Megjelent az iOS 12.5.1 – COVID-19 értesítésekkel kapcsolatos hibajavítás a régebbi készülékekre

Szinte kerek 1 hónappal az iOS 12.5 megjelenése után az Apple kiadta a már az iOS 13-ra sem frissíthető készülékekre a 12.5.1-es frissítést.

Ez az új verzió egy, a COVID-19-fertőzésnek való kitettségről szóló értesítésekkel kapcsolatos hibát javít.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

iOS 12.5.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés kijavít egy problémát, amely miatt a Fertőzéskitettség-értesítés funkció alkalmanként hibásan jelenítette meg a naplózási profil nyelvét.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk az iTunes-t vagy a Findert is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iOS 12.5.1 buildje 16H22.

Ha valaki szeretné lementeni a 12.5.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Vagy töltse le a megfelelőt innen:

iPhone:

iPad:

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 12-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 12 címke alatt.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. gunar says:

    Na ez off lesz, de meg kell kérdezzem, hogy az ilyen cikkeknél változtattatok valamit a képeken, mert végre megjelenik az utóbbi 3 esetében nalam is. (W10-em van és Chrome böngésző)

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!