fbpx Skip to content

Jon Prosser elemző határozottan izgalmas és kicsit váratlan információkat közölt az asztali Apple Silicon Mac-ek jövőjét illetően.

Szerinte az Apple most a 90-es évek végi Mac-ekre nosztalgikusan visszaemlékező vásárlókat célozná meg színes iMac-ekkel és egy feltámasztott PowerMac G4 Cube-bal. Vajon a “pogácsa egér” is visszatér?

A FrontPageTech YouTube csatorna videójában nyilatkozott Prosser az új iMac-ről és az alábbi infókat ejtette el a gép kapcsán:

  • 5 színben lesz elérhető: ezüst, asztroszürke, zöld, égkék, rozéarany
  • újratervezett designt kap vékonyabb, kijelző körüli kerettel
  • Apple Silicon chip lesz benne
  • egyelőre nem biztos, hogy mindkét méret egyszerre érkezik
  • a fenti képen látható látványterv nem pontos az iMac hátuljáról, arról nem tud semmit

Az 5 színnel az Apple szeretné feleleveníteni az 1997-es emlékeket, amikor kijött az első iMac és az Apple divatossá tette az asztali számítógépeket. Akkoriban az iMac megmutatta, hogy a számítógép nem csak egy szürke/bézs doboz lehet és most az új iMac megmutatja majd, hogy még mindig lehet színes egy számítógép.

De nem csak az iMac játszik majd fiatalkorunk emlékeivel, hanem az új Apple Silicon Mac Pro is, ami a PowerMac G4 Cube feltámasztására vállalkozik. Prosser ezeket állítja az új profiknak szánt gépről:

  • fele akkora lesz, mint a jelenlegi Mac Pro
  • a termékpalettán a jelenlegi Mac Pro és a Mac mini közt helyezkedik majd el
  • leginkább úgy lehet leírni, mintha 3 Mac mini lenne egymás tetején
  • az alaplap a gép alján helyezkedik el és felette egy nagy hő-elvezető lesz

Azért remélhetőleg a hűtési problémákat nem hozza vissza vissza az Apple a nosztalgia címszó alatt, hiszen anno pont a túlmelegedés okozta a G4 Cube vesztét a magas ár mellett.

Felmerül persze a kérdés, hogy az Apple miért pont most dönt úgy, hogy érdemes 20+ éves nosztalgikus termékeket piacra dobni, de igazából könnyen felépíthető a gondolatmenet. A cég most a saját processzoraival egy teljesen új fejezetet nyit a számítógépeik történelmében, pont mint a 90-es évek végén, amikor Jobs teljesen újra feltalálta a termékpalettát.

Nézd meg a teljes videót:

Szerinted sikeres lehet a retro iMac és Mac Pro?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!