Gyakori kérdések: használható-e szolgáltatófüggő iPhone-ban másik szolgáltató eSIM-je?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Amióta csak létezik eSIM-támogatás az iPhone-ok esetén, azóta kerül elő rendszeresen az a kérdés, hogy használhatjuk-e másik szolgáltató eSIM-jét egy szolgáltatófüggő készülékben, vagy pedig függetlennek kell lennie hozzá.

Borítókép – Gyakori kérdések: használható-e szolgáltatófüggő iPhone-ban másik szolgáltató eSIM-je?

Az eSIM gyakorlatilag csak annyiban tér el a fizikai SIM-től, hogy fizikai kártya helyett egy elektronikus kártya kerül tárolásra a készüléken. A működését tekintve pedig ugyanúgy kell tekintenünk rá, mintha egy másik fizikai kártyáról lenne szó.

Használható egy szolgáltatófüggő iPhone-ban másik szolgáltató eSIM-je?

Nem, a készülék szolgáltatófüggősége ugyanis az eSIM-re is ugyanúgy érvényes.

Tehát az alábbi két eset lehetséges a kettős SIM használatára:

 • ha a készülék függő, akkor az eSIM-nek is ugyanahhoz a szolgáltatóhoz kell tartoznia, amilyen függő a készülék;
 • ha a készülék szolgáltatófüggetlen, akkor abban bármilyen fizikai vagy eSIM-et használhatunk.

Ezek alapján tehát egy például Vodafone-függő készülékben nem használhatjuk a Telekom eSIM-jét. (Az eSIM hazánkban jelenleg kizárólag a Telekomnál érhető el.)

Használható egy iPhone egyszerre két különböző szolgáltatóval?

Igen, de kizárólag akkor, ha a készülék szolgáltatófüggetlen.

Két, akár különböző szolgáltatóhoz tartozó fizikai SIM-kártya használata jelenleg csak a kontinentális Kínában, Hongkongban és Makaón árusított iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XS Max és iPhone XR modellek esetén érhető el. Bármely más esetben ez egy fizikai SIM és egy eSIM párosát jelenti.

Lehet egyszerre több eSIM is egy iPhone-on?

Igen, de ezek közül egyszerre csak egy használható.

Ha váltani szeretnénk az eSIM-ek között, koppintsunk a Mobiltelefon vagy a Mobil adatforgalom menüpontra, majd a használni kívánt csomagra, majd a Vonal bekapcsolása elemre.

Legutóbbi frissítés: 2020.09.12.

Ezek még érdekelhetnek:


Címkék:

Népszerű hozzászólások

 1. Itthon árulnak még szolgáltatófüggő iPhone-t? Néhány éve volt egy hír, hogy EU-ban függetlenül fogják árulni mindenhol.

 2. Jadeye says:

  van szolgáltatófüggő készülék, másképp nem lenne kérdés, amiről a cikk szól. legjobb tudomásom szerint itthon egyedül a Telekom árul kártyafüggetlen készüléket, a Telenor és a Vodafone nem, viszont már díjmentesen kötelesek függetleníteni ők is, ha kéred, akár hűségidőn belül is. vonatkozó cikkeink:

 3. Hűségidőn belül a kötbér megfizetése ellenében. (Vodafone-nál legalábbis)

 4. gunar says:

  Ennyit a vodafone-ról! Mintha nekik nem lenne mindegy, hogy másik SIM-et is használsz benne, ha fizeted az előfizut rendesen, hiszen nem köteleztek arra hogy csak azon beszélhetsz. Az eSIM-et sem vezetik be sosem, stb.

 5. Mairtin says:

  Tudom, már nem friss a cikk.

  De az volna a kérdés, (nem olvastam erre vonatkozó részt) hogy érdemes-e csak esimmel használni a telefont, (iphone12) így elhagyva a fizikai kártyát. Van-e előnye, hátránya vagy ennek nincs jelentősége.

 6. Jadeye says:

  függő készülékben nem használhatod más szolgáltató kártyáját, függetlenül attól, hogy az fizikai SIM vagy eSIM.

  hogy a készülékedben fizikai vagy eSIM-et használsz-e, az igazából csak attól függ, hogy a szolgáltatódnál elérhető-e az eSIM. hazánkban ez egyelőre csak a Telekomnál érhető el. az eSIM-et nem tudja az esetleges nem becsületes megtaláló “kivenni”, és azt még a készülék visszaállítása sem törli le a készülékről.

 7. Mairtin says:

  A telefon független, a szolgáltató Telekom.
  Így ezzel nincs gond, csak gondoltam lecseréltem a fizikai SIM-et eSim- re (minek az) ha ez nem okoz hátrányt.

 8. Jadeye says:

  szerintem biztonságosabb az eSIM, mert nem tudja “kivenni” az illetéktelen, így az esetleges elvesztése esetén nagyobb az esélye, hogy az idióta tolvaj hülye hozzá, és így megkerül a készülék. én nem tapasztaltam eddig negatívumát az eSIM-nek.

 9. Mairtin says:

  Ok, köszönöm az infót, akkor ezt kipróbálom.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!