fbpx Skip to content

Az Apple pár perce kiadta az iOS 14.2.1-t az iPhone 12 modellekre, amely elsősorban három hibát javít.

Ugyan már talán elenyésző az MMS-t használók száma, de a frissítés egy ezzel kapcsolatos problémát is orvosol, valamint kijavít egy hangminőségi problémát a Made for iPhone hallókészülékeknél, és megoldja azt is, amikor a zárolási képernyő nem reagált az iPhone 12 mini esetén.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

iOS 14.2.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 14.2.1 megoldja az iPhone-ja következő problémáit:

  • Előfordulhat, hogy bizonyos MMS-üzeneteket nem kap meg
  • Előfordulhat, hogy a Made for iPhone hallókészülékeknél hangminőségi probléma jelentkezett az iPhone hangjának hallgatásakor
  • Előfordulhat, hogy a Zárolási képernyő nem reagál iPhone 12 minin

Letöltés, telepítés

Ez a frissítés csak az iPhone 12 modellekre jelent meg.

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

A hivatalos iOS 14.2.1 buildje 18B121.

Ha valaki szeretné lementeni a 14.2.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iOS 14-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 14 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Üdv emberek :slight_smile:
    Sokak, főként fiatalok számára, bizonyára nagy okosság ez a félképernyős zenei értesítés a zár képernyőn, emelésre vagy koppintásra. Viszont én az AirPods-nak, többnyire csak az egyik felét használom, mint egyszerű headset.
    Mármost ebben a formában, teljesen felesleges és az őrületbe kerget ez a fél képernyőt eltakaró “nincs lejátszás” értesítés.
    Nem tudok rájönni, hogyan kapcsolható ez ki? Hetek óta nem tudok rájönni :frowning: A sima értesítéseknél erre nincs lehetőség.
    Van valaki, nálam okosabb, egy jó tippel?

  2. Ha letörlöd a Zene alkalmazást mi történik? :slight_smile: Az sem teljesen világos, hogy neked ez miért ugrik fel, ha simán az AirPods-ot csatlakoztatod nem kéne, de ebben azért nem vagyok biztos.

  3. Nekem a vezetékes füles bedugásakor ugrik fel ez. Elég idegesítő… :smiley:

  4. A Zene alkalmazást nem igazán törölném, tekintve, hogy vannak azért zenék is a telefonon. De szerintem nem is segítene, mert ez inkább AirPlay widget, olyan mint a Vezérlőközpontban. Onnan sem lehet kivenni, de ott jó helyen is van.
    Mindenesetre az reményteli, ha nálad nincs, mert akkor valahogy eltüntethető. :+1:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for vkleszken Avatar for MenyusNr1 Avatar for Szifon Avatar for SzifonAdmin