fbpx Skip to content

A mai eseményen az Apple bemutatta az iPhone 12 és iPhone 12 mini készülékeket, amelyek a teljesség igénye nélkül 5G támogatással, frissített kamerákkal, leegyenesített oldalakkal, és Ceramic Shield előlappal érkeznek.

De nézzük meg részletesen, mit is ír róluk az Apple a termékoldalon, mennyibe kerülnek és mikor jelennek meg!

5G-vel hasít. Az A14 Bionic, a leggyorsabb okos­telefonchip hajtja. Teljes előlapos OLED-kijel­zője van. A Ceramic Shield négyszer jobban állja az esést. Minden kameráján ott az Éjszakai mód. Ez az iPhone 12 – két ütős méretben.

Ceramic Shield. Anyagában erősebb.

A legerősebb üvegborítás okos­telefonon eddig is az iPhone‑é volt. Az iPhone 12-vel csak úgy szárnyalhattuk túl a korábbi modellek strapabírását, ha behozunk egy vadonatúj anyagot.

Nanoméretű kerámiakristályok

Itt lép láthatatlanul a képbe a Ceramic Shield. Az üveg belső szerkezetébe nanoméretű kerámiakristályokat építettünk be, melyek keményebbek a legtöbb fémnél. Egyszerűen hangzik, ugye? Valójában elképesztően bonyolult – a kerámia ugyanis nem átlátszó. A kristályok típusát és a kristályosság mértékét beállítva sikerült egy olyan különleges összetételt kialakítanunk, ami teljesen kiaknázza a kerámia ellenálló képességét, miközben átlátszó marad. Ez a technológiai áttörés tette lehetővé, hogy a Ceramic Shieldet a kijelzőinkben is felhasználjuk. Most elsőként jelenik meg okos­telefonon, és erősebb bármelyik okostelefon-üvegnél.

Dupla ioncserés eljárás

Nagyon fontos, hogy az üveg ne csak erős legyen, hanem karcálló is. Ezért ugyanazzal a dupla ioncserés eljárással tettük ellenállóvá a mindennapos használatból fakadó karcolásokkal és kopással szemben, amit már a hátlap üvegénél is sikeresen alkalmaztunk.

Négyszer erősebb védelem, ha leejted

A Ceramic Shielden kívül van még valami, aminek köszönhetően az előlap igazán bírja a strapát: a kijel­ző egy síkban van a telefon szélével. Így még nagyobb védelmet ad. A korábbiakhoz képest négyszer olyan jól bírja, ha leejted – egy év alatt e téren iPhone még nem tett ekkora előrelépést.

Van az 5G. És van az 5G iPhone‑on.

Az 5G a mobilinternet új dimenziója az iPhone-on. Eddig sosem látott sebességre képes, és a leterhelt hálózatokon is jobban működik. Mostantól útközben sem gond a nagy fájlok letöltése és kiváló minőségű HDR-filmek streamelése. Az. Idegesítő. Akadozás. Nélkül. Minden okostelefon közül az iPhone tudja kezelni a legtöbb 5G-sávot, így több helyen használhatod ki vele az 5G előnyeit. Ez a hihetetlen sebesség az appok jövőjében is páratlan lehetőségeket nyit.

Az 5G-hez tervezett iPhone

Egyedi, rendkívül érzékeny és hihetetlenül hatékony antennákat és rádiófrekvenciás alkatrészeket terveztünk. Ezután minden okostelefonnál több 5G-sáv támogatását építettük be az iPhone 12-be, hogy még több helyen használhasd az 5G hálózatokat.

Optimalizált szoftver

Az alkal­mazásoktól a rendszerszintű szolgáltatásokig az egész szoftveres környezetet megvizsgáltuk, és úgy optimalizáltuk, hogy ki tudja használni az 5G minden előnyét. Számos app anélkül is ki tudja aknázni az 5G sebességét, hogy több energiára lenne szüksége.

Az intelligens adatforgalmi mód hatékonyan gazdálkodik az akkuval

Az iPhone okosabban vált 5G-re, ami gyorsabb rajta. Ha egy művelet – például a háttérben futó szoftverfrissítés – nem igényel 5G-sebességet, a telefonod auto­ma­ti­ku­san LTE‑re vált, hogy kevésbé merítse az akkumulátort. De amint olyasmibe fogsz, amihez kell a gyors kapcsolat – például letöltesz egy egész évadot a kedvenc sorozatodból –, az iPhone 12 5G-re kapcsol. Természetesen azt is beállíthatod, hogy a telefonod mindig az 5G-t használja, amikor csak lehet.

És mindez még csak a kezdet

A szolgáltatókkal közösen végzett nagy léptékű mérnöki és tesztelési munkával optimalizáltuk az 5G hálózatok működését. Az eddigi eredmények: lenyűgöző sebességek a gyakorlatban, jobb minőségű hívások, hosszabb aksiüzemidő és lefedettség az egész világon. Ez az 5G iPhone‑stílusban.

A14 Bionic – ez az iPhone 12 Pro chipje is

Az A14 Bionic a leggyorsabb okos­telefonchip. A lehetőségek határait feszegeti. A Neural Engine például több billió műveletet végez el másodpercenként. Dolby Visionben is videózhatsz vele – erre még a profi filmes kamerák sem képesek. Emellett szuperhatékony, hogy az aksid tovább bírja. Sőt már olyasmik futtatására is felkészült, amik még a kanyarban sincsenek.

Super Retina XDR‑kijel­ző – Gyönyörű. OLED.

Az iPhone 12 több komoly újdonságot villant – ilyen például a 4K‑s Dolby Vision-videorögzítés vagy a szuperrészletes HDR-fotók –, amiket csak fejlett kijel­zőn tudsz igazán kiélvezni. Ezért a legjobbunkat adtuk bele: a Super Retina XDR‑t.

1200 nites HDR‑fényerő, 2 000 000:1 kontrasztarány

Míg az LCD‑kijel­zők háttérvilágítást használnak, ami egyszerre világítja meg az összes képpontot, az OLED-kijel­ző képpontjai saját maguk bocsátanak ki fényt. A tökéletes feketéhez teljesen ki lehet kapcsolni őket, a színes HDR‑tartalmak megjelenítéséhez pedig akár 1200 nites fényerőre is képesek. Így 2 000 000:1-hez is lehet a kijel­ző kontrasztaránya. A különbségtől tátva marad a szemed.

Élénkebb színek, mélyebb fekete

A szövegek és az e-mailek feltűnően élesebbek. Az összes fotód és videód – még a régi kedvenceid is – minden eddiginél élethűbben mutatnak. A filmek gigantikus robbanásai és intergalaktikus űrcsatái pedig mindig ott lesznek szuperrészletesek, élénkek vagy mélysötétek, ahol kell.

Duplakamera-rendszer – Besötétedett. Ragyogó!

Az Éjszakai mód már a széles és az ultraszéles látószögű kamerán is munkába állt – így minden eddiginél lenyűgözőbb képeket lőhetsz vele félhomályban. Az új széles látószögű kamera 27 százalékkal több fényt enged be. Az eredmény: a lehető legrészletgazdagabb és legszínesebb fotók, akár nappal, akár holdfényben kattintgatsz.

Este is képben van.

Az Éjszakai mód érzékeli, ha gyengék a fény­viszonyok, majd auto­ma­ti­ku­san bekapcsol. A képeid így minden körülmények között tiszták és élénkek lesznek. Neked nincs más dolgod, mint fotózni.

Mostantól hihetetlenül éles képeken mutathatod meg az eddig csak nehezen elkapható pillanatokat – például egy filmbe illő, holdfényes jelenetet.

A Deep Fusion több eltérő expozíciójú felvételt elemez, hogy a közepes vagy gyenge fénynél készült fotók legapróbb részletét is a lehető legjobban kiemelje. Nézd, milyen szépen kirajzolódik ezen a képen a fafelület, a textil és a kristályok textúrája. Az ultraszéles látószögű kamerával pedig izgalmas szögből láthatod a jelenetet.

Tiéd a pálya, övé a munka.

A Smart HDR 3 kiegyensúlyozza a felvétel elemeit. Ezen a fotón például úgy hozza ki a fotóalany és a fák részleteit, hogy közben az ég kékje még déli napfényben is ugyanolyan élénk marad.

Az arcokon kívül már a jeleneteket is képes gépi tanulás segítségével felismerni, majd szükség szerint módosítja az élességet, a színeket és a fehéregyensúlyt.

Még erős fényben is fantasztikus teljesítményt nyújt, ahogy visszaadja a textúrákat, a bőr tónusát, a színek telítettségét és a többi részletet.

Így lesz minden képed szenzációsan élethű.

Portré mód. A legjobb arcoknak.

Portré módban még művészibben elhomályosíthatod a hátteret, hogy minden figyelem a kép alanyára irányuljon. Elég jól néz ki, nem?

Hatféle kreatív megvilágítási effekt – például a Monó high-key fény, a Természetes fény és a Stúdiófény segítségével a fotóid több mint nagyszerűek lesznek.

Videók – Félhomály. Kamera.

Mivel lehet még tovább fokozni az eddigi legjobb minőségű okos­telefonos videókat? Például azzal, hogy javítjuk a gyenge fénynél készült felvételek minőségét – nekünk ez nem kevesebb mint 27%‑kal sikerült. Így nincs többé napszak, amit ne jeleníthetnél meg a legapróbb részletekig gyönyörű videókon. Az Éjszakai módban készült time-lapse-felvételekről nem is beszélve. Csak rögzítsd egy állványra az iPhone-odat, és kezdődhet a fényfestés.

Már 4K‑s HDR‑videókat is készíthetsz Dolby Vision techno­lógiával. Szerkesztheted őket a Fotókban vagy az iMovie-ban. A kész filmet pedig átlőheted a tévédre AirPlayjel, hogy elmerülhess a gazdag színekben és részletekben. Hamisítatlan mozis élmény a felvételtől a filmnézésig – csak az iPhone‑on. Ez nagyon jól jöhet akkor is, ha a kutyád épp valami cukiságot csinál.

Moziminőség. A zsebedben.

Dolby Vision technológiát eddig csak a hollywoodi filmek és tévéműsorok hasz­náltak. Mostantól viszont már te is rögzíthetsz, szerkeszthetsz és nézhetsz Dolby Vision-videókat, közvetlenül az iPhone‑odon. Egyetlen másik okostelefon sem tudja ezt. (Sőt, még a profi filmes kamerák sem.)

60-szor több szín 10 bites videorögzítéssel

Két lépésben értük el, hogy a Dolby Vision működhessen az iPhone‑on. Először 8-ról 10 bites HDR-videókra váltottunk – így az iPhone már nem kevesebb mint 700 millió színt képes kezelni. Erre rétegeztük a Dolby Vision formátumban való rögzítés képességét, ami minden egyes képkockát még élethűbbé varázsol.

Valós idejű Dolby Vision-rögzítés

A hivatásos filmesek per pillanat a leforgatott filmekre utólag alkalmazzák a Dolby Vision technológiát a filmstúdiók profi számítógépein. Mi azt szerettük volna, hogy ez a masszív munkafolyamat elférjen a zsebedben is. Ezért a Dolbyval közösen kidolgoztunk egy olyan forradalmian új módszert, mellyel azonnal Dolby Vision formátumban rögzíthetsz minden képkockát.

Dolby Vision-szerkesztés okos­telefonon

Dolby Vision-videóidat a felvétel készítése után simán tudod szerkeszteni közvetlenül az iPhone-odon a Fotók, az iMovie vagy a Clips appban. Pár pillanat, és kész a mesterműved.

Dolby Vision a felvételtől a lejátszásig

Az iPhone 12 szédületesen gyors chipje 4K-s Dolby Vision-videók rögzítését teszi lehetővé akár 30 képkocka/s sebességgel. A felvételeket ezután a már ismert módokon, könnyedén szerkesztheted a mobilodon. A kész filmeket pedig egy koppintással átlőheted a tévédre AirPlayjel. Ezt az elképesztő élményt egyetlen másik telefon sem tudja nyújtani.

Szelfik Éjszakai módban – Sötétben is szeret a kamera.

Eljött az éjszakai szelfik ideje. Már az előlapi kamerával is használható az Éjszakai mód és egy csomó másik szuper funkció, például a Deep Fusion, a Smart HDR 3 és a Dolby Vision-felvétel. Jöhet a mosoly!

MagSafe kiegészítők – Egymásra kattannak.

Pattintsd össze, és kész. Pattints rá tokot, tárcát vagy akár mindkettőt. (Ne aggódj: a tárca le van árnyékolva, így nem tesz kárt a bankkártyád mágnescsíkjában.)

Turbótöltés vezeték nélkül.

A mágnesek mindig tökéletesen a helyükre pattannak, hogy még gyorsabb lehessen a vezeték nélküli töltés.

Hazai iPhone 12 és iPhone 12 mini árak, megjelenés

Az iPhone 12 esetén ezekkel az árakkal kell számolni:

  • 64GB: 349 990Ft
  • 128GB: 371 990Ft
  • 256GB: 415 990Ft

Az iPhone 12 mini esetén pedig ezekkel:

  • 64GB: 299 990Ft
  • 128GB: 321 990Ft
  • 256GB: 365 990Ft

Az iPhone 12 október 16-tól előrendelhető, és október 23-án érkezik a vásárlókhoz. Az iPhone 12 mini november 6-tól előrendelhető, és november 13-án érkezik meg a vásárlókhoz.

Érdemes lehet 2021 januárjáig várni a vásárlással a jótállás szabályainak változása miatt

 

Mivel 2021 januárjával változnak itthon a jótállás szabályai, ezért érdemes elgondolkozni azon, hogy várjunk a vásárlással, mert ha jövőre vesszük meg, akkor az már 3 év kötelező jótállást jelent majd a készülékünkre, hiszen 250 000 Ft felett fizettünk érte. Erről bővebben itt írtunk: Apple: garancia, jótállás, AppleCare és AppleCare+ 2021-ben.

Az iPhone 12 és iPhone 12 mini készülékekhez már megvásárolhatóak a különböző tokok a smartdiszkont.hu webáruházból, érdemes körbenézni náluk.

Összegezve

Az 5G megjelenése mindenképpen egy pozitív lépés, viszont hazánkban egyelőre még eléggé gyerekcipőben jár a történet. Az új kamera, a Dolby Vision és HDR videók rögzítése viszont már mindenki számára jobban megfogható újdonság. Ha emellé még hozzá vesszük az ezeknél a modelleknél is elérhető, egyenes oldalakat, a mágnesesen felcsattanó tokot, tárcát és vezeték nélküli töltőt, valamint az Apple állítása szerint négyszer ellenállóbb Ceramic Shield előlapot, még egy nem Pro kategóriás iPhone 12 is érdekes opció lehet.

Akik pedig ragaszkodnak a kisebb mérethez, azoknak az iPhone 12 mini lehet egy jó választás, mert bár nagyobb, mint egy első generációs iPhone SE, mégis ez áll most a legközelebb hozzá, és még kisebb is, mint a második generációs iPhone SE. A Touch ID-nak pedig egy újabb szöget ütött ezzel az Apple a koporsójába.

Az árakat itt is kár elemezni, az árfolyamok különbsége és a 27% ÁFÁ-nk miatt itthon sajnos most is sokkal drágább a készülék, mint az USA-ban.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Szerintem a tárhelyeket rosszul tüntettétek fel. 64-128-256Gb-os opciók vannak azon az áron.

  2. Avatar for hbalu hbalu says:

    Végignéztem a keynote-ot, elolvastam a leírásokat… Jól értem, hogy idén a Pro ténylegesen csak a kamera terén tud többet akár a mininél? Plusz az acél keret, ami elvileg erősebb, gyakorlatban pedig szerintem a fényes felületen megint jobban megmaradnak a karcok, mint az alu kereten. Más különbsg tehát nincs? Lehet mégsem a pro, hanem a mini lesz nálam így a befutó…

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    kijelzőméret, kamera a főbb különbségek. az acél keret elvben polírozható (bár kérdés, hogy mi a helyzet a színezett felület esetén), míg a matt alumínium nem.

  4. Sziasztok. Nem rosszak az új vasak. Én sajna touch id párti vagyok, szal marad a règi. Örülök az 5G-nek, hogy hipp-hopp le tudom majd tölteni a kedvenc sorozatom, csak kár, hogy a biztonsági mentéshez még mindig wifi kell😃

  5. És megszűnt az IPS… dejó…:roll_eyes: marad a 8 jó darabig.

  6. Nagyon zsír lett. Mondjuk 120hz jöhetett volna még. De ezzel se lesz baj szerintem. Mondjuk az árak itthon nem a legjobbak. De 2-3 évig nem kell váltani.

  7. A brit online Apple Store szerint a 12 és a 12 Mini 64GB, 128GB és 256GB változatokban lesz kapható. Valószínűleg véletlenül a Pro és Pro Max tárhely-opciói kerültek a cikkbe, ahogy már fentebb is jelezte valaki a hibát.

  8. Avatar for gunar gunar says:

    Ja meg pár helyen a Pro is benne maradt az elnevezésben, de elnézzük az idő rövidsége miatt és felírjuk a túlóra számlájára a hibákat, a copy-paste -l is lehet véteni. :crazy_face:
    A tárhely meg az oldalon itthon is azt láttam hogy 64Gb a belépő modellé, ami szvsz bőven elég annak aki rendszeresen menti amit kell, igaz a 4K videóknál majd kiderül .

  9. Avatar for Szanya Szanya says:

    Az én szolgáltatómnál nincs még 5G. :blush: De a hatótáv miatt nem is vagyok benne biztos, hogy a hajón tudnám használni. Esetleg a leárnyékoltság csökken. Ez egyelőre nem derül még ki. :man_shrugging:

  10. Nincsen gyári bőr tok még a próhoz sem.

  11. Jól van, lassan meg lesz minden mi az amit nem tud és mi az ami nem kapható hozzá.

  12. A 12 Minibe szerelmes vagyok. :smiling_face_with_three_hearts: :smiley: Remélem 2-3 év múlva is megtartják ezt az 5.4"-t amire aktuális lesz nálam, hogy cseréljek.

  13. A developer oldal szerint tegnap kiadták a iOS 14.1 GM-et. Vajon miért nem lehet tölteni?

  14. Avatar for gunar gunar says:

    Ez minden gyártó minden termékéhez leírható, csak egy iphone még vmiért sarkallja is azokat akik ezt keresik benne. De ez van és ez is lesz ameddig az apple a minta és a termékeihez hasonlítanak alapból mindent.

  15. Avatar for gunar gunar says:

    Hát nálam a szerelem azért nem jött de azért kettő lesz belöle a másik a páromé, mert végre egy jó méretű teló, bár nálam akkor lenne igazán bejövős, ha legalább erről eltüntették volna a kamera púpot, lenne annyival vastagabb és akár nagyobb akkus .
    Amugy nem tudom, de csak nekem tűnt föl hogy pont olyan lett mint amilyennek vártuk nem is olyan régen az SE2-t ?


    Talán ha most elkezdenének iphone-os oldalakon terjedni jó képek a jövő iphone-járól, akkor esetleg pár év múlva olyanná válna a következő generáció kinézete. :crazy_face:
  16. Azért nem olyan :blush: Mert a 12 modelleknek síkban van a kijelzője a szélével. :blush:

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Húú tényleg! Gyorsan keresek másik képet . :crazy_face:

  18. Avatar for Abu007 Abu007 says:

    Hali mindenki. Csak 1 kérdés. Elözöleg azt rebesgették, hogy lesz csak 4G-s olcsobb változat. Most akko nem lesz? Csak megint a méregdrága, de már 5G-s(nincs rá szükségem)változat? Tud erröl valaki valamit?

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nincs 5G nélküli változat, mindegyik tudja az 5G-t. nem az 5G miatt kerül annyiba, amennyibe, hanem mert az Apple a dollár árat előbb euróra, majd abból váltja forintra, és sokat esett a forint árfolyama ezekhez képest, plusz itthon 27% az ÁFA.

  20. Amúgy ennek mi az oka?

  21. Avatar for gunar gunar says:

    Amennyire tudom először jön be az EU-ba, majd az ottani nagykerekből lehet nekünk importálni. Közvetlenül az hiszem nincsen import.

  22. Áh értem. Elég nagy kiszúrás…

  23. Avatar for gunar gunar says:

    Hát annyira nem is vészes, inkább az áfa ami dobja, mert pl a T 300e-ért adja majd a minit és az áfa nélkül most 236e, a német nagykerár kb 243e, kinek mennyit tesz rá, gondolom ott is él a db kedvezmény. Így nézve nem olyan vészes.

  24. Ezért lenne jó ha már nálunk is € lenne. De szerintem sose érjük meg… :sweat_smile: :joy:

  25. Avatar for gunar gunar says:

    Azért ott is rákerül még vmennyi, mert ez a fenti ár amit eladnak felénk ha jól tudom, ha ott kerül forgalomba akkor ráteszik az német áfa-t bár az kevesebb mint a mienk tudtommal. azaz ha euro-nk lenne is drágábban árulná itthon mindenki.

  26. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tekintve, hogy majdnem 1:1-ben vált az Apple dollárból euróba, azért az enyhe túlzás, hogy mindez “nem vészes”. az iPhone 12 Pro esetén az amerikai bruttó ár átlag 1073 dollárra jön ki, de van olyan tagállam, ahol nettó ár van, ami meg 999 dollár. ezzel szemben ugyanez a németeknél már 1120 euró, amiből az adó 160 euró. vagyis a nettó ár euróban 960, miközben a 999 dollár középárfolyamon kb. 850 euró lenne. szóval van itt azért szép különbség.

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Én arra írtam ezt, hogy a amcsi ára a mininek ugye 699$ ami most kb 230e és így már nincsen akkora differencia sztem. De persze kinek mi sok v kevés.

  28. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    699 dollár középárfolyamon nagyjából 216.000 forint, ami ugye nettó. itthon a nettó ~234.000, bruttóban viszont 299.990. az amerikai bruttó átlagosan 750 dollárra jön ki, ami nagyjából 232.000. itthon még a nettó ár is több, mint kint az átlagos bruttó.

  29. Avatar for gunar gunar says:

    Jó én az amcsi árakkal nem tudok számolni mivel nem ismerem őket, amikor én számoltam vagy rosszul vagy magasabban volt éppen a dollár, nem tudom, de nekem 230 tájára jött ki ahogy emléxem. Szóval jelenleg erősen változó árfolyamok mellett nem lehet tudni előre, hogy majd mikor végre kijön pl a 12 mini, akkor éppen mennyiért adják kint a nagykerben, mert én annyiért veszem a magamét, ami kb 230e-240e tája lesz, nekem az jó. Az Xs volt 270e a megjelenés után decemberben amikor vettem, az akkor kb 100e spórolás volt a hazai árakhoz képest.

  30. Avatar for gunar gunar says:

    Húú! Ez igen meleg! :crazy_face: Szerencsére itt sem így számolnak. Azért ezután csak egyet rendelek 1xre, nehogy a csaj adja össze a két teló árát :roll_eyes:

  31. Kicsit szétnéztem már, hol mennyibe kerül az iPhone ( ilyeneket csinál az ember, ha nem tud aludni :grin:)
    Szerintem így vált az apple dollár->font->euró, forint, chf, skr, stb.
    Íme, hol mennyi a nettoár iPhone 12 Pro-nál, középárfolyamon euróban:
    Olasz 968
    Osztrák 955
    Német 960
    Spanyol 956
    Francia 951
    Svéd ~963
    Svájc ~972
    Anglia ~917!!!
    és nem utolsó sorban
    Magyarország ~944!!!
    Úgyhogy otthon az egyik legolcsóbb a nettó ára!

  32. Egy barátnőm kiszámolta pontosabban a mennyi az annyit.

    Tehát nálunk a második legdrágább a svédek után.

  33. Egy kis javítás a németeknél 7% az élelmiszerek áfakulcsa minden más 19% ott a bruttó 1120.

  34. Oksi. :smiley: De még ezzel együtt is nálunk a második legdrágább. Bár gondolom a svédeknél meg a fizetés jobb, úgyhogy lehet őket nem hatja meg, hogy ők vannak a lista élén.

  35. Pontosabban december 31.-ig 16% és utána 19% megint, tehát ott nagy valószínűséggel emelkedni fog január 1.-től további 3%-al. 2020.07.01-től 2020.12.31-ig csökkentették az adót.

  36. De viszont ez az adónak köszönhető és nem az Apple miatt. Sőt mint látod nálunk a legolcsóbb Anglia után nettóáron.

  37. Igen… Nyilván ezzel az Apple nem tud mit kezdeni sajnos. Nem várható el tőlük, hogy minden országnál külön mérlegeljenek az adóhoz mérten… :woman_shrugging:

  38. Sőt, ha megnézed akkor ezek szerint az Apple le is nyomta a nettó árat Magyarországon valószínűleg az adó miatt. Valószínű, hogy, ha azon a nettó áron adná mint máshol akkor tényleg nagyon megemelkedne a szürkeimport.
    Amúgy,
    legkisebb ÁFA legmagasabb nettó,
    legmagasabb ÁFA legalacsonyabb nettó.

  39. Szegény szlovákok meg még iPhone 12-t se kaptak hivatalosan :smile:

  40. a magsafe tolto a regebbi modelleket nem tolti?

  41. De tölti.

  42. Avatar for gunar gunar says:

    Na ezért is hozták be onnan minden évben eddig a legtöbbet a szürkén, gondolom én.

  43. 2018-ban NYC-ben vásárolt 64-es iPhone X-re fizettem 1055 dollárt (ebben benne volt az IBM-es kedvezményem ami 5%) volt.

    Tehát:

    • Telefon ára 999$
    • Adóval 1108,89$
    • IBM kedvezményemmel: 1053,44$

    De akkor még megérte mert a 2018-as májusi USD-HUF árfolyam 260 forint körül volt.

    Ha jól emlékszem, akkor anno az itthoni ára volt 350 körül.

  44. @rihekopo79, tölti a MagSafe töltő a régebbi készüléket, most már 100%-ban mondhatom, kipróbáltam.

  45. Avatar for gunar gunar says:

    De ahhoz gondolom nem tapad oda, mert nincsen benne az a plusz cucc.

  46. Pontosan.

  47. Lehetséges, de nem is ajánlom régebbi készülékhez, vannak sokkal jobbak is azokhoz.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for BoRRoNeo Avatar for vkleszken Avatar for White64GB Avatar for hbalu Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for Abu007 Avatar for sullerj Avatar for Szanya Avatar for sandrew Avatar for kristofAcs Avatar for teddy212 Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for gunar Avatar for ef-dani

Népszerű hozzászólások

  1. Szerintem a tárhelyeket rosszul tüntettétek fel. 64-128-256Gb-os opciók vannak azon az áron.

  2. Avatar for hbalu hbalu says:

    Végignéztem a keynote-ot, elolvastam a leírásokat… Jól értem, hogy idén a Pro ténylegesen csak a kamera terén tud többet akár a mininél? Plusz az acél keret, ami elvileg erősebb, gyakorlatban pedig szerintem a fényes felületen megint jobban megmaradnak a karcok, mint az alu kereten. Más különbsg tehát nincs? Lehet mégsem a pro, hanem a mini lesz nálam így a befutó…

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    kijelzőméret, kamera a főbb különbségek. az acél keret elvben polírozható (bár kérdés, hogy mi a helyzet a színezett felület esetén), míg a matt alumínium nem.

  4. Sziasztok. Nem rosszak az új vasak. Én sajna touch id párti vagyok, szal marad a règi. Örülök az 5G-nek, hogy hipp-hopp le tudom majd tölteni a kedvenc sorozatom, csak kár, hogy a biztonsági mentéshez még mindig wifi kell😃

  5. És megszűnt az IPS… dejó…:roll_eyes: marad a 8 jó darabig.

  6. Nagyon zsír lett. Mondjuk 120hz jöhetett volna még. De ezzel se lesz baj szerintem. Mondjuk az árak itthon nem a legjobbak. De 2-3 évig nem kell váltani.

  7. A brit online Apple Store szerint a 12 és a 12 Mini 64GB, 128GB és 256GB változatokban lesz kapható. Valószínűleg véletlenül a Pro és Pro Max tárhely-opciói kerültek a cikkbe, ahogy már fentebb is jelezte valaki a hibát.

  8. Avatar for gunar gunar says:

    Ja meg pár helyen a Pro is benne maradt az elnevezésben, de elnézzük az idő rövidsége miatt és felírjuk a túlóra számlájára a hibákat, a copy-paste -l is lehet véteni. :crazy_face:
    A tárhely meg az oldalon itthon is azt láttam hogy 64Gb a belépő modellé, ami szvsz bőven elég annak aki rendszeresen menti amit kell, igaz a 4K videóknál majd kiderül .

  9. Avatar for Szanya Szanya says:

    Az én szolgáltatómnál nincs még 5G. :blush: De a hatótáv miatt nem is vagyok benne biztos, hogy a hajón tudnám használni. Esetleg a leárnyékoltság csökken. Ez egyelőre nem derül még ki. :man_shrugging:

  10. Nincsen gyári bőr tok még a próhoz sem.

  11. Jól van, lassan meg lesz minden mi az amit nem tud és mi az ami nem kapható hozzá.

  12. A 12 Minibe szerelmes vagyok. :smiling_face_with_three_hearts: :smiley: Remélem 2-3 év múlva is megtartják ezt az 5.4"-t amire aktuális lesz nálam, hogy cseréljek.

  13. A developer oldal szerint tegnap kiadták a iOS 14.1 GM-et. Vajon miért nem lehet tölteni?

  14. Avatar for gunar gunar says:

    Ez minden gyártó minden termékéhez leírható, csak egy iphone még vmiért sarkallja is azokat akik ezt keresik benne. De ez van és ez is lesz ameddig az apple a minta és a termékeihez hasonlítanak alapból mindent.

  15. Avatar for gunar gunar says:

    Hát nálam a szerelem azért nem jött de azért kettő lesz belöle a másik a páromé, mert végre egy jó méretű teló, bár nálam akkor lenne igazán bejövős, ha legalább erről eltüntették volna a kamera púpot, lenne annyival vastagabb és akár nagyobb akkus .
    Amugy nem tudom, de csak nekem tűnt föl hogy pont olyan lett mint amilyennek vártuk nem is olyan régen az SE2-t ?


    Talán ha most elkezdenének iphone-os oldalakon terjedni jó képek a jövő iphone-járól, akkor esetleg pár év múlva olyanná válna a következő generáció kinézete. :crazy_face:
  16. Azért nem olyan :blush: Mert a 12 modelleknek síkban van a kijelzője a szélével. :blush:

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Húú tényleg! Gyorsan keresek másik képet . :crazy_face:

  18. Avatar for Abu007 Abu007 says:

    Hali mindenki. Csak 1 kérdés. Elözöleg azt rebesgették, hogy lesz csak 4G-s olcsobb változat. Most akko nem lesz? Csak megint a méregdrága, de már 5G-s(nincs rá szükségem)változat? Tud erröl valaki valamit?

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nincs 5G nélküli változat, mindegyik tudja az 5G-t. nem az 5G miatt kerül annyiba, amennyibe, hanem mert az Apple a dollár árat előbb euróra, majd abból váltja forintra, és sokat esett a forint árfolyama ezekhez képest, plusz itthon 27% az ÁFA.

  20. Amúgy ennek mi az oka?

  21. Avatar for gunar gunar says:

    Amennyire tudom először jön be az EU-ba, majd az ottani nagykerekből lehet nekünk importálni. Közvetlenül az hiszem nincsen import.

  22. Áh értem. Elég nagy kiszúrás…

  23. Avatar for gunar gunar says:

    Hát annyira nem is vészes, inkább az áfa ami dobja, mert pl a T 300e-ért adja majd a minit és az áfa nélkül most 236e, a német nagykerár kb 243e, kinek mennyit tesz rá, gondolom ott is él a db kedvezmény. Így nézve nem olyan vészes.

  24. Ezért lenne jó ha már nálunk is € lenne. De szerintem sose érjük meg… :sweat_smile: :joy:

  25. Avatar for gunar gunar says:

    Azért ott is rákerül még vmennyi, mert ez a fenti ár amit eladnak felénk ha jól tudom, ha ott kerül forgalomba akkor ráteszik az német áfa-t bár az kevesebb mint a mienk tudtommal. azaz ha euro-nk lenne is drágábban árulná itthon mindenki.

  26. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tekintve, hogy majdnem 1:1-ben vált az Apple dollárból euróba, azért az enyhe túlzás, hogy mindez “nem vészes”. az iPhone 12 Pro esetén az amerikai bruttó ár átlag 1073 dollárra jön ki, de van olyan tagállam, ahol nettó ár van, ami meg 999 dollár. ezzel szemben ugyanez a németeknél már 1120 euró, amiből az adó 160 euró. vagyis a nettó ár euróban 960, miközben a 999 dollár középárfolyamon kb. 850 euró lenne. szóval van itt azért szép különbség.

  27. Avatar for gunar gunar says:

    Én arra írtam ezt, hogy a amcsi ára a mininek ugye 699$ ami most kb 230e és így már nincsen akkora differencia sztem. De persze kinek mi sok v kevés.

  28. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    699 dollár középárfolyamon nagyjából 216.000 forint, ami ugye nettó. itthon a nettó ~234.000, bruttóban viszont 299.990. az amerikai bruttó átlagosan 750 dollárra jön ki, ami nagyjából 232.000. itthon még a nettó ár is több, mint kint az átlagos bruttó.

  29. Avatar for gunar gunar says:

    Jó én az amcsi árakkal nem tudok számolni mivel nem ismerem őket, amikor én számoltam vagy rosszul vagy magasabban volt éppen a dollár, nem tudom, de nekem 230 tájára jött ki ahogy emléxem. Szóval jelenleg erősen változó árfolyamok mellett nem lehet tudni előre, hogy majd mikor végre kijön pl a 12 mini, akkor éppen mennyiért adják kint a nagykerben, mert én annyiért veszem a magamét, ami kb 230e-240e tája lesz, nekem az jó. Az Xs volt 270e a megjelenés után decemberben amikor vettem, az akkor kb 100e spórolás volt a hazai árakhoz képest.

  30. Avatar for gunar gunar says:

    Húú! Ez igen meleg! :crazy_face: Szerencsére itt sem így számolnak. Azért ezután csak egyet rendelek 1xre, nehogy a csaj adja össze a két teló árát :roll_eyes:

  31. Kicsit szétnéztem már, hol mennyibe kerül az iPhone ( ilyeneket csinál az ember, ha nem tud aludni :grin:)
    Szerintem így vált az apple dollár->font->euró, forint, chf, skr, stb.
    Íme, hol mennyi a nettoár iPhone 12 Pro-nál, középárfolyamon euróban:
    Olasz 968
    Osztrák 955
    Német 960
    Spanyol 956
    Francia 951
    Svéd ~963
    Svájc ~972
    Anglia ~917!!!
    és nem utolsó sorban
    Magyarország ~944!!!
    Úgyhogy otthon az egyik legolcsóbb a nettó ára!

  32. Egy barátnőm kiszámolta pontosabban a mennyi az annyit.

    Tehát nálunk a második legdrágább a svédek után.

  33. Egy kis javítás a németeknél 7% az élelmiszerek áfakulcsa minden más 19% ott a bruttó 1120.

  34. Oksi. :smiley: De még ezzel együtt is nálunk a második legdrágább. Bár gondolom a svédeknél meg a fizetés jobb, úgyhogy lehet őket nem hatja meg, hogy ők vannak a lista élén.

  35. Pontosabban december 31.-ig 16% és utána 19% megint, tehát ott nagy valószínűséggel emelkedni fog január 1.-től további 3%-al. 2020.07.01-től 2020.12.31-ig csökkentették az adót.

  36. De viszont ez az adónak köszönhető és nem az Apple miatt. Sőt mint látod nálunk a legolcsóbb Anglia után nettóáron.

  37. Igen… Nyilván ezzel az Apple nem tud mit kezdeni sajnos. Nem várható el tőlük, hogy minden országnál külön mérlegeljenek az adóhoz mérten… :woman_shrugging:

  38. Sőt, ha megnézed akkor ezek szerint az Apple le is nyomta a nettó árat Magyarországon valószínűleg az adó miatt. Valószínű, hogy, ha azon a nettó áron adná mint máshol akkor tényleg nagyon megemelkedne a szürkeimport.
    Amúgy,
    legkisebb ÁFA legmagasabb nettó,
    legmagasabb ÁFA legalacsonyabb nettó.

  39. Szegény szlovákok meg még iPhone 12-t se kaptak hivatalosan :smile:

  40. a magsafe tolto a regebbi modelleket nem tolti?

  41. De tölti.

  42. Avatar for gunar gunar says:

    Na ezért is hozták be onnan minden évben eddig a legtöbbet a szürkén, gondolom én.

  43. 2018-ban NYC-ben vásárolt 64-es iPhone X-re fizettem 1055 dollárt (ebben benne volt az IBM-es kedvezményem ami 5%) volt.

    Tehát:

    • Telefon ára 999$
    • Adóval 1108,89$
    • IBM kedvezményemmel: 1053,44$

    De akkor még megérte mert a 2018-as májusi USD-HUF árfolyam 260 forint körül volt.

    Ha jól emlékszem, akkor anno az itthoni ára volt 350 körül.

  44. @rihekopo79, tölti a MagSafe töltő a régebbi készüléket, most már 100%-ban mondhatom, kipróbáltam.

  45. Avatar for gunar gunar says:

    De ahhoz gondolom nem tapad oda, mert nincsen benne az a plusz cucc.

  46. Pontosan.

  47. Lehetséges, de nem is ajánlom régebbi készülékhez, vannak sokkal jobbak is azokhoz.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for BoRRoNeo Avatar for vkleszken Avatar for White64GB Avatar for hbalu Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for Abu007 Avatar for sullerj Avatar for Szanya Avatar for sandrew Avatar for kristofAcs Avatar for teddy212 Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for gunar Avatar for ef-dani