fbpx Skip to content

Magyarországon még nem rendelték el a kijárási tilalmat a koronavírus miatt, de ez valószínűleg csak idő kérdése. Az utcákon szerencsére egyre kevesebb ember járkál, és aki teheti, otthonról dolgozik. Ez az időszak remek lehetőséget kínál, akár több éves, folyamatosan halasztgatott otthoni teendők pótlására, de ugyanúgy van időnk végre arra is, hogy pótoljuk a könyves, filmes, sorozatos elmaradásainkat is, vagy akár előfizessünk az Apple Arcade-re és jobbnál-jobb játékokkal üssük el kényszerhelyzet okozta felszabadult időnket.

Mi se tettünk másképp, bekapcsoltuk az előfizetést, leporoltuk az Xbox kontrollert és belevetettük magunkat az Arcade kínálatába. Az Apple Arcade havi 1890 Ft-os áron érhető el az iOS 13-at, iPadOS 13-at és tvOS 13-at vagy macOS Catalinát futtató készülékeken, de első hónap itt is ingyenes, mint sok más szolgáltatás esetében. A játékok MFi-s, vagy akár Xbox és Playstation kontrollerekkel is irányíthatóak, és a játékmenet szinkronizálódik a készülékek közt, így mindig azon az eszközön tudunk játszani, amelyiken épp a legkényelmesebb, akár online multiplayer keretében is.

Mai játékunk a Speed Demons, egy igazán “vadulós”, autóversenyzős alkotás. Mikor elindítottam az Arcade-et, elkezdetem keresni egy jó kis autós játékot, ami hasonlít a Real Racing 3-ra vagy épp a GRID Autosportra, és Apple TV-n is lehet vele játszani, ha már egyszer van egy jó 4K-s tévém és Xbox kontrollerem. Ilyen játékra azonban még nem bukkantam az Arcade-en, de ez nem azt jelenti, hogy nincs is.

Viszont sikeresen rátaláltam a Speed Demons-ra, ami minden, csak nem valósághű autósjáték. Elsőre úgy tűnhet, hogy ilyen játékkal már volt dolgunk, hiszen nincs semmi új abban, hogy az autónk automatikusan gyorsul és nekünk csak a kormányzással és ritkán a fékezéssel kell foglalkoznunk, azonban a Speed Demons különböző játékmódjai és főleg a rombolás lehetősége, annyit csavartak ezen a formulán, hogy mindenképp érdemes egy próbát adni neki, garantáltan be fog szippantani. Szerencsére, legalábbis számomra, ez a játék nem endless runner típusú, ezért a pályának, a kihívásnak mind van vége.

A játék egy prológusból, nyolc fejezetből (jelenleg), egy epilógusból és még két függelékből áll, de persze itt most ne komoly történet részekre gondoljatok, hanem inkább csak a versenyek nehézség szerinti felosztására. A versenyek nagy része autópályán történik, ahol a versenyzőkön túl személyautók és kamionok folyamatos kerülgetése nehezíti meg a dolgunkat, de ezeket nyugodtan félre lehet lökni, sőt van, hogy néha külön ez a verseny célja.

Számos játékmód közt oszlanak el a pályák, van benne klasszikus versenyzés, akár versenypályán, akár autópályán; van meneküléses mód a többi autós elől, akik roncsot akarnak csinálni a verdánkból; akad checkpointos mód is; és szlalomos is, de egyértelműen azok a játékmódok a kedvenceim, amiben zúzni lehet. Előfordul, hogy sportautó helyett egy busszal kell minél nagyobb pusztítást okoznunk az autópályán az idő lejárta előtt, de van olyan is, amikor az a cél, hogy minél több versenytársat lökjünk ki a játékból.

A Speed Demons grafikailag egyszerre modern és retro hatású, így a veterán és zöldfülű játékosoknak megfelelő kapcsolódási pontot tud nyújtani. A játék zenéje kifejezetten jóra sikeredett, így mindenképp érdemes hanggal játszani vele. A játékban továbbá több mint 35 megszerezhető és turbózható autó található, 300+ egyedi kihívás és 19 mindig változó környezet.

[appstore id=”1437023056″]

Ti mivel játszotok Apple Arcade-en?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Szevasztok. Én úgy gondolom jàrvány nélkül is arra van ideje a “rohanós hétköznapokban” az embernek amire szeretne. Azért egy xbox controllerrel vagy real racing-eznék vagy xboxon autóznék😀. Az arcade-al az a baj, hogy nagy hypeot csináltak neki az indulás előtt és ennyi. Az indulása óta szinte 1-2 új játék került fel. Mondom ez úgy, hogy az elején kipróbáltam, de lemondtam. Van 1-2 játék amiért külön is fizetnék, de azokat meg 1-2 nap alatt végigjátszotta az ember.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for kristofAcs