fbpx Skip to content

Az iPhone 12 mini, a 12, a 12 Pro és a 12 Pro Max esetén ugyanúgy működik a kényszerített újraindítás (reset), a helyreállítás (recovery) és a DFU elérése, mint ahogyan azt már az iPhone 8 és iPhone X óta megszokhattuk.

Ezekre az lehetőségekre akkor van szükség, ha az iPhone valami miatt nem reagál, vagy a számítógép nem látja a készüléket visszaállításkor, vagy ha már a helyreállítási mód sem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Nézzük, mi a “titkos kézfogás” menete!

Már az iPhone 7-ben is más lett a reset, a visszaállítás, és a DFU mód, majd pedig az iPhone 8 és 8 Plus-nál, illetve az iPhone X-nél is új mozdulatsort vezetett be az Apple. A legújabb készülékeknél ugyanúgy a hangerő és a bekapcsoló gombokat kell használnunk.

Az iPhone 12 kényszerített újraindításához, vagyis a reseteléséhez röviden nyomjuk meg hangerőnövelő gombot. Ezután röviden nyomjuk meg hangerőcsökkentő gombot. Végül tartsuk nyomva a bekapcsoló gombot addig, amíg meg nem jelenik az Apple logó.

Az iPhone 12 helyreállítás módjához, vagyis a recovery-hez kapcsoljuk ki a készüléket, és tartsuk lenyomva a hangerőcsökkentő és a bekapcsoló gombokat, miközben bedugjuk a Lightning-kábelt, ami össze van kötve a számítógéppel. Ezután már látni fogjuk a szokásos számítógép és a kábel ikont.

Az iPhone 12 DFU-hoz most is elég bonyolultan, jóformán titkos kézfogással juthatunk el: nyomjuk meg röviden a hangerő növelése gombot, majd a hangerő csökkentését, utána tartsuk lenyomva a bekapcsoló gombot 10 másodpercig, ezután azt továbbra is lenyomva tartva nyomjuk mellé a hangerő csökkentése gombot 5 másodpercig, ezután engedjük el a bekapcsoló gombot, de továbbra is tartsuk lenyomva a hangerő csökkentését még 10 másodpercig. A kijelző sötét marad, de a számítógép látja majd a készüléket.

Vizuális típusok számára most is a 9to5Mac videóját ajánljuk:

Az iPhone 7 esetén a kényszerített újraindítás (reset), a helyreállítás (recovery) és a DFU elérésének módjáról pedig ebben a cikkben olvashattok. Természetesen az iPhone 7-nél régebbi készülékek esetén továbbra is a Home és a bekapcsoló gomb használatával tudjuk ezeket elérni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok