MacRumors: iPhone SE 2020 vs iPhone 8 vs iPhone 11 Pro kamera teszt (videó)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az új iPhone SE nagyon kevés (ám lényeges) dologban tér el a 2017-es iPhone 8-tól, ezért sok figyelem kerül az eltérésekre.

Az új készülék egyik újdonsága a kamerája, mely lehet, hogy hardverében nem tér el az iPhone 8-ban találhatótól, de az A13-as chip segítségével mégis jobb képeket eredményezhet. A MacRumors-nál tesztelték az új telefont.

Az A13-nak köszönhetően az új iPhone SE képes az új generációs Smart HDR-re és portré módú képeket is lehet vele készíteni. Ezek már önmagukban is hozzájárulnak a jobb végeredményhez.

Az iPhone 11 Pro-val összehasonlítva persze látszik, hogy sokszor lemarad az iPhone SE, de ha ár/érték arányban nézzük, abszolút használható fotókat ad.

Éjszakai fotózásnál már drasztikusabb az eltérés, ott a 11 Pro éjszakai módja rengeteget dob a képek minőségén:

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy az iPhone SE egy kamerával csinálja a portré módot, ezért nem lesz mindig annyira pontos, mint drágább testvére esetén:

A portré mód működését a Halide alkalmazás fejlesztői már részletesen kielemezték, amiből kiderül, hogy az új SE egyetlen 2D-s képből készíti el a mélységtérképet az iPhone 11 Pro több hátlapi kamerájával vagy az iPhone XR fókuszpixeleivel szemben.

Ha a MacRumors összehasonlítása nem elégítette ki kíváncsiságod az új iPhone SE-vel kapcsolatban, vess egy pillantást a mi cikkünkre is: Kezünkben az új, 2020-as iPhone SE – teszt és vélemény!

Szerinted elég jó az új iPhone SE kamerája az árához képest?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Sziasztok. A képeket lementés nélkül mikor lehet megnézni? Ár/érték arányban szerintem hozza amit kell. Régi SE tulajként nem rossz alternatíva. Bár fényképezni van dslr. Azért megvárom a i12-öt hátha az közelebb lesz a mostani SE dizàjnjához vagy a SE plust😀.

 2. Szia!

  Hát ugye az iPhone 12 lesz vagy 430 :smiley: az SE Plus sztem meg ilyen 300 körül, tehát nyilván ártól függ mit érdemes választani, ha megfelelő most is az SE én simán váltanék az új SE-re is.

  (egyelőre nem úgy lett tervezve az app, hogy le tudd tölteni a képeket, ha ez baj, kérlek nézd az oldalt webről, ameddig nem lesz módosítva ez a funkció)

 3. Nekem a mostani SE megfelel amire használom a telóm. Az tetszik benne, hogy nem billeg és kicsi. A képeket pedig úgy értettem, hogyha koppintok a képre, nekem nem megnyitja (nagyítható verzióban), hanem le akarja tölteni. Ezért kérdeztem, hogy esetleg mikor lesz ilyen, hogyha koppintok a képre, akkor meg lehet nagyban nézni. Amúgy köszönöm a gyors választ. :grinning:

 4. novisz says:

  Sajnos a képek megnyitása nagyon régi probléma az app-al.
  (Nem, nem akarom böngészőből nézni a cikkeket.)

 5. Jadeye says:

  @kristofAcs @novisz az appban ez jelenleg így működik, nem nyitja meg nagyban, mert akkor meg a háttérképeket nem lehetett lementeni. ezért lett a lementés az alap.

 6. novisz says:

  Bocsi, nem kötözködök, meg nem is értek hozzá, de olyan lehetőség nincs, h megnyitja nagyban a képeket, majd azt már le lehet menteni? Mint pl. ahogy az Index app-jában van. Köszi.

 7. Jadeye says:

  @novisz X okból az nem volt megoldható, de már meg nem mondom pontosan – illetve voltak olvasók, akiknek meg az volt a problémájuk, hogy ha görgetés közben rányomtak véletlenül egy képre, akkor az megnyílt nagyban.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!