fbpx Skip to content

Az Apple este 7-kor kiadta a watchOS 7.3.1-et az Apple Watch Series 5 és Apple Watch SE modellekre, ami ebben az esetben egy fontos hibajavítást tartalmaz.

Emiatt a hiba miatt előfordulhat, hogy ha a watchOS 7.2-t vagy 7.3-at futtató óra lemerül, és energiatakarékos módba kapcsol, akkor nem lesz hajlandó tölteni, vagyis ebben a módban ragad. Az Apple egyúttal díjmentes javítást is kínál azok számára, akiknek már beütött ez a probléma, a többi esetben pedig a 7.3.1 már orvosolja ezt a gondot.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

watchOS 7.3.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

A watchOS 7.3.1 kijavít egy problémát, amely megakadályozta, hogy az Apple Watch Series 5 vagy Apple Watch SE modellek töltődjenek, miután Takarékos módba léptek.

Telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, amit már közvetlenül magán az órán is megtehetünk, nem csak az iPhone-on a Watch appban.

A watchOS 7.3.1 buildje 18S811, és csak az Apple Watch Series 5 és Apple Watch SE modellek esetén jelenik meg ez a frissítés. Így azonosíthatók be a különböző Apple Watch-modellek.

És ha az iPhone-omon nem iOS 14 fut?

Ha az iPhone-on nem az iOS 14 valamely verziója fut, akkor az Apple Watch nem frissíthető watchOS 7-re, mert annak a működéséhez az iOS 14 a feltétel, ahogyan azt már a watchOS 7 megjelenéséről szóló cikkünkben is leírtuk korábban.

Mi a teendő, ha ez a probléma tapasztalható az Apple Watch-on?

Annak megállapításához, hogy a mi Apple Watch-unkat is érinti-e a probléma, helyezzük az órát a töltőjére, majd várjunk legalább 30 percet.

Ha az Apple Watch még mindig nem töltődik, forduljunk az Apple-támogatáshoz, és egyeztessünk velük díjmentesen kérhető postai beküldéses javítást. A szervizelés előtt meg fogják vizsgálni, hogy az óra jogosult-e az ingyenes javításra.

A másik lehetőségünk felvenni a kapcsolatot egy hazai hivatalos szervizpartnerrel – viszont itt érdemes tudni, hogy a hazai szervizpartnereknek is külföldre kell kiküldeniük az adott órát, így ennek átfutási ideje több nap, és időpontfoglalás is szükséges lehet. Bővebb információkért vegyük fel a kapcsolatot a kiszemelt szervizpartnerrel.

Lehetséges hibák

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Linkgyűjtemény

A watchOS 7-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 7 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!