Teljesebb porté módot nyújt a Halide app az új iPhone SE-n

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Halide alkalmazás fejlesztői azonnal lecsapnak az Apple új kameráira, legutóbb az iPad Pro kapcsán nyilatkoztak, most pedig az új iPhone SE-re vetették rá magukat.

A gyári Kamera alkalmazás csak arcok esetén aktiválja a portrémódot fotózáskor, de a Halide fejlesztőinek sikerült megoldania, hogy más témák esetén is menjen.

Még e hónapban tudhattuk meg a Halide fejlesztőitől, hogy az új iPad Pro jelentősen rosszabb kamerákat kapott, mint az iPhone 11 Pro és a LiDAR szkenner működésébe is betekintést engedtek. Most pedig az új iPhone SE sem menekült előlük.

2018-ban az iPhone XR volt hasonló cipőben, mint most az új iPhone SE, hogy a hátlapi kamerája csak arcokról volt képes portrémódú képeket készíteni, és a Halide fejlesztői akkor is ki tudták terjeszteni a hardver képességeit a szoftverükkel. Így egyáltalán nem meglepő, hogy most az új iPhone SE-vel is sikerült ez nekik.

Ez még nem minden, a hétre azt ígérik a fejlesztők, hogy az új iPhone SE kameráit alaposan felmérik és összehasonlítják az iPhone 8-cal.

Korábban már mi is teszteltük a Halide alkalmazást, akkori összefoglalónkat itt olvashatod: Halide – a tökéletes manuális fényképező alkalmazás iPhone-ra.

Ha érdekel az app, innen letöltheted:

Halide Mark II - Pro Camera
 • Halide Mark II - Pro Camera
 • Méret: 25.11 MB | Verzió: 2.10.0
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. vjan says:

  Ezt próbálta is valaki, vagy csak leírta? Mert az SE-n egyáltalán nem jelenik meg a portré gomb. Gyakorlatilag az alap kamera alkalmazás működik portré módban, a Halide viszont nem. Egyáltalán nem éri meg emiatt megvenni. Nagy átverés. Hiába írtak oda a legújabb frissítéséhez, hogy támogatja az SE-t, ez nem igaz.!
  Az AppStore képén megjelenik a portré gomb ha megnyomjuk a DEPTH gombot.


  A valóságban pedig dehogy.

  Akkor mivel is támogatja az SE-t? Semmivel. Az Apple saját alkalmazása ingyen jobb, mert van portré mód.
 2. Jadeye says:

  és ha nem üres képpel próbálod? tehát ha van rajta valami téma is az üres háttér előtt? elvégre gépi tanulást használ, egy üres képen meg nincs mit felismerjen.

 3. vjan says:

  A gomb akkor sem jelenik meg. Az Apple eredeti appja esetén is üres a kép, mégis ott a portré mód beállítási lehetőség.
  Egyébként próbáltam úgy is, hogy arc volt a képen, akkor sem volt gomb, és gomb híján portré mód sem. A képet személyiségi okokból nem raktam fel.

 4. Jadeye says:

  na várj, azon a képen, amit feltettél, azt írja, ha megnézed, hogy:

  Only on iPhone 7 Plus, 8 Plus and iPhone X

  tehát ez a kép biztosan nem az új SE-vel is működő megoldásról szól, hanem az egyébként is legalább dupla kamerás modelleket említi. nálam az App Store ezt a képet már nem is mutatja az app esetén. tehát ez biztosan nem így néz ki az új SE-n.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!