fbpx Skip to content

A League of Legends (röviden LoL) korunk egyik legnépszerűbb online játéka, amivel már 11 éve üthetjük el az időnket, de ezt eddig csak számítógépen tehettük meg. Azonban az Apple az iPhone 12 bemutatója közben, egy rövid demó keretében bemutatta, hogy bizony hamarosan már iOS-en is játszhatunk kedvenc MOBA-stílusú játékunkkal.

Biztosan sokan megörültek a hírnek, hogy ezentúl bárhonnan csatlakozhatnak a haverjaikhoz, amikor épp LoL-ozni támad kedvük, azonban picit ki kell ábrándítsalak titeket. A League of Legends: Wild Rift nem a PC-s változat portolása mobilra, hanem egy különálló változata a játéknak, amit kifejezetten mobil készülékekre írtak, mind teljesítmény, mind irányíthatóság szempontjából.

A League of Legends hosszú múltra tekint vissza, hiszen az alapjaként, vagyis inkább ihletőjeként a 2002-es kiadású WarCraft III-hoz írt Defense of the Ancients (DotA) mod szolgált, majd ezen felbuzdulva a Riot Games fejlesztette és 2009 őszen elindította világhódító útjára a LoL-t. A hosszú évek során nemcsak a mezei játékosok nagy kedvence lett, hanem az esport események kiemelt játéka is. Az Apple minden iPhone bemutatójakor kiemel egy játékot, ami megmutatja az új készülékben rejlő erőt és újdonságokat. Idén ugyebár ez a játék a LoL lett azonban most nem is arra fektették a hangsúlyt, hogy milyen csodás grafikájú játék is képes futni a telefonunkon, hanem az iPhone 12 5G kompatibilitására hegyezték ki a történetet. Állításuk szerint az 5G-nek hála minden eddiginél simább játékmenetre számíthatunk az 5v5-ös meccsek során.

Megjelenési dátum? Na hát az nincs, vagyis semmi pontos nincsen. Elképzelhető, hogy az iPhone 12 boltok polcaira kerülésével egyidőben az App Store-ban is meg fog jelenni a League of Legends: Wild Rift. Ha fogadnom kellene, akkor biztos későbbi időpontot mondanék, de ha minden igaz, akkor erre még 2020-ban számíthatunk. Aki szeretne bekerülni a zárt béta tesztelők közé, az ezen a linken megteheti.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok