fbpx Skip to content

Múlt héten mindenféle “vad” pletykák kerültek fel a világhálóra arról, hogy az Apple jövő évben adja majd csak ki az újratervezett MacBook Pro-kat, ezért Mark Gurman a Bloombergnél kiadott gyorsan egy cikket, hogy ezeket megcáfolja.

Szerinte ugyanis már nyáron be fogja jelenteni az Apple az új MacBook Pro családot és egész durva hardvert kapnak majd: ha minden igaz, 10 magos processzor kerül beléjük és akár 64 GB RAM-mal is rendelheted majd őket. Nézzük meg részletesebben, hogy mit jósol Gurman.

Az új MacBook Pro lelkét adó chip egy teljesen új design lesz. Ahhoz, hogy ezt megértsük, emlékezzünk vissza egy kicsit az M1-re, az Apple jelenlegi legjobb chipjére. Az M1 8 magos processzorral rendelkezik, ami 4 nagy teljesítményű és 4 alacsony fogyasztású magból áll, amihez egy 8 magos grafikus chip tartozik.

Ehhez képest az új MacBook Pro-é egy 10 magos chip lesz, ahol 8 teljesítményre hangolt és 2 takarékos mag lesz, a grafikus chip pedig 16 vagy 32 magos lesz. Már pusztán ennyiből is látszik, hogy az Apple nem aprózza el, az új, profiknak szánt laptop nem csak egy kicsit lesz erősebb az M1-eseknél, hanem egy teljesen más kategória lesz.

Memóriából is kevésbé lesz korlátozott az új MacBook Pro. Jelenleg az M1 csak maximum 16 GB RAM-ot tud kezelni, de az új Apple chip akár 64-gyel is boldogul majd.

A Neural Engine is fejlettebb lesz az új chipben, ami segíti majd a gépi tanulásra hangolt feladatokat és ha ez még nem lenne elég, az új chip több Thunderbolt port kezelésére is képes lesz.

A jelentés az új chip mellett emlékeztet minket arra is, hogy az új MacBook Pro-n előreláthatólag visszatér a HDMI-csatlakozó és az SD-kártya foglalat is, és valamilyen formában a MagSafe-csatlakozó reneszánsza is várható.

Gurman szerint az Apple a belépő, 13 colos MacBook Pro-t is frissíteni fogja. Ez ugyan nem kapja meg a nagytesók “tök durva” chipjét, de a jelenlegi 7/8 grafikus mag helyett 9/10 kerül majd bele és a számítási teljesítménye is nagyobb lesz, igaz, ott marad a 8 magos kialakítás.

Sajnos egyelőre még nem lehet tudni, hogy pontosan mikor fogja az Apple kiadni ezeket a gépeket, de szerencsére a nyár egyre közelebb van.

Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de én már tűkön ülve várom, hogy az Apple mivel fog előállni a MacBook Pro vonalon azok számára, akik szeretik igazán kihasználni hordozható számítógépeiket.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok