Elérhető a harmadik macOS Big Sur 11.3 béta

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A jelek szerint az Apple felforgatta a dolgokat a két héttel előttiekhez képest, és a többi helyett most a macOS Big Sur 11.3 harmadik fejlesztői bétáját tette elérhetővé.

Mivel a legutóbbi alkalommal ez épp fordítva volt, tehát előbb az iOS 14.5, iPadOS 14.5, watchOS 7.4 és tvOS 14.5 második bétái jelentek, majd csak egy nappal később érkezett a macOS Big Sur 11.3 második bétája, így ha most ezt megfordítjuk, akkor a többiek esetén talán holnap érkezhetnek meg az új buildek.

macOS Big Sur 11.3 beta 3

Az új build verziószáma 20E5196f.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Egyelőre nem ismertek az újdonságok. Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt a macOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 14 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 14 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 14-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 14-ről szólóakat itt, a watchOS 7-ről szólókat meg itt, a tvOS 14-ről készülteket itt, a macOS Big Sur kapcsán pedig itt olvashatsz.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. gunar says:

  Na meg már az IOS 14.5 dev. beta3 is, legalább is a 12 mini most frissül

 2. MacOS-hez volt hozzáfűznivalóm, facen beírtam, de valahogy úgy érzem, mindenhol olyan nagy az érdektelenség, mintha már mindenki belefásult volna a “hírek”-be. Hetente egy cikk, hogy van új béta, persze mindig az van, hogy nem tudjuk mi változott, de van, jajjdejó. Nem magyar jelenség, mindazonáltal… :smiley:
  Egyetlen izgalom, de lusta vagyok újra gépelni:

  Külföldi hírportálokon már megjelent a cikk, hogy felfedeztek a Big Sur bétában egy üzentet, miszerint “A Rosetta 2 ezzel a frissítéssel el lesz távolítva.” Mármint nem pont ezzel, de ez az üzenet már benne van… azaz, nemsokára, ha már beletették. Illetve a másik, “A Rosetta 2 az ön régiójában nem elérhető.”. Na, ha ez tényleg így lesz, akkor az felér egy katasztrófával az M1-es Mac-eknek. Azért ilyen hamar nem engedhetjük el a Rosettát. Remélem az Apple nem lépi ezt meg, mert “more ebbű baj lesz”… Remélhetőleg nem valami per húzódik a háttérben, mondjuk az Intel nem bírt magával és szeretné tönkretenni az M1-et, ha már beelőzni nem tudta.

  Egyébként az x86 emuláció az milyen módon működik? Jogszerű egy x86-ot emulálni? Kié az x86 “joga”? Pl. a Wine is ezt teszi, CrossOver szintén, ami Wine-t használ. Azok rendben vannak jogilag?

 3. Jadeye says:

  ez ellen az a tökéletes megoldás, ha az adott fejlesztő frissíti az alkalmazását az M1-re, mert akkor eleve nem kell a Rosetta sem. de erről jelenleg semmi bővebbet nem lehet tudni, hogy miért került ilyen a bétába.

 4. A helyzet azért nem ilyen egyszerű. Én pl. oktatásban dolgozom, ahol forráshiány miatt több régi, elavult szoftvert vagyok kénytelen használni, mert kész csoda, hogy egyáltalán egyszer volt pénz megvásárolni, új kiadásokra nem biztos, hogy lesz forrás. Mac amúgy is rétegtermék nem ebbe fognak invesztálni. Remélem, az Apple nem hagyja cserben a vásárlóit, és ha kell licenceli majd a Rosetta 2 futtatásához szükséges jogokat még 1-2 évig, amíg talán minden cserélődik körülöttem, mert ha nem, az új gépem öröm helyett sok bosszúság forrása és ablakon kidobott pénz lesz.

 5. info1 says:

  Ez a Rosetta, úgy hangzik mint a rosato fivérek egy bizonyos filmből…
  Fracert nem lehet azt a nevet adni neki, hogy xy emulator…

 6. Czo says:

  Kb. 15-16 eve hivja igy az Apple ezt a reteget, ami szep utalas az egyiptomi rosetta kore.

 7. Ennyi erovel semminek sem kellene nevet adni.

 8. Kihuzzak a talajt az M1 alol. Ugyanis nem ugy van, hogy csak siman az uj fejlesztkornyezetben nyomnak egy build gombot es az leforditja a cuccot M1-re. Ez csak tundermese. Az alkalmazasok toredeke futna csak, ha nem lenne Rosetta. Nekem pl. teljes halal lenne, mert az OS hiaba mukodne, az vajmi keves a napi munkahoz. En bizom benne, hogy ez csak majd a tavoli jovore egy elokeszites.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!