fbpx Skip to content

Az iPhone 12 széria bemutatásának játékos fénypontja a League of Legends: Wild Rift volt, amit a keynote-on kellőképpen promóztak, de utána viszonylag nagy volt a csönd. Én feliratkoztam, hátha kapok béta hozzáférést vagy legalábbis értesítőt arról, hogy mikor jelenik meg a játék, de valahogy mindkettő elmaradt, így csak néhány napja vettem észre, hogy már le is tölthető az App Store-ból. Ennek oka az lehet, hogy még nem világszintén érhető el a játék, csak bizonyos régiókban.

A League of Legends hosszú múltra tekint vissza, hiszen az alapjaként, vagyis inkább ihletőjeként a 2002-es kiadású WarCraft III-hoz írt Defense of the Ancients (DotA) mod szolgált, majd ezen felbuzdulva a Riot Games fejlesztette és 2009 őszen elindította világhódító útjára a LoL-t. 2020 végére pedig már iOS eszközökön is LoL-ozhatunk, igaz, nem a teljes, gépes változattal, hanem egy mobilra írt változattal, a Wild Rifttel.

Bevallom őszintén, én számítógépen sosem LoL-oztam, az első ilyen, MOBA-stílusú játék nálam a Vainglory volt, majd pedig a Blizzard Heroes of the Storm címe. Már kevés játék akad, ami igazán hosszú órákra le tudna kötni, de ez a MOBA-stílus ezek közé tartozik, mert viszonylag rövidek a játszmák, kezdőként is egészen jól lehet bennük érvényesülni, igaz, kell egy jó taktika, tudni kell, milyen képességeket kell fejleszteni, milyen kiegészítőkre érdemes virtuális vagy valós pénzt költeni, és persze hogy melyik hőssel ajánlott csatába vonulni.

A League of Legends: Wild Riftben a gépes változatához hasonlóan öt az öt elleni csatákban kell úgy győzedelmeskedünk ebben a sajátos fantasy világban, hogy a bázisunkkal átlósan az ellentételes oldalon álló bázist leromboljuk. Utunk során az ellenséges csapat játékosain és kisebb harcosain túl a pálya adta szörnyekkel is meg kell küzdenünk, de semmi gond nincs, ha meghalunk, hiszen ekkor újraéledünk a bázisunkon, csak minden egyes halál után egyre többet kell erre várnunk.

Az összecsapások során a hősünk folyamatosan fejlődik és fejleszthetőek képességei is, hogy még eredményesebben “tudjuk irtani az ellent”. A pálya a gépes változathoz képest kisebb, ahogyan a meccsenkénti idő is 15 percre rövidült és az irányítás is az egér-billentyűzet kombóról két oldali érintő gombos változatra módosult, de a visszajelzések alapján a fanatikusok is egészen jól át tudtak állni erre a kiosztásra, nekem meg újoncként abszolút kézre állt minden.

A játék bemutatásakor nem a grafika volt idén először az Apple-nél a fontos, hanem hogy az iPhone 12-esek már 5G-képesek és ilyen hálózattal bárhonnan, akadás mentesen játszhatunk akár egy ilyen kaliberű játékkal 9 másik játékos részvételével is. Azonban ha már a grafika szóba jött, akkor meg kell említenem, hogy a játék alapból egy ajánlott beállítás szerint indul el, ami a készülék teljesítménye mellett az akkumulátor élettartamát is figyelembe veszi, de ha valaki szeretné kihozni a maximumot a vasból az eszköztől függően, mindent felkapcsolhat a maximumra, csak akkor legyen nála töltő.

A Wild Rift ingyenesen tölthető le az App Store-ból, és vannak benne bőven alkalmazáson belül megvásárolható tartalmak, azonban a gépes változathoz hasonlóan nem vagyunk ezekre kényszerítve, mert kellő türelemmel és belefektetett játékidővel minden megszerezhető a játékban ingyen is, a pénz csak ezt gyorsítja meg.

Ez a játék egyértelműen valós játékosokkal, barátokkal vagy épp ellenük izgalmas igazán, azonban aki szeretne, az a gép ellen is játszhat, gyakorolhat, de ehhez is folyamatos internet kapcsolat szükséges.

Rám egy abszolút pozitív élményként hatott ez a játék, biztos időnként elő fogom venni egy-egy meccsre és végre Magyarország és Európa nem a végén kullog a játék bemutatásoknak, hanem az élmezőnyben kaptunk most helyet, hiszen Észak-Amerikában csak márciusban fog indulni a béta fázis, így érdemes addig itthon jól begyakorolni, hogy mire az egész világon elérhető lesz a Wild Rift, már mesterei lehessünk a játéknak.

[appstore id=”1480616990″]

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!