fbpx Skip to content

Az Apple pár perce kiadta az iPadOS 14.4-et, ami pár újdonságot és természetesen több hiba javítását is tartalmazza.

Az újdonságok közül az Apple elsősorban itt is azokat emelte ki, amit az iOS 14.4 esetén: tehát hogy a Kamera már kisebb méretű QR-kódokat is képes felismerni, és hogy már lehetőség van a Bluetooth-eszköztípus besorolására a Beállításokban a fejhallgatók hangértesítésekhez történő helyes azonosításához, illetve fontos megemlíteni a gépelés akadozásának, és az Üzenetekben esetleg nem megfelelő nyelven megjelenő billentyűzetnek a javítását is.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iPadOS 14.4 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iPadOS 14.4 a következő javításokat tartalmazza az iPadjéhez:

  • A Kamera képes felismerni a kisebb QR-kódokat
  • Lehetőség a Bluetooth-eszköztípus besorolására a Beállításokban a fejhallgatók hangértesítésekhez történő helyes azonosításához

Ez a kiadás a következő problémákat is kijavítja:

  • Előfordulhat, hogy késés tapasztalható gépelés közben, és a szójavaslatok nem jelennek meg a billentyűzetben
  • Előfordulhat, hogy a billentyűzet nem a megfelelő nyelven jelenik meg az Üzenetekben

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

A hivatalos iPadOS 14.4 buildje 18D52, ami ugyanaz, mint a Release Candidate, akinek tehát már az RC van a készülékén, annak már nincs mire frissítenie.

Ha valaki szeretné lementeni a 14.4 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iPadOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iPadOS-verziót írja még alá az Apple?

Vagy töltse le innen:

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iPadOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iPadOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iPadOS 14-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iPadOS 14 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok