már tavaly novemberben.

Valószínűbb, hogy egy M1X-et vagy egy M2-t fogunk kapni, ha tényleg érkezik hétfőn az Apple eddigi legmenőbb laptopja.

És hogy miért lesz ez a legmenőbb? Mert ha minden igaz, az Apple teljesen visszatáncol a 2016-os MacBook Pro „malőrtől”. Így ezeken a gépeken újra lesz MagSafe töltő, HDMI-csatlakozó, SD-kártyaolvasó, de cserébe nem lesz rajta Touch Bar és szögletesebb formavilággal rendelkeznek majd.

Persze Ives nem az első, aki úgy véli, hogy már hétfőn befutnak az új MacBook Pro-k. Korábban a Bloombergtől Mark Gurman is nyilatkozott olyasmit, amit érthető így is: Bloomberg: nyáron érkezik az újratervezett MacBook Pro.

Meg tudom erősíteni az új MacBook Pro-t

Jon Prosser is úgy véli, hogy az Apple hétfőn előrukkol egy újratervezett MacBook Pro családdal és ha azt nézzük, hogy idén februárban milyen félelmetesen pontosan megjósolta az új iMac-eket, akkor bőven lehet is neki hinni.

A MacRumors kínai dokumentumokat kerített elő, melyekből kiderül, hogy az új 14 és 16 colos MacBook Pro modellek milyen akkumulátorokkal rendelkeznek majd.

Kezdjük a 16 colos modell új akkujával. Ha minden igaz, a Sunwoda Electronic szállítja majd az Apple-nek egy A2527 modell azonosítójú számítógéphez, ami passzolna egy új 16 colos modellhez. Paramétereiben az új akku 8693 mAh és 11,45 V lenne, ami kapacitásban egy kicsit kevesebb, mint a jelenlegi 16 colos modellé (8790 mAh és 11,36 V).

Ettől persze még nem kell pánikolni, az Apple saját processzora valószínűleg annyival takarékosabb, mint az Intel megoldása, hogy így is jelentősen növekedni fog az akkumulátor-üzemidő, ahogy azt a tavaly novemberben bemutatott új MacBook Airnél is láthattuk.

Az új 14 colos, A2519 azonosítójú MacBook Pro pedig még nagyobb akkumulátort is kap majd, mint elődje. Ez az akku 6068 mAh és 11,47 V, míg összehasonlításképp a jelenlegi 13-as MacBook Pro-ban csak 5103 mAh-s telep található.

Ez sem igazán meglepő, hasonló növekedést sikerült a 2019-es 16 colos MacBook Pro frissítésnek elérnie a 2015-ös 15-ös modellhez képest (a 2016-osba kisebb akku került, mert az Apple takarékosabb processzorokra számított az Inteltől akkoriban).

Szerintem egy óriási része van a MacBook Pro felhasználóknak, akik sose voltak elégedettek a 2016-os frissítéssel és azóta vártak arra, hogy az Apple adjon nekik egy okot a váltásra. Ha minden igaz, amit eddig tudunk, akkor a cég eleget tett le az asztalra, hogy őket is megszólítsa.

Te várod már a hétfőn kezdődő konferenciát?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Az M2-t csak nem lövik még el. Korainak érzem.

  2. Egy Mid14-es 13”-os Retina Pro-m van amivel nincs kulonosebb problemam (kizaloag irthoni felhasznalas, nem kell izomgep), de ha mindaz visszajon amit josolnak akkor a 14”-es Pro instant get lesz szamomra. :sunglasses: (a Touch bar kimaradasat mondjuk sajnalnam, de eddig is megvoltam nelkule)

  3. Avatar for wittao wittao says:

    Most lesz 7. eves a MBP-m. Erre varok fel eve, remelem lesz mire lecserelni.
    Vagy valami dual M1-et, vagy M1x-et varok. 32Gb RAM, 1TB SSD es kattintok is a megrendeles gombra :slight_smile:

  4. Avatar for expa expa says:

    Na bejött, hogy nem jön új hardver.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for PetDrag Avatar for wittao Avatar for expa