fbpx Skip to content

Ha most tervezel Apple Watch tulajdonossá válni vagy már az vagy, de még nem teljesen ismerted ki az órádat, akkor ez a cikkünk neked szól. Évről-évre egyre több ember dönt az Apple Watch okosóra mellett. Az óra már a 6. szériánál tart, és 2021-ben az Apple Watch SE-vel is bővült a kínálat.

A MacRumors-nak köszönhetően most 20 hasznos tippet mutatunk be az Apple Watch használatához. Rengeteg olyan funkció van a Watch-ban, amit még talán a régebbi Apple Watch tulajdonosok sem biztos, hogy ismernek.

 • Alkalmazások átrendezése – Ha lenyomva tartasz egy adott alkalmazást, akkor tetszőleges helyre mozgathatod, ezáltal saját alkalmazásrácsot tudsz kialakítani magadnak. Az appokat az iPhone Watch alkalmazásban is átrendezheted a Saját óra -> Alkalmazáselrendezés menüpont megnyitásával.
 • Listanézet használata – A rácsnézet csak egy összevisszaság? Nyisd meg a Watch-on a Beállításokat, majd az Alkalmazásnézet menüpontban válaszd ki a Listanézetet. Így az összes alkalmazás egy átlátható listában jelenik meg, amikor megnyomod az Apple Watch digitális koronáját.
 • Alkalmazások törlése – Ha az órád Listanézetben van, csúsztasd az ujjad jobbról balra az alkalmazás törléséhez. Ez a watchOS beépített alkalmazásai közül nem mindegyik esetén érhető el. Alkalmazást törölhetsz még úgy is, hogy rácsnézetben hosszan lenyomva tartod a törölni kívánt appot.
 • Gyors hozzáférés a kedvenc alkalmazásokhoz – Az óra oldalsó gombja alapértelmezés szerint a legutóbb használt alkalmazásokat nyitja meg. Kedvenc alkalmazásaid megjelenítéséhez az ‌iPhone-on a‌ Watch appban a Dock menüpontot választva beállíthatod, hogy a kedvenc alkalmazásaidat jelenítse meg.
 • A Tapback funkció használata az Üzenetekben – Amikor üzenetet kapsz, a Tapback egy gyors és hasznos módja a válaszadásnak. Csak nyomd meg a bejövő üzeneteket, és válaszd ki a tetszőleges válaszreakciót.
 • Használd a saját válaszaidat – Az alapméretezett vagy saját magad által megadott válaszok az Apple Watch-ra érkező üzenetek megválaszolásához is hasznosak. Az ‌iPhone‌-on a Watch alkalmazás Üzenetek menüpontjában keresd az Alapértelmezett válaszok elemet. Érintsd meg az egyik sort a felsorolt listából az üzenet módosításához, írd be a tetszőleges mondatot, majd amikor üzenetet kapsz, görgess lejjebb a válaszlehetőségek eléréséhez.
 • Telefonhívás elnémítása – A bejövő hívást elnémíthatod, ha az Apple Watch kijelzője fölé emeled a kezed. Ezzel a mozdulattal tudod némítani a csengést, de a hívást nem utasítod el.
 • Értesítések törlése – Húzd lefelé az Apple Watch kijelzőjének felső részét az értesítések megnyitásához, majd görgess a lista tetejére, és megjelenik az Összes törlése lehetőség, amellyel egyszerre törölheted az összes értesítésed.
 • Visszalépés az alkalmazás tetejére – Egy app használata közben, miután lefelé görgetettél, csak érintsd meg az időt a jobb felső sarokban és máris visszakerülsz az alkalmazás által megjelenített tartalom tetejére.
 • Lásd az akkumulátor töltöttségi szintjét Ébresztőóra módban – Amikor az Apple Watch Ébresztőóra módban töltődik, csak érintsd meg az akkumulátor ikont a töltöttségi százalék megtekintéséhez. Előtte győződj meg róla, hogy az Ébresztőóra mód be van kapcsolva. Nyisd meg a Watch alkalmazást az ‌iPhone-on, koppints az Általános menüpontra, majd kapcsold be az Ébresztőóra módot.
 • Válts gyorsan az alkalmazások között – Szeretnél visszatérni a legutóbb használt alkalmazáshoz? Csak nyomd meg kétszer a digitális koronát.
 • Vezérlőközpont – Az Apple Watch-on található Vezérlőközpontban sok gyorsan elérhető elemet találsz. Húzd alulról felfelé az ujjad Apple Watch kijelzőjén, hogy megnyisd a Vezérlőközpontot. Ha épp egy alkalmazást használsz, csak tartsd alul lenyomva egy-két másodpercig, majd csúsztasd felfelé.
 • Elveszett iPhone keresése – Nyisd meg a Vezérlőközpontot, majd koppints a kis telefon ikonra a csatlakoztatott ‌iPhone‌ kereséséhez. Ez egy hasznos funkció akkor, ha épp nem tudod, hogy a lakáson belül hol hagytad az iPhone-od. Amikor folyamatban van a telefon keresése, tartsd lenyomva a telefon ikont és az iPhone vakuja is villogni fog.
 • Az edzés visszaszámlálásának kihagyása – Egy edzés elindításakor három másodperces visszaszámlálás van. Kihagyásához csak érintsd meg a visszaszámláló képernyőt.
 • Edzés szüneteltetése – A digitális korona és az oldalsó gomb együttes megnyomásával gyorsan szüneteltetheted az edzést. Az edzés folytatásához nyomd meg újra őket. (Ha engedélyezve van a képernyőfotók készítése, akkor az ilyenkor egy képernyőfotót is készít.)
 • Edzésszegmensek megjelölése – Egyes edzéseknél hasznos a szegmensek megjelölése. Ehhez duplán koppints az Apple Watch kijelzőjére edzés közben.
 • Használd Mickey-t óraként – Ha a Mickey vagy Minnie számlapokat használod, a karaktereket megérintve felolvassák, hogy mennyi az idő. A funkció működéséhez szükséges az Apple Watch hangjának bekapcsolása.
 • Kérd meg Sirit, hogy olvassa fel az időt – Bármelyik Apple Watch számlapon tartsd hosszan két ujjal a kijelzőt, és Siri felolvassa az időt. A funkció működéséhez szükséges az Apple Watch hangjának bekapcsolása.
 • Készíts Memojit Apple Watch-on – Az Apple Watch Memoji alkalmazásával közvetlenül az órán, egyszerűen el tudod készíteni a saját Memoji karakteredet. A Memoji beállítható számlapként is.
 • AirPods vezérlése – Irányíthatod az AirPods-okat is, léptetheted a dalokat vagy állíthatsz a hangerőn. Ha AirPods Max-et vagy AirPods Pro-t használsz, akkor ‌az Aktív zajcsökkentés és Átlátszóság módot is beállíthatod.

Vannak más, bevált Apple Watch tippjeid, amelyeket itt nem soroltunk fel? Írd meg hozzászólásban!

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!