iOS 14-es widgetekkel frissült a Spotify

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de engem az iOS 14 widgetjei nem hoztak lázba. Lehet, hogy túl sok ideje használom már az Apple rendszerét, az iPhone OS 2 óta már annyira megszoktam, hogy nincsenek a főképernyőn widgetek, hogy egyszerűen igényem sincs rájuk, minden feladatukat máshogy el tudom végeztetni a készülékkel.

A sokat használt alkalmazásaimnál meg szoktam azonban nézni, ha a frissítésük végre hozott magával widgetet is, hátha tud olyat mutatni számomra, ami miatt megéri kitenni a főképernyőre. A Spotify egy a sokat használt alkalmazásaim közt, így adta magát, hogy kipróbáljam az új widgetjeit és ne csak a hírről számoljak be egy még üres képet adó widgetről, ahogyan sok külföldi és magyar oldal is megtette.

Három különböző méretű widget létezik az iOS 14-ben, de a Spotify ezekből csak a két elsőt használja, vagyis a legnagyobb változatot nem. A widget egy nagyon egyszerű cél szolgál csupán: a legutoljára hallgatott előadó/album/lejátszási lista borítóképét mutatja, hogy gyorsan újra hallgathassuk a kedvenceinket. A kis widget tényleg csak a legutolsó lejátszott tételt mutatja, míg a nagyobb már az utolsó öt ilyen tételt, amelyek bármelyikére koppintva oda is ugrik az alkalmazás, nem csak maga az app nyílik meg, vagyis egy tényleg jól működő widgettel van dolgunk.

A Spotify widgetjei közül csak a kisebb tehető Smart Stack-be, legalábbis jelenleg, de én nem jöttem rá még, hogy a másikat miért nem nem lehet betenni.

Ahhoz, hogy a widget megjelenjen a kiválaszthatók között, az app frissítése után azt indítsuk is el.

Hogy meggyőzött-e a Spotify, hogy használjak widgeteket? Határozottan nem, de örülök, hogy ilyenre is képes az iOS, és sokaknak hasznosak ezek a funkciók. Nagyon várom, hogy legyen végre egy, ami számomra is igazán hasznos lesz.

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Nyilván én lennék a cikk végén említett embertípus, aki meg használná de nincs lehetőségem. :smiley: Ma reggeé frissült pont a Spotify is a telefonomon (verzió: 8.5.80), de nincs semmilyen widget hozzá… :confused:

 2. Czo says:

  Elinditottad azota? :slight_smile: azutan is ellenorizted, hogy megjelent-e?

 3. Jaj ez annyira kreten megoldas, hogy csak akkor jelenik meg a widget ha legalabb 1x el lett inditva az app.

 4. Amugy siman stack-be teheto a nagy is.

 5. ezen jot rohogtem :joy:

 6. zolka87 says:

  Szabad megkérdezni hogy mi lenne az a hattérkép ami mögötte van ? :slight_smile:

 7. zolka87 says:

  köszi szépen , nagyon szépek :slight_smile:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!