fbpx Skip to content

A héten az Apple kiadta a fejlesztők és a bétatesztelők számára az iOS 14.3 RC verzióját, így most már dokumentációt is kaptunk hozzá, amiből kiderül, hogy egy új EKG algoritmust is hoz a frissítés.

Ha az EKG képes órádon watchOS 7.2, telefonodon pedig iOS 14.3 fut, akkor egy „kettes verziójú” EKG algoritmus figyeli meg a szíved. De miben is tud ez többet, mint az eddig használt?

Nos, az iOS Egészség alkalmazása elmagyarázza: egyszerűen arról van szó, hogy mostantól a pitvarfibrilláció jeleit az átlagnál alacsonyabb és magasabb pulzus mellett hatékonyabban ki tudja mutatni.

Az Apple az EKG funkciók közé sorolja a rendellenes szívritmus figyelést is, amiről igazából beszélhetünk ebben az esetben, hiszen az EKG méréshez a felhasználónak a digitális koronára kell tennie az ujját, amit valószínűtlen, hogy sportolás közben elvégezne.

A fejlesztők az alkalmazásaikban lekérhetik, hogy az óra melyik algoritmust használja

Az újdonság felfedezése utáni napon Tim Cook interjút adott az Outside magazinnál Michael Roberts-nek, hogy az Apple Fitness+ szolgáltatásról és az Apple Watch-ról beszéljenek.

Az iOS 14.3 hozza majd el a várva-várt Fitness+ szolgáltatást Apple kütyüinkre, ezért teljesen érthető, hogy Cook egy ilyen beszélgetéssel hívja fel a közvélemény figyelmét rá.

Cook az Apple Watch jövőjét illetően elmondta, hogy rengeteg hihetetlen dolgon munkálkodnak az óra kapcsán, de természetesen ezek közül nem mindet tudjuk majd megvásárolni.

”Gondolj arra, hogy mennyi érzékelő van a kocsidban”, mondta Cook, majd hozzátette „és az mégsem vitatható, hogy a tested fontosabb, mint az autód.”

Az Apple Watch az EKG-nak, a pulzusfigyelésnek, az elesés érzékelésnek és a véroxigén-mérőnek köszönhetően már most is egész sok mindent tud rólad, de úgy néz ki, hogy ez csak a kezdet.

Ha érdekel a teljes beszélgetés, ide bökve meghallgathatod Apple Podcastokon keresztül.

Szerinted milyen érzékelőkkel bővül még az Apple Watch?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok