fbpx Skip to content

A DigiTimes értesülései szerint az idén ősszel bemutatásra kerülő Face ID-val felszerelt iPhone-ok és iPadek egy kisebb és fejlettebb Face ID érzékelő chippel rendelkeznek majd.

Ez többek közt azzal is jár majd, hogy olcsóbb lesz a Face ID érzékelők gyártása az Apple-nek és hogy potenciálisan kisebb lesz a szenzorsziget.

Az újítást az okozza majd, hogy az Apple új gyártási technológiát vet be a VCSEL chipeknél, ami olcsóbb és kevésbé pazarló is lesz.

A DigiTimes azt is megemlítette, hogy az új VCSEL chip új funkciókat is hozhat majd iOS kütyüinkbe, de azt nem fejtette ki, hogy milyen újdonságokra érdemes számítanunk. Azt is elképzelhetőnek tartják, hogy a kisebb Face ID szenzorral extra belső helyet nyer az Apple az eszközökben.

Persze nem ez az első pletyka arról, hogy az Apple idén kisebb szenzorszigetes iPhone-okat fog bemutatni. Legutóbb például itt írtunk róla: Nem csak iPhone 13-ról, de az iPhone 14-ről és az iPhone 15-ről is érkeztek pletykák.

Személy szerint nagyon várom már, hogy megtudjam, mit tudtak az Apple-nél kisütni a szenzorszigettel és a Face ID-val kapcsolatban, hiszen ezek olyan részei az iPhone-nak, ami nem változott 2017 ősze óta.

Szerinted mit fog tudni az új Face ID érzékelő?

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.