Spórolt a Wi-Fi modulon az Apple az új MacBook Air esetén

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tavaly ősszel az iPhone 11-be bekerült az új Wi-Fi szabvány, a 802.11ax Wi-Fi 6 támogatása és idén az új iPad Pro is képes kezelni.

Az Apple azonban nem volt ilyen kegyes az új MacBook Airrel kapcsolatban, ott továbbra is a 802.11ac maradt a legújabb támogatott szabvány.

Ha csak önmagában vizsgáljuk a MacBook Air frissítését, akkor örülhetünk a csökkentett árnak, a jelentősen jobb billentyűzetnek, a megnövelt alaptárhelynek és az új processzor-opcióknak, de ha összehasonlítjuk azzal, amit az Apple az iPad Pro-val tett, rögtön rájövünk, hogy melyik kapott több szeretetet a cég mérnökeitől.

Az új iPad Pro ugyanis a még ősszel bemutatott iPhone-okhoz hasonlóan támogatja a legújabb Wi-Fi szabványt, a Wi-Fi 6-ot, míg az új MacBook Air sajnos nem.

Ez igazából nem is olyan nagy meglepetés, hiszen a 16 colos MacBook Pro-ba se került az új szabvány támogatása, de az azóta eltelt 4 hónapban igazán megoldhatta volna az Apple ezt.

Emellett az új iPad Pro modem chipje támogatja a CBRS szabványt is, ami a 3550 MHz és 3700 MHz közti tartományt használja az Egyesült Államokban, szóval ez minket nem érint, csak tovább jelzi, hogy az Apple jobban törődik azzal, hogy mi kerül az iPad Pro belsejébe.

Szerinted mikor kerül be a Wi-Fi 6 támogatás egy Mac-be?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Csak nálam borzalmas a wi-fi és mobilnet iPhone 11 pro-nál ? iPhone SE ezerszer gyorsabb és stabilabb volt. Baratnőméknél sokszor inkább iPhone 6S ről nézünk videót mert az enyémen tuti beakad… ötlet ? (Resetelet nyomtam már)

  2. Főnök!

    Találtunk még egy adag régi chipsetet a raktárban, mit csináljunk vele?

    Öhm, jó lesz az új Airbe!

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!