Miért lesz jó nekünk, hogy késik az iPhone 12?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Arról már szerdán beszámoltunk, hogy a legújabb hírek szerint a szeptember 15-i Apple eseményen valószínűleg nem fogja bemutatni az Apple az új iPhone-okat.

Ha emiatt esetleg szomorkodnál, akkor most megpróbálok egy kicsit segíteni, hogy inkább félig teli legyen az a metaforikus pohár.

Az iPhone 5 óta minden fő iPhone modellt szeptemberben mutatott be az Apple, vagyis elég régóta tart a tradíció, épp ezért voltak furcsák az első hírek még augusztusban, hogy idén később érkezik majd a várva-várt telefon.

Így a szeptemberi online esemény az Apple Watch-ra és az új iPadekre tud majd koncentrálni és ezek nem csak olyan bemutatók lesznek, amik az új iPhone előtt vagy után lesznek felfedve.

Egészen eddig ugyanis, ha tudtad, hogy jön az iPhone, akkor előtte minden más új infó kevésbé érdekelt és az iPhone bemutatása után pedig már kevésbé figyeltél. Nem tartom kizártnak, hogy az Apple direkt azzal nyit majd, hogy nem lesz szó az iPhone-ról.

Persze nem kell félni, érkezik majd az iPhone is, de elvileg csak egy hónappal később, októberben, a saját online eseményén. Ebből a szempontból direkt előnyös a koronavírus, hiszen az online eseményeket egyszerűbb az Apple-nek megszerveznie, olcsóbb, több sajtóvisszhangot generál és kisebb eséllyel merül feledésbe egy-egy bejelentés.

Szóval az is elképzelhető, hogy az Apple jól fog járni azzal, hogy idén nem egy színpadon egy rakás újságíró előtt rántják le a leplet az új termékekről, hanem több kisebb online esemény formájában tárják őket a világ elé.

És az újságírók is jól járnak, hiszen nem kell elutazniuk az Apple főhadiszállására Cupertinóba, hanem otthon is nézhetik majd a streamet.

Mark Gurman úgy sejti, hogy az októberi iPhone bejelentést még egy novemberi Mac bemutató is követi majd, ami teljesen hihetőnek hangzik, hiszen az Apple idénre ígérte az első Apple Silicon chippel felszerelt Mac-et.

Egy biztos, hogy ha havonta tart az Apple egy-egy apróbb online eseményt, akkor bőven lesz mit a naptárba vésni és várni.

Te mit szólsz ahhoz, hogy akár három külön esemény is várható?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Olivér…:). Mi a címbeli kérdésre adott válasz…??? Mert írtál hetet-havat: miért jó a cégnek, miért jó a zsurnalisztáknak… de hogy NEKÜNK (a vásárlóknak nekünk, ugye?) arról egy betű sincs…

 2. Igaz :+1:

 3. Ugy ám! Max akkor lenne jó, ha a bemutató után pár nappal meg is lehetne vásárolni! De akkor ez is csúszik valószínüleg.Talán Decemberben hozza a jézuska magyarországra!

 4. JEROME says:

  Most akkor miért is jó nekem? Mert örülhetek, hogy jó az Apple-nek? Meg sem fogom nézni az eseményt ha nem lesz kisebb iphone bemutató, nemhogy jobban figyelek más termékekre, hogy azokat is majd jól lenyomják a torkomon.
  Átt kéne írni a cikk címét: Miért jó az Apple-nek, hogy késik az iPhone 12? -re

 5. Jadeye says:

  a cikk címe pont ezt kérdezi, hogy mégis miért lesz ez nekünk jó.

 6. Lacquo says:

  *Cupertinóba, streamet :slight_smile:

 7. Jadeye says:

  thx

 8. Ez a gondolatmenet épp Steve Jobs, és az Apple egyik legalapvetőbb elvével mond ellent.

  Emlékeztek, mikor Steve szájából - miután tartott egy teljes értékű bemutatót - elhangzott a “there is one more thing” mondat?

  Egy ilyen keynote úgy volt felépítve, hogy sok érdekes információ/update után még jött egy ráadás, amitől az ember az agyát eldobta. Ha valaki azt mondja akkor Steve-nek, hogy szedje inkább szét a bemutatót, hogy az emberek minden egyes elemét külön tudják értékelni, valszeg körberöhögte volna az illetőt.

  Nem. Nem az iPhone miatt kerül árnyékba a többi termék keynote-on. Egész egyszerűen azért kerül a többi termék árnyékba, mert a legtöbb esetben már nincs bennük semmi érdekfeszítő, vagy ha van, az inkább negatív.

  Példának felhoznám az idei Apple Watch-ot, ami kapott egy - amúgy szinte minden sport órában évek óta meglévő - véroxigénszint mérőt, egy kicsivel fényesebb always-on displayt, és lehelletnyivel gyorsabb processzort - és ennyi. Cserébe nincs benne hálózati adapter. Ez, azt gondolom, elég lehangoló újítás, és teljesen mindegy, hogy jelentenek-e be mellette új iPhone-t, vagy sem.

  Szóval én azt mondanám, hogy először jöjjenek vissza az Apple-re régebben jellemző WOW faktorok a keynote-okon, és utána (sem) érdemes majd arról gondolkozni, hogy szét legyenek-e szedve, vagy sem.

 9. gunar says:

  Ebbe sztem azt szánták durrantásnak, hogy lett SE óra is, mert a többi az a szokásos éves fejlődés.
  A véroxigén miatt meg nem érdemes újat venni, hiszen fillérekért lehet véroxigén mérőt kapni, amire nincsen írva, hogy csak tájékoztató értéket ad, hanem olyan amiket az egészségügy is használ.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!