fbpx Skip to content

Ugyan szóltak pletykák már korábban egy lehetséges márciusi eseményről, de erre végül nem került sor, hanem az Apple teljesen váratlanul egyszerűen feltette az online store-ba az új MacBook Airt egy sajtóközleménnyel.

Az új modellben az Apple lecserélte a billentyűzetet a 16″-os MacBook Pro-val visszahozott ollómechanikásra, így végre az Air is megszabadult a problémás pillangómechanikától, a processzor i7 is lehet, a RAM 3733 MHz-es, az SSD esetén pedig akár 2TB is választható. Persze nem ez az egyetlen újdonság – nézzük, mit ír róla az Apple termékoldala!

Pehelykönnyű. Szélsebes.

A hihetetlenül vékony és könnyű MacBook Air hatékonyabb lett, mint valaha. Lenyűgöző Retina kijel­zővel, új Magic Keyboard billentyűzettel, Touch ID-val, akár kétszeres számítási teljesítményű processzorokkal, gyorsabb grafikával és dupla tárkapacitással hasít. Karcsú, ék alakú háza 100%-ban újrahasznosított alumínium, így ez lett minden idők legzöldebb Mac gépe. Egész napos üzemidejével a leg­népszerűbb Mac minden célra megfelelő, tökéletesen hordozható üzleti laptop.

Retina kijel­ző – Négymillió ámulatba ejtő pixel.

2560 x 1600 képpontos felbontás, több mint 4 millló képpont – egészen elképesztő. A részletgazdag és élethű megjelenítés új szintje. Minden szöveg tűéles rajta. A True Tone technológia pedig auto­ma­ti­ku­san hozzá­igazítja a kijel­ző fehérpontját a fény­viszonyokhoz, így a­ weblapok és az e‑mailek olyan természetesen jelennek meg, mintha nyomtatott oldalakat néznél.

Minden tartalom bámulatosan gazdag és életteli a több millió színből álló szín­tartomány jóvoltából. A kép­ernyő üvege egészen a ház széléig ér, így semmi nem vonja el a figyelmedet arról, amit a kijel­zőn nézel. Egyszerűen imádni fogod, amit látsz.

Teljesítmény – Könnyen magaddal viheted. Mindig odateszi magát.

A MacBook Air komoly teljesítményt sűrít mindössze 1,29 kilójába. A konfigu­rációs lehetőségek közül választható négymagos Intel Core i7 processzor akár kétszer gyorsabb, és akár 80 százalékkal nagyobb grafikus teljesítményre képes. Hatékonyan teljesít a a minden­napos tevékenységekben az internete­zéstől a játékon át a videó­szerkesztésig.

Az akár 16 GB-nyi nagy teljesítményű, 3733 MHz-es memóriával több appot megnyitva is zökkenőmentesen dolgozhatsz. A gyors SSD-tároló mérete az alapkonfigurációban is 256 GB – ez a kétszerese az előző generáció alapkapacitásának. És már akár 2 TB-ig is konfigurálhatod, így elegendő helyed lesz a gépen minden filmednek, zenédnek, fényképednek, fájlodnak és játékodnak.

Billentyűzet – Varázslatos.

A MacBook Airen mostantól ugyanazt az új Magic Keyboardot találod, amellyel 16 hüvelykes MacBook Pro-n már találkozhattál.

Precízen, kényelmesen és halkan gépelhetsz rajta a kifinomultabb ollós mechanizmus és az 1 mm-es billentyűút jóvoltából, a fordított T elrendezésű nyílbillentyűkkel pedig hasíthatsz a kódsorokban és táblázatokban, valamint mesterien vezé­relheted a játékokat is.

A billentyűk intelligens fényérzékelővel működő háttérvilágítása félhomályban és sötétben is segít gépelni.

Force Touch érintőpad

A Force Touch érintőpad a világ élvonalába tartozik a maga műfajában. A nyomás­erősség finom változtatásával több funkciót is előhívhatsz vele a Macedből. Minden pontja ugyanúgy reagál a kattintásra, teljes felületén pontos az irányítás, és lesz hely bőven a Multi-Touch mozdulatoknak is. Otthonosan mozognak majd rajta az ujjaid.

Touch ID – Az ujjlenyomatod a jelszavad.

A Touch ID kényelmes, korszerű védelmét beépítettük a MacBook Airbe. Csak az érzékelőre kell helyezned az ujjadat, és máris feloldottad a Maced zárolását. Ujjlenyoma­toddal gyorsan, jelszó beírása nélkül férhetsz hozzá zárolt dokumen­tumaidhoz, jegyzeteidhez és a védett rendszer­beállításokhoz. Az online vásárlás is egyszerűbb – fizetéskor válaszd az Apple Payt, és egy érintéssel jóvá­hagyhatod a tranzakciót. Nem kell külön beírnod a szállítási és a számlázási adatokat, a bankkártyád adatait pedig soha nem osztjuk meg másokkal. A Touch ID megvédi minden személyes adatodat.

Apple T2 Security chip

A MacBook Airben a Mac-re tervezett, a korábbinál is bizton­ságosabb második generációs Apple T2 Security chip őrzi titkosított adataidat. Így ha a Touch ID‑val lépsz be a Macedre, egy dokumentumba vagy fizetsz egy online felületen, adataid mindvégig biztonságban lesznek. Az adat­kódolás folyamatos és automatikus, és teljes egészében titkosítja az SSD‑n tárolt információidat.

Hangszórók és kamera – Teljesítményre hangolva.

A MacBook Air jobban szól, mint valaha – erről a legújabb feldolgozási és hangolási technológiák gondoskodnak. A sztereó hang­szórók megduplázzák a basszust, és 25 százalékkal növelik a hangerőt.

A teltebb sztereó hangzással élvezetesebb a film­nézés és a zenehallgatás. A FaceTime-kamerának köszönhetően élesen láthatnak majd beszélgető­partnereid. A háromtagú tömbmikrofon pedig precízebben fogja fel a hangodat a FaceTime-beszélgetések és diktálás közben.

Thunderbolt 3 – Egy min­den­hez.

A Thunderbolt 3 egy feltur­bózott univerzális port, amely a villám­­gyors adat­átvitelt ötvözi az elképesztően sok­oldalú USB‑C ipar­ági szabvány előnyeivel – és a MacBook Airen kettőt is találsz belőle.

Adatátvitelre, töltésre és video­­kimenetként egyaránt használhatod, és akár 40 Gb/s átviteli sebességet biztosít – vagyis kétszer olyan gyors, mint a Thunder­bolt 2. Meglévő eszközeidet egyszerűen csatla­koz­­tathatod a megfelelő kábellel vagy átalakítóval, és mivel a Thunder­bolt 3 csatlakozó szim­metrikus, bármerre fordítod, mindig megtalálja a helyét. (További információ a Thunderbolt 3 portról ide kattintva.)

Árak

Az induló ár itthon 409 990 Ft, amiért cserébe 1,1 GHz-es, kétmagos Core i3 processzor, Intel Iris Plus Graphics grafikus processzor, 8 GB 3733 MHz‑es LPDDR4X memória és 256 GB‑os SSD-tároló található a gépben.

A középkategóriáért 529 900 Ft-ot kell leszurkolni, ezért cserébe pedig 1,1 GHz-es, négymagos, tizedik generációs Intel Core i5 processzor, 8 GB 3733 MHz‑es LPDDR4X memória, 512 GB-os SSD-tároló jár.

A teljesen “kimaxolt” változatért 909 990 Ft-ot kér itthon az Apple, amiért cserébe 1,2 GHz-es, négymagos, tizedik generációs Intel Core i7 processzor, 16 GB 3733 MHz‑es LPDDR4X memória és 2 TB-os SSD-tároló kerül a gépbe.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. A forráslinket megnyitva úgy látom több minden jött, gondolom azokról is lesz külön cikk. (Y)

  2. Ezekszerint most sem lesz SE2 :frowning: hiába a megbízható elemzők, SE óta évenkénti “következtetése”.

  3. Avatar for zoly zoly says:

    Sziasztok, benchmark van róla valahol? Az Apple ismertető oldalán szerepelnek a szokásos marketing célú “akár 80%-al…” jelzők, ami a kimaxolt verzióra értendő, de kíváncsi lennék, hogy a két alapmodell milyen.
    Más: megjelent az új Mac mini is, erről írtok?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Vikitorony Avatar for zoly Avatar for Szifon Avatar for revelo6 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. A forráslinket megnyitva úgy látom több minden jött, gondolom azokról is lesz külön cikk. (Y)

  2. Ezekszerint most sem lesz SE2 :frowning: hiába a megbízható elemzők, SE óta évenkénti “következtetése”.

  3. Avatar for zoly zoly says:

    Sziasztok, benchmark van róla valahol? Az Apple ismertető oldalán szerepelnek a szokásos marketing célú “akár 80%-al…” jelzők, ami a kimaxolt verzióra értendő, de kíváncsi lennék, hogy a két alapmodell milyen.
    Más: megjelent az új Mac mini is, erről írtok?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Vikitorony Avatar for zoly Avatar for Szifon Avatar for revelo6 Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin