Gyakori kérdések: használható-e szolgáltatófüggő iPhone-ban másik szolgáltató eSIM-je?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Amióta csak létezik eSIM-támogatás az iPhone-ok esetén, azóta kerül elő rendszeresen az a kérdés, hogy használhatjuk-e másik szolgáltató eSIM-jét egy szolgáltatófüggő készülékben, vagy pedig függetlennek kell lennie hozzá.

Borítókép – Gyakori kérdések: használható-e szolgáltatófüggő iPhone-ban másik szolgáltató eSIM-je?

Az eSIM gyakorlatilag csak annyiban tér el a fizikai SIM-től, hogy fizikai kártya helyett egy elektronikus kártya kerül tárolásra a készüléken. A működését tekintve pedig ugyanúgy kell tekintenünk rá, mintha egy másik fizikai kártyáról lenne szó.

Használható egy szolgáltatófüggő iPhone-ban másik szolgáltató eSIM-je?

Nem, a készülék szolgáltatófüggősége ugyanis az eSIM-re is ugyanúgy érvényes.

Tehát az alábbi két eset lehetséges a kettős SIM használatára:

 • ha a készülék függő, akkor az eSIM-nek is ugyanahhoz a szolgáltatóhoz kell tartoznia, amilyen függő a készülék;
 • ha a készülék szolgáltatófüggetlen, akkor abban bármilyen fizikai vagy eSIM-et használhatunk.

Ezek alapján tehát egy például Vodafone-függő készülékben nem használhatjuk a Telekom eSIM-jét. (Az eSIM hazánkban jelenleg kizárólag a Telekomnál érhető el.)

Használható egy iPhone egyszerre két különböző szolgáltatóval?

Igen, de kizárólag akkor, ha a készülék szolgáltatófüggetlen.

Két, akár különböző szolgáltatóhoz tartozó fizikai SIM-kártya használata jelenleg csak a kontinentális Kínában, Hongkongban és Makaón árusított iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XS Max és iPhone XR modellek esetén érhető el. Bármely más esetben ez egy fizikai SIM és egy eSIM párosát jelenti.

Lehet egyszerre több eSIM is egy iPhone-on?

Igen, de ezek közül egyszerre csak egy használható.

Ha váltani szeretnénk az eSIM-ek között, koppintsunk a Mobiltelefon vagy a Mobil adatforgalom menüpontra, majd a használni kívánt csomagra, majd a Vonal bekapcsolása elemre.

Legutóbbi frissítés: 2020.09.12.

Ezek még érdekelhetnek:


Címkék:

Népszerű hozzászólások

 1. Itthon árulnak még szolgáltatófüggő iPhone-t? Néhány éve volt egy hír, hogy EU-ban függetlenül fogják árulni mindenhol.

 2. Jadeye says:

  van szolgáltatófüggő készülék, másképp nem lenne kérdés, amiről a cikk szól. legjobb tudomásom szerint itthon egyedül a Telekom árul kártyafüggetlen készüléket, a Telenor és a Vodafone nem, viszont már díjmentesen kötelesek függetleníteni ők is, ha kéred, akár hűségidőn belül is. vonatkozó cikkeink:

 3. Hűségidőn belül a kötbér megfizetése ellenében. (Vodafone-nál legalábbis)

 4. gunar says:

  Ennyit a vodafone-ról! Mintha nekik nem lenne mindegy, hogy másik SIM-et is használsz benne, ha fizeted az előfizut rendesen, hiszen nem köteleztek arra hogy csak azon beszélhetsz. Az eSIM-et sem vezetik be sosem, stb.

 5. Mairtin says:

  Tudom, már nem friss a cikk.

  De az volna a kérdés, (nem olvastam erre vonatkozó részt) hogy érdemes-e csak esimmel használni a telefont, (iphone12) így elhagyva a fizikai kártyát. Van-e előnye, hátránya vagy ennek nincs jelentősége.

 6. Jadeye says:

  függő készülékben nem használhatod más szolgáltató kártyáját, függetlenül attól, hogy az fizikai SIM vagy eSIM.

  hogy a készülékedben fizikai vagy eSIM-et használsz-e, az igazából csak attól függ, hogy a szolgáltatódnál elérhető-e az eSIM. hazánkban ez egyelőre csak a Telekomnál érhető el. az eSIM-et nem tudja az esetleges nem becsületes megtaláló “kivenni”, és azt még a készülék visszaállítása sem törli le a készülékről.

 7. Mairtin says:

  A telefon független, a szolgáltató Telekom.
  Így ezzel nincs gond, csak gondoltam lecseréltem a fizikai SIM-et eSim- re (minek az) ha ez nem okoz hátrányt.

 8. Jadeye says:

  szerintem biztonságosabb az eSIM, mert nem tudja “kivenni” az illetéktelen, így az esetleges elvesztése esetén nagyobb az esélye, hogy az idióta tolvaj hülye hozzá, és így megkerül a készülék. én nem tapasztaltam eddig negatívumát az eSIM-nek.

 9. Mairtin says:

  Ok, köszönöm az infót, akkor ezt kipróbálom.

 10. tenci74 says:

  Sziasztok ! Én most kerültem abba az “utcába”, hogy kaptam egy céges telekomos kártyát, viszont a telefonom 13pro, a vodafone-nál részletre vettem … gondoltam átrakatom e-SIM-re az előfizetésem, és használom a céges fizikai SIM-et … olvastam a fentieket és nem nagyon örülök neki, hogy rosszul gondoltam,de van ez így … de amiért kérdésem mégis felteszem: egy iphone-okkal foglalkozó szervízben azt az információt adták , hogy kérjem vissza fizikai SIM-re a vodafone-t és a telekomot engedi aktiválni az e-SIM … nem szeretnék bohócot csinálni magamból a cégemnél … így megkérdem: véleményetek szerint ennek mekkora az esélye hogy működik ?? Az e-SIM-nek amúgy van egy nagyon nagy hátránya: ha lemerültél, akkor hiába adnak egy másik készüléket amibe berakhatnád a kártyádat…nincs nálad töltő, akkor így jártál . Köszönöm a kérdésemre a mielőbbi infot: Viktor

 11. gunar says:

  A kérdésedre a pontos választ nem ismerem, de mintha lett volna egy törvény a szolgáltatókra nézve, hogy kötelesek függetleníteni a telefont, akkor is ha részletre vette akié és azóta pl a telekom minden telót függetlenül árul, a többiek nem, de a törvény rájuk is érvényes. Ergo, ha jól tudom csak be kell menned hozzájuk és kérni kell a függetlenítést és nekik kötelességük azt megcsinálni.
  Persze lehet valamit rosszul tudok, de ez gyorsan kiderül majd ha rákérdezel.

 12. Jadeye says:

  lényegtelen, milyen formában van a SIM-kártyád, egy szolgáltatófüggő készülék csak olyan kártyát fogad el, amilyen függő, lényegtelen, hogy az fizikai vagy eSIM. ahhoz, hogy bármilyen szolgáltató kártyáját használhasd a függő készülékedben, azt függetleníttetni kell. ennek részleteiért vedd fel a kapcsolatot azzal a szolgáltatóval, akinél vásároltad, ők elmondják a teendőket, illetve ha fizetni kell érte, mert részletfizetéses, akkor annak a díját is megmondják.

  semmilyen más módon nem fogod tudni egy függő készülékben másik szolgáltató kártyáját használni.

  ha függetleníttetted, akkor utána valamelyik kártyának eSIM-nek kell lennie, mert a készülékedben csak egy darab fizikai SIM-re van lehetőség, a kettős SIM-hez a második kártya eSIM lehet. hogy a két kártyád közül melyik legyen az eSIM, azt neked kell eldönteni, de az eSIM-et ugye nem lehet csak úgy kivenni, és átrakni másik készülékbe, mint a fizikait.

 13. tenci74 says:

  Köszönöm a gyors válaszokat … a telefonos ügyintéző mai tájékoztatása szerint csak hűségidő lejárta után oldják fel … így marad a “suttyó” két telefonozás :slight_smile: … ezek a fránya multik csak összetartanak a vásárlói élmény ellenében, ha az érdekük úgy kívánja :slight_smile: ehhnye :slight_smile:

 14. gunar says:

  Ezért kell a telekomnál venni hűségidős telókat, amik két kártyát tudnak kezelni, most nem lenne ez probléma.

 15. tenci74 says:

  … ha a telekom nem vadult volna meg az áraival, akkor még még mindig ott lennék …de megvadult :slight_smile: …de felesleges is a "mi lett volna " szituációt boncolgatni … a jelen helyzetet kell kezelnem … így jártam …

 16. FYI: A Yettelnél is már függetlenek a készülékek a 13-as széria óta.

 17. gunar says:

  Már a Telenor is így adta, vagy csak az új tulaj csinálta?

 18. Jadeye says:

  @gunar

  tehát már majdnem 1 éve így van, és az új tulajdonos meg már 2018 óta új:

  Miután Petr Kellner befektetői csoportja megvásárolta a norvég távközlési multitól a Telenor Magyarországot 2018 júliusában, 33 hónapig használhatta a Telenor márkanevet az érintett piacain, ami 2021 márciusában járt volna le, de egy évvel végül meghosszabbították a névhasználati licenc hatályát.

 19. gunar says:

  Jó, én ennyire nem folytam bele, csak egy darabig ezt hallottam az összes médiumon amit hallgatok az autóban és ezért gondoltam csak, hogy ők csinálták meg végre, de akkor jól gondoltam, az új tulaj kezdte el és már csak a vödörfon bénázik ezzel, a zömmel ócska hálózatán.

 20. Jadeye says:

  lényegtelen, hogy ki a tulajdonos, ha egyszer ezt jogszabály írja elő, az pedig nem volt korábban.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!