fbpx Skip to content

Az Apple kiadta az iPadOS 14.6-ot, ami támogatja a Podcast-csatornákra és műsorokra való előfizetéseket, illetve hibajavításokat is tartalmaz, amelyek közül az Apple két darabot külön ki is emelt.

Ezen túl az AirTagek és a Lokátorral használható, más kiegészítők esetén már e-mail címet is megadhatunk kapcsolati opcióként az Elveszett mód esetén, akik pedig a Hangvezérlést használják, már beszédhanggal is feloldhatják az iPadjüket az újraindítás utáni elő alkalommal.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iPadOS 14.6 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Podcastok
  • A csatornákra és műsorokra való előfizetés támogatása
AirTag és Lokátor
  • Lehetőség az Elveszett módban telefonszám helyett e-mail-cím hozzáadására AirTag- és Lokátor-hálózati kiegészítők esetében
Kisegítő lehetőségek
  • A Hangvezérlést használók mindössze beszédhanggal feloldhatják az iPadjüket az újraindítás utáni elő alkalommal
Ez a kiadás a következő problémákat is kijavítja:
  • Előfordulhat, hogy az emlékeztetők üres sorokként jelennek meg
  • A Bluetooth-eszközök néha lekapcsolódnak, vagy a hangot másik eszközre küldik aktív hívás közben

A hibajavításokból az Apple nem említi meg az összeset, viszont a frissítések biztonsági tartalmairól szóló szócikk elég sokat felsorol.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iPadOS 14.6 buildje 18F72.

Ha valaki szeretné lementeni a 14.6 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Vagy töltse le innen:

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iPadOS 14-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iPadOS 14 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok