fbpx Skip to content

Egy turista sikeresen visszaszerezte az iPhone 11 Pro Max készülékét, miután az közel egy év után került elő a tajvani Sun Moon tóból, írja a Taiwan News.

A webhely szerint az elmúlt 56 év legsúlyosabb aszálya áldást jelentett egy szerencsés turistának, aki így képes volt visszaszerezni az iPhone-ját, amelyet majdnem egy évvel korábban véletlenül a Sun Moon tóba ejtett.

A Chen nevű turista egy Facebook-csoportban írt arról, hogy vissza tudta szerezni az iPhone-ját, miután a tó vízszintje visszahúzódott, és bár a készülék majdnem egy évig a tó felszíne alatt volt, mégis működőképes maradt. A titok nyitja az, hogy eleve egy vízálló tartóban volt a nyakába akasztva, amikor Chen elindult állószörfjén. Amikor pár esés után a telefon lecsúszott a nyakából, és elmerült a tóban, egy barátja még mondta is neki, hogy nyugodjon meg, egy év múlva újra láthatja majd a készülékét.

Április 2-án Chen visszatért a Sun Moon tóhoz, mert arról értesítették a helyiek, hogy megtalálták a telefonját, ami a kiszáradt tómederben feküdt az iszapban, és azt is elmondták neki, hogy a telefonjának a megtalálási helyén az elmúlt 50-60 évben nem volt látható a meder, mert ilyen mértékben még nem csökkent le a vízszint.

A vízálló tartónak köszönhetően pedig igazából csak annyi teendője volt, hogy kiszedje belőle, majd pedig mivel semmiféle külsérelmi nyom nem volt rajta, és a tartó is száraz volt belül, így csak töltőre kellett tennie, és a készülék be is kapcsolt és tökéletesen működött is.

Az Apple iPhone 11 Pro Max egyébként IP68-as besorolással rendelkezik, ezért körülbelül 30 percet kell kibírnia, maximum 4 méter mély vízben, ugyanakkor azt is fontos tudni, hogy az Apple nem vállal jótállást a folyadékok okozta károkra. Erről bővebben itt írtunk: Gyakori kérdések: vízálló-e az iPhone?

Chen esetében egyértelműen a vízálló tok volt az a mentőöv, ami szervesen hozzájárult a készülék megóvásához annak közel egy éves “búvárkodása” alatt, mert önmagában a készülék ezt nem tudta volna megúszni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for WOLF09 WOLF09 says:

  Fantasztikusan jó reklám! :+1: És arról esetleg tudni valamit, hogy az IOS-t mikor rakják kicsit rendbe? Például mikor fog végre normálisan működni az összes Widget?! (Ja és most jöhetnek a fanatikusok és mondhatják, hogy “csak kritizálni jövők ide!” Nem csak “kritizálni jövök! De igenis mindig le fogom írni a hibákat amikor valamiért fizettem valamivel több mint 200.000 forintot… Mellesleg egyetlen telefont se arra terveztek, hogy vízben tartsák. Mondjuk érdekességnek jó, de én inkább vigyázni szoktam az enyémre. Aki akarja búvárkodjon vele, vagy tegye be a mikró sütőbe is.

 2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  így tudod jelezni az Apple felé az általad tapasztalt hibákat, vagy új funkciókat kérni – ez az egyetlen módja annak, hogy bármi is történjen azzal kapcsolatban, amit szeretnél, ha nem jelzed nekik, akkor arról adott esetben nem is tudnak, és így nem is kell foglalkozzanak vele:

 3. Avatar for pAnk pAnk says:

  Még szerencse, hogy tudta pontosan hol kell keresni és nem más találta meg…

  A múltkor is volt már hasonló, hogy búvár talát egyet, vagy mi.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for WOLF09 Avatar for pAnk Avatar for Jadeye