fbpx Skip to content

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de engem az iOS 14 widgetjei nem hoztak lázba. Lehet, hogy túl sok ideje használom már az Apple rendszerét, az iPhone OS 2 óta már annyira megszoktam, hogy nincsenek a főképernyőn widgetek, hogy egyszerűen igényem sincs rájuk, minden feladatukat máshogy el tudom végeztetni a készülékkel.

A sokat használt alkalmazásaimnál meg szoktam azonban nézni, ha a frissítésük végre hozott magával widgetet is, hátha tud olyat mutatni számomra, ami miatt megéri kitenni a főképernyőre. A Spotify egy a sokat használt alkalmazásaim közt, így adta magát, hogy kipróbáljam az új widgetjeit és ne csak a hírről számoljak be egy még üres képet adó widgetről, ahogyan sok külföldi és magyar oldal is megtette.

Három különböző méretű widget létezik az iOS 14-ben, de a Spotify ezekből csak a két elsőt használja, vagyis a legnagyobb változatot nem. A widget egy nagyon egyszerű cél szolgál csupán: a legutoljára hallgatott előadó/album/lejátszási lista borítóképét mutatja, hogy gyorsan újra hallgathassuk a kedvenceinket. A kis widget tényleg csak a legutolsó lejátszott tételt mutatja, míg a nagyobb már az utolsó öt ilyen tételt, amelyek bármelyikére koppintva oda is ugrik az alkalmazás, nem csak maga az app nyílik meg, vagyis egy tényleg jól működő widgettel van dolgunk.

A Spotify widgetjei közül csak a kisebb tehető Smart Stack-be, legalábbis jelenleg, de én nem jöttem rá még, hogy a másikat miért nem nem lehet betenni.

Ahhoz, hogy a widget megjelenjen a kiválaszthatók között, az app frissítése után azt indítsuk is el.

Hogy meggyőzött-e a Spotify, hogy használjak widgeteket? Határozottan nem, de örülök, hogy ilyenre is képes az iOS, és sokaknak hasznosak ezek a funkciók. Nagyon várom, hogy legyen végre egy, ami számomra is igazán hasznos lesz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Nyilván én lennék a cikk végén említett embertípus, aki meg használná de nincs lehetőségem. :smiley: Ma reggeé frissült pont a Spotify is a telefonomon (verzió: 8.5.80), de nincs semmilyen widget hozzá… :confused:

  2. Avatar for Czo Czo says:

    Elinditottad azota? :slight_smile: azutan is ellenorizted, hogy megjelent-e?

  3. Jaj ez annyira kreten megoldas, hogy csak akkor jelenik meg a widget ha legalabb 1x el lett inditva az app.

  4. Amugy siman stack-be teheto a nagy is.

  5. ezen jot rohogtem :joy:

  6. Szabad megkérdezni hogy mi lenne az a hattérkép ami mögötte van ? :slight_smile:

  7. köszi szépen , nagyon szépek :slight_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for zolka87 Avatar for Szifon Avatar for Hori42 Avatar for SzifonAdmin