fbpx Skip to content

Az új iPhone SE nagyon kevés (ám lényeges) dologban tér el a 2017-es iPhone 8-tól, ezért sok figyelem kerül az eltérésekre.

Az új készülék egyik újdonsága a kamerája, mely lehet, hogy hardverében nem tér el az iPhone 8-ban találhatótól, de az A13-as chip segítségével mégis jobb képeket eredményezhet. A MacRumors-nál tesztelték az új telefont.

Az A13-nak köszönhetően az új iPhone SE képes az új generációs Smart HDR-re és portré módú képeket is lehet vele készíteni. Ezek már önmagukban is hozzájárulnak a jobb végeredményhez.

Az iPhone 11 Pro-val összehasonlítva persze látszik, hogy sokszor lemarad az iPhone SE, de ha ár/érték arányban nézzük, abszolút használható fotókat ad.

Éjszakai fotózásnál már drasztikusabb az eltérés, ott a 11 Pro éjszakai módja rengeteget dob a képek minőségén:

Azt is érdemes figyelembe venni, hogy az iPhone SE egy kamerával csinálja a portré módot, ezért nem lesz mindig annyira pontos, mint drágább testvére esetén:

A portré mód működését a Halide alkalmazás fejlesztői már részletesen kielemezték, amiből kiderül, hogy az új SE egyetlen 2D-s képből készíti el a mélységtérképet az iPhone 11 Pro több hátlapi kamerájával vagy az iPhone XR fókuszpixeleivel szemben.

Ha a MacRumors összehasonlítása nem elégítette ki kíváncsiságod az új iPhone SE-vel kapcsolatban, vess egy pillantást a mi cikkünkre is: Kezünkben az új, 2020-as iPhone SE – teszt és vélemény!

Szerinted elég jó az új iPhone SE kamerája az árához képest?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Sziasztok. A képeket lementés nélkül mikor lehet megnézni? Ár/érték arányban szerintem hozza amit kell. Régi SE tulajként nem rossz alternatíva. Bár fényképezni van dslr. Azért megvárom a i12-öt hátha az közelebb lesz a mostani SE dizàjnjához vagy a SE plust😀.

 2. Szia!

  Hát ugye az iPhone 12 lesz vagy 430 :smiley: az SE Plus sztem meg ilyen 300 körül, tehát nyilván ártól függ mit érdemes választani, ha megfelelő most is az SE én simán váltanék az új SE-re is.

  (egyelőre nem úgy lett tervezve az app, hogy le tudd tölteni a képeket, ha ez baj, kérlek nézd az oldalt webről, ameddig nem lesz módosítva ez a funkció)

 3. Nekem a mostani SE megfelel amire használom a telóm. Az tetszik benne, hogy nem billeg és kicsi. A képeket pedig úgy értettem, hogyha koppintok a képre, nekem nem megnyitja (nagyítható verzióban), hanem le akarja tölteni. Ezért kérdeztem, hogy esetleg mikor lesz ilyen, hogyha koppintok a képre, akkor meg lehet nagyban nézni. Amúgy köszönöm a gyors választ. :grinning:

 4. Avatar for novisz novisz says:

  Sajnos a képek megnyitása nagyon régi probléma az app-al.
  (Nem, nem akarom böngészőből nézni a cikkeket.)

 5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  @kristofAcs @novisz az appban ez jelenleg így működik, nem nyitja meg nagyban, mert akkor meg a háttérképeket nem lehetett lementeni. ezért lett a lementés az alap.

 6. Avatar for novisz novisz says:

  Bocsi, nem kötözködök, meg nem is értek hozzá, de olyan lehetőség nincs, h megnyitja nagyban a képeket, majd azt már le lehet menteni? Mint pl. ahogy az Index app-jában van. Köszi.

 7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  @novisz X okból az nem volt megoldható, de már meg nem mondom pontosan – illetve voltak olvasók, akiknek meg az volt a problémájuk, hogy ha görgetés közben rányomtak véletlenül egy képre, akkor az megnyílt nagyban.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for novisz Avatar for Szifon Avatar for kristofAcs Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin