fbpx Skip to content

Az Apple kiadta a watchOS 6.2.1-es frissítést, ami a frissítés részletei alapján gyakorlatilag egyetlen hibát javít.

Ez a hiba okozta azt, hogy a watchOS 6.2-es rendszert futtató eszközök nem tudtak részt venni az iOS 9.3.6 vagy korábbi rendszert futtató, illetve az OS X El Capitan 10.11.6 vagy korábbi rendszert futtató eszközökkel folytatott FaceTime-hívásokban.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

watchOS 6.2.1 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

A watchOS 6.2.1 fejlesztéseket és hibajavításokat is tartalmaz:

  • Kijavít egy hibát, amely miatt a watchOS 6.2 rendszert futtató eszközök nem tudtak részt venni az iOS 9.3.6 vagy korábbi rendszert futtató, illetve az OS X El Capitan 10.11.6 vagy korábbi rendszert futtató eszközökkel folytatott FaceTime-hívásokban

Telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, amit már közvetlenül magán az órán is megtehetünk, nem csak az iPhone-on a Watch appban.

A watchOS 6.2.1 buildje 17T530.

És ha az iPhone-omon nem iOS 13 fut?

Ha az iPhone-on nem az iOS 13 valamely verziója fut, akkor az Apple Watch nem frissíthető watchOS 6-ra, mert annak a működéséhez az iOS 13 a feltétel, ahogyan azt már a watchOS 6 megjelenéséről szóló cikkünkben is leírtuk korábban.

Mivel a fenti hiba pedig a watchOS 6.2-ben van meg, így a más, korábbi verziót futtató órák nem érintettek.

Április 9-én indul az eSIM támogatás a Telekomnál az Apple Watch-ok esetén

Ahogyan azt a korábbi cikkünkben már részletesen leírtuk, a Telekom esetén április 9-én indul a mobilhálózati kapcsolattal is rendelkező Apple Watch-ok támogatása. Azelőtt tehát nem fogjuk tudni ezt aktiválni rajtuk.

Szintén fontos kiemelni, hogy a csak GPS-es órák a mobilhálózati kapcsolatért felelős alkatrészek hiányában értelemszerűen nem lesznek használhatók ehhez, illetve ugyanez igaz az egyébként Cellular típusú, de nem európai forrású órák esetén.

Ezekről, illetve a Telekomnál támogatott órák típusairól is bővebben korábbi cikkünkben írtunk: Breaking: elérhető a mobilnetes Apple Watch Magyarországon is, Telekom támogatással!

Lehetséges hibák

Ha esetleg azt tapasztalnánk, hogy a frissítési folyamat megszakadt, akkor várjunk, ha pedig az óra már a piros felkiáltójelet mutatja, akkor az ebben a támogatási dokumentumban található lehetőségeket lehet megpróbálni az óra szervizbe vitele előtt:

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Linkgyűjtemény

A watchOS 6-ról szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 6 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok