fbpx Skip to content

A Dyson okos háztartási termékeit a Szifon.com férfi tagjai előszeretettel használják, viszont nőként számomra érdekesebb szegmens volt a Dyson szépségipari termékei: a Dyson Supersonic hajszárító és a Dyson Corrale hajvasaló. Mindkét termékkel gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb a hajformázás, köszönhetően a bennük rejlő innovatív technológiának.

Évek óta minden nap használok valamilyen hajformázót a hajamra, viszont sajnos ez idővel hajtöredezést, illetve fénytelen, száraz hajat eredményezett, annak ellenére, hogy mindig középkategóriás termékeket használtam. Mivel hosszútávon ez a hajam egészségének elvesztését jelentette, tudtam, hogy váltanom kell, viszont tanulva a hibáimból, egy felső kategóriás márkára tettem a voksom, így jött képbe a Dyson termékcsaládja. Nézzük is, mit tud a Dyson Supersonic hajszárítója, a Corrale hajvasalóról pedig majd a következő cikkben ejtek szót! ?

Dyson Supersonic intelligens hajszárító

Ahogyan említettem is, a sok hajformázástól eléggé megingott a hajam egészsége, hajszárítás után is sokszor szállt, lapos volt és fénytelen. Eleinte hajolajokkal és hajpakolásokkal próbáltam javítani a helyzeten, de mind tudjuk, ez csak átmeneti segítség, melynek nem lesz tartós hatása. Végül tavaly váltottam a Dyson Supersonic hajszárítójára, ami így lassan már egy éve a mindennapi életem része. A Dyson Supersonic nem csak “egy hajszárító”, hanem “A hajszárító”, vagy ahogy a Verge magazin írta: “a hajszárítók Teslája”. A Dyson ígérete szerint a hajunk 75%-kal selymesebb, 132%-kal fényesebb és akár 61%-kal kevésbé lesz kócos, illetve kevésbé fog szállni is. Mindezt úgy, hogy a normál hajszárítókhoz képest akár a fele időt megspórolhatjuk a hajszárítással, köszönhetően a Dyson technológiájának.

Fontos leszögezni, hogy a Dyson Supersonic nem egy okos eszköz, tehát nem vezérelhető alkalmazással, viszont az általa használt hőszabályozási technológia miatt megkapta az intelligens jelzőt.

Miért is olyan különleges a Dyson hajszárítója?

Érdemes megemlíteni, hogy a cégnek ez az első szépségápolási terméke, amely a ventilátorokhoz és porszívókhoz hasonlóan a levegő használatára alapul. A Supersonic 50 hónapnyi fejlesztés és 71 millió dollár befektetés után született meg a kimondottan erre a célra létrehozott hajlaboratóriumban. A cég közel 1,010 mérföldnyi természetes emberi hajfürtön végzett teszteket és 600 prototípust készített, mire elkészült a végleges termék, amelyen 103 mérnök dolgozott nap mint nap.

De mit lehet újítani hajszárítók terén? A hajszárítók dizájnja nem változott jelentősen az 1960-as évek óta, tipikusan “L-alakú” eszközök voltak, olyan nagy motorokkal, amik csak a fejrészben fértek el. A Supersonic viszont eltér a megszokott standardoktól és elsőre talán a futurisztikus alak tűnik fel mindenkinek, mely nem csak a designt szolgálja, hanem a termék működésében is nagyon fontos szerepet játszik. A cső alakzat szupergyors, nagysebességű légáramot képes továbbítani a haj felé, olyan csendesen, hogy Steve, a macskánk sem ijed meg tőle, sőt kifejezetten szeret velem hajat szárítani. A digitális, V9 motort a fogantyúban helyezték el, így a hajszárító tökéletes egyensúlyban van a kézben és kényelmes tartani, nem zsibbad le a karunk. Mi több, a Supersonic kapott egy hőérzékelőt és egy mikroprocesszort is, amik segítenek az optimális levegő hőmérséklet eltalálásában, vagyis sokkal kevésbé roncsolja a hajat hagyományos társainál. ?

Hogyan működik a Dyson Supersonic?

A Dyson egy új típusú, kefe nélküli digitális motort használ, mely sokkal kisebb, könnyebb és csendesebb is, mint a tradicionális hajszárítókban található motorok. A Dyson V9 digitális motor fordulatszáma 110 000 rpm és 13 liter levegőt forgat meg. A Dyson Air Multiplier technológiájának köszönhetően pedig a fejrészbe juttatott levegőt felerősíti, így a jól irányítható, nagysebességű légsugárral gyors szárításra képes, ami akár 3-szor is gyorsabb hajszárítást eredményezhet. Korábban az átlagos hajszárítási időm nagyjából fél óra volt, viszont ez az idő a Dysonnal 5 percre rövidült le, ami azért nagyon sokat jelent a mindennapokban. ??‍♀️

A Supersonic nyelére került a bekapcsoló, illetve a hideg levegőt fújó gomb is, a fej hátsó részén pedig két digitális szabályzót találunk. A bal oldali gombbal 3 sebességi fokozat közül választhatjuk ki a számunkra megfelelőt: magas – a gyors szárításhoz, közepes – a normál szárításhoz, illetve alacsony – a levegő szétoszlatásához. A jobb oldalon található szabályozóval pedig a hőmérsékletet állíthatjuk be 4 fokozat közül: 100°C – gyors szárításhoz és formázáshoz, 80°C – normál szárításhoz, 60°C – hűvösebb szárításhoz és a levegő szétoszlatásához és 28°C – az egyenletes hideg levegő eléréséhez a hajformázás utáni haj beállításhoz. A választásunkat természetesen minden esetben LED-ek jelzik.

A futurisztikus külső előnyeit korábban már kifejtettem, viszont így, hogy a motor a hajszárító nyélben található, a fejrészbe bekerülhetett egy üveggyöngy termisztor, ami másodpercenként több mint 40-szer méri a kiáramló levegő hőmérsékletét. Ezeket az adatokat a mikroprocesszor dolgozza fel, majd ez alapján küld utasításokat a melegítőegységhez. Ezáltal a fűtőelem sosem engedi a levegőt 100 fok fölé melegíteni, ami már roncsolóan hatna a haj szerkezetére, kócossá, fénytelenné téve azt.

Az átlagos hajszárítókról érdemes tudni, hogy a fejrészben található motor egyszerre fújja és szívja be a levegőt, így akár a hajszálakat is benyelheti – szerintem ezt már mindenki megtapasztalta az élete során, nem túl kellemes élmény. ? Jó hír, hogy a Dyson erre is megoldást talált, azzal hogy a motor a hajszárító nyelében helyezkedik el, a levegő beáramlás a nyél aljában található borításon keresztül történik, így esélytelen hogy a hajunk bárhol is fennakadjon. A nyél aljában továbbá találunk egy szűrőt is, melyet érdemes havi egyszer kiporszívózni a megfelelő működés érdekében.

A Dyson a szokásosnál hosszabb, 2,8 méteres kábelt adott a hajszárítójának, így nem feltétlen vagyunk helyhez kötve, a fodrászoknak pedig főleg előnyös. Ahogyan megszokhattuk, a Dysonnál a kiegészítők is innovatívak: az alapcsomagban kapunk négy formázó feltétet – egy hajformázó szűkítőfejet, egy gyengéd fúvófejet, egy lágy fúvófejet és egy diffúzort – melyek mind egyszerűen, mágnesesen csatlakoztathatóak a hajszárító fejéhez és használat során sem lesznek forróak. Továbbá kapunk egy csúszásmentes alátétet is, melyen biztonságosan tudjuk tárolni. A Supersonic-hoz természetesen külön is tudunk kiegészítőket vásárolni, mint például további fejeket vagy éppen tartóállványokat.

És talán ami a legfontosabb: mennyire roncsolja a hajat?

A gyakori hajformázás és szárítás miatt sajnos elég rossz állapotban volt a hajam, viszont lassan 1 éve kizárólag a Dyson Supersonic-ot használom, így azt hiszem, bátran megerősíthetem a Dyson ígéretét. A hajam valóban kevésbé száll, nem kócolódik és sokkal fényesebb is lett, annak ellenére, hogy a hajápolási rutinom ugyanaz maradt, mint régen. Ahogyan több kutatás is kimutatta már, a hőnek kitett haj hamarabb töredezhet és gyakran kezelhetetlenné válik. A Dyson erre külön figyelmet fordított, hiszen a benne található mikroprocesszor folyamatosan méri és szabályozza a kiáramló levegő hőmérsékletét, ezzel is elkerülve, hogy a haj extrém hőnek legyen kitéve. ?

A Dyson Supersonic egyetlen hátulütője talán az ára lehet, viszont mivel a nők egyik vonzereje a hajukban rejlik, hosszútávon véleményem szerint érdemes beszerezni egy minőségi hajszárítót, amely nem roncsolja a hajat, mi több, selymessé teszi azt. ?? Én a fekete-nikkel változatot választottam, a minimalista, fekete dizájn miatt, de hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt, a Dyson Supersonic jelenleg 5 színben kapható a Dyson.hu-nál 149.990 Ft-os áron. Tipp a férfi olvasóinknak: karácsonyra is tökéletes ajándék! ?

[wp-review id=”125660″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok