fbpx Skip to content

Egy világjárvány előre nem látott módokon képes átalakítani mindennapi életünket, többek közt azt is, hogy milyen gyorsan tudjuk feloldani a telefonunk zárolását.

A Face ID-s telefonoknál ugyanis problémát jelentenek az arcmaszkok, mivel elrejtik az arc azon részeit, amik szükségesek az azonosításhoz. Az Apple szerencsére kitalált egy megoldást, ami az iOS 13.5-ös frissítésével érkezik is.

Jelenleg ha megpróbálod feloldani Face ID-s eszközöd zárolását maszkban, akkor az először az arcod fogja keresni és csak 1-2 másodperc múlva jeleníti meg a jelkód-beviteli felületet.

Ezt a várakozást küszöböli ki az iOS 13.5-ös frissítése, melynek harmadik bétája ezen a héten jelent meg: Elérhető a harmadik iOS 13.5, iPadOS 13.5, watchOS 6.2.5, tvOS 13.4.5 és macOS Catalina 10.15.5 béta.

Ha esetleg nehezedre esne ezt elképzelni, Guilherme Rambo egy tweetjében megosztott egy videót, ahol azonnal látszik, hogy feloldáskor a jelkódra ugrik az iPhone, ha maszkot lát:

Ez egy sokkal kényelmesebb megoldás lesz, de addig is ha szeretnéd, hogy maszkban felismerjen a Face ID, látogasd meg korábbi tippünket: Mit tehetünk azért, hogy maszkban is felismerjen minket a Face ID?

Összességében ez egy egészen hasznos kis frissítés lesz, melynek az orvosok és más, arcmaszkban dolgozók a járvány után is örülni fognak.

Az iOS 13.5 megjelenési idejéről egyelőre nincs információ, a források néhány hetet tippelnek rá, de természetesen beszámolunk majd róla, ha megérkezett.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.